Pentru inceput vreau sa mentionez ca in reteta dupa care m-am inspirat trebuia incalzita mierea pe baie de aburi si amestecata cu zaharul, cu untul, etc...
Eu am procedat putin altfel, adica mi-am usurat munca dupa cum urmeaza:
Am amestecat toate ingredientele trecute la foi si am...
Spalam ardeii si prazul, le taiem bucati (respectiv rondele).
Calim aceste legume in ulei, adaugam sare dupa gust si boabe de piper.
Dupa ce am calit legumele, adaugam orezul spalat, il calim cateva secunde in uleiul ramas de la calitul legumelor, apoi adaugam cate o cana cu apa si fierbem...
Curatam si spalam legumele.
Le taiem dupa preferinta. Le calim in ulei, adaugam chimenul, sare si piper dupa gust+ boabele de piper.
Adaugam 4 cani de apa, lasam sa fiarba totul la foc potrivit pana se inmoaie legumele.
Dupa ce ne convingem ca legumele au fiert suficient, adaugam pasta de...
Spalam cu apa rece coastele de porc si pieptul.
Spalam varza rosie si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Spalam legumele, le taiem dupa preferinta (prazul,rosia si ardeiul), apoi le calim impreuna cu bucatile de carne (coastele si pieptul de porc taiat bucatele), in uleiul incins. Dupa ce...
Splam carnea, o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele.
Condimentam bucatile de carne pe ambele parti si le lasam cca 10 minute,intre timp preparam aluatul pentru pane.
Mixam cele 4 oua cu praful de copt, sarea, mararul verde tocat fin,macul. La final adaugam faina.
Incingem o...
Pentru prepararea blaturilor separam albusurile de galbenusuri. Cantitatea de zahar o impartim in doua; batem mai intai albusurile spuma cu zaharul si praful de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam apa minerala, praful de copt stins in zeama de...
Pieptul de pui se spala si se feliaza dupa preferita.
Dovlecelul se spala, se curta de coaja si se sareaza. Il lasam cca 10 min. intr-o strecuratoare sa-si lase apa. Dupa acest timp asezam feliile de dovlecel intr-o tigaie tip grill si le coacem pe ambele parti.
Pipetul de pui se...
Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar tos, batem albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, praful de sare si obtinem o spuma ferma.
Galbenusurile le mixam cu restul de zahar, praful de copt, 4 linguri de ulei, 70 gr. mac, coaja de lamaie.
Incorporam in acest...
Curatam banana de coaja si o taiem bucati.
Spalam perele si le taiem bucati.
Fructul de kiwi se curata de coaja si se taie bucati.
Asezam toate fructele pe o farfurie.
Amestecam intr-un bol doua linguri crema de branza Ceva Fin cu doua linguri dulceata de capsuni, impartim acest...
Fierbem pastele in apa cu sare, respectand timpul mentionat pe ambalaj.
Fierbem ouale timp de 10 minute.
Dupa ce au fiert pastele, le scurgem de apa fierbinte, le trecem sub un jet scurt de apa rece si le impartim pe 2 farfurii.
Ouale fierte tari se taie in sferturi si se pun peste...
Feliile de paine se pun in tava pe hartie de copt.
Se ung cu cate o lingurita de ulei de arahide.
Dam tava la cuptor pana se rumenesc feliile de paine.
Scoatem tava din cuptor, pe fiecare felie punem cate o lingura de cubulete de rosii din conserva.
Condimentam cu sare aromata...
Curatam, spalam prazul si il taiem bucati.
Foile de varza chinezeasca se spala si se taie marunt.
Adaugam aceste legume maruntite la robot, adaugam crema de branza Ceva Fin si branza de burduf, condimentam daca mai este nevoie,mixam 1 minut si obtinem o delicioasa pasta picanta...
Spalam pieptul de pui si il feliem dupa preferinta.
Prazul spalat se taie rondele; ardeiul rosu spalat se taie fasii.
Se calesc in ulei, se condimenteaza si apoi adaugam pieptul de pui feliat.
Punem o cana de apa si acoperim tigaia sa fiarba la foc mic pana scade apa.
Adaugam pasta de...
Dezghetam aluatul foietaj la temperatura camerei.
Intindem cele doua foi si le decupam cu ajutorul tavii in forma de inima.
Coacem foile de foietaj la temperatura mare pana se umfla si devin crocante si rumene.
Untul, la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra.
Incorporam cu...
Culegem merele din gradina. ;)
Le spalam, le dam pe razatoare cu coaja cu tot.
Calim merele cu zaharul si scortisoara pana scade toata apa lasata.Le lasam la racit.
Aluatul il preparam usor, trebuie amestecat zaharul cu Crema de branza Ceva Fin, cu untul, cu ouale, praful de copt stins...
Coacem ardeiul, il curatam de coaja si cotor.
Spargem ouale, le amestecam cu sare si piper intr-un bol.
Le punem la prajit in tigaie peste 1 lingura de ulei lasata la incins.
Adaugam fasii de ardei, lasam sa se prajeasca omleta pe o parte, apoi o intoarcem cu grija sa nu se rupa.
Dupa...
Intindem aluatul foietaj pe masa de lucru.
Ungem suprafata aluatului cu crema Ceva Fin de la Delaco.
Cascavalul se taie bucati, se adauga peste aluatul uns cu Ceva Fin.
Asezam pe toata suprafata aluatului paste fainoase ramase din ziua anterioara si pastrate la frigider.
Presaram...
Spalam busuiocul, il curatam (desprindem frunzele si florile de pe tulpini).
Le trecem prin robot,cu doua linguri de sare si adaugam putin cate putin uleiul.
Obtinem o pasta foarte aromata pe care o pastram in camara pana in momentul in care deschidem borcanul.
Dupa ce-l deschidem, o...
Dezghetam aluatul foietaj. Il intindem pe masa de lucru.
Il portionam dupa preferinta.
Ungem fiecare bucata de foietaj pana la jumatate cu crema Ceva Fin, cealalta jumatate o crestam, vezi foto.
Adaugam cate o lingura de branza de burduf pe partea unsa cu Ceva Fin, acoperim, presam cu...
Spalam legumele (morcovul se curata de coaja), si le taiem dupa preferinta. (Eu am taiat morcovul cu cutitul de curatat legume).
Le asezam pe farfurie, adaugam bucatele de gorgonzola picanta, crema de branza Ceva Fin, presaram busuioc verde tocat,sare aromata cu verdeata, putin piper dupa...
Margarina scoasa din frigider se da pe razatoarea cu ochiuri mari (ideea e sa nu se topeasca in timpul framantarii). Se amesteca cu branza de burduf si crema de branza Ceva Fin (in care am zdrobit drojdia cu furculita). Se adauga faina, obtinem un aluat elastic.
Il intindem pe masa de lucru...
Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma. Galbenusurile se freaca cu alte 5 linguri de zahar,cu praful de copt stins in otet pana isi dubleaza volumul. Adaugam alternativ apa minerala si faina...
Eu am folosit carne congelata. Asadar: dezghetam carnea, o taiem bucati.
O prajim putin,pe ambele parti in 3 linguri de ulei, adaugam sare si piper dupa gust si 1 cana cu apa.Lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade apa. Gustam si daca mai necesita apa,completam. Carnea trebuie sa fie...
Incalzim putin iaurtul la microunde, cat sa fie caldut.
Adaugam drojdia, crema de branza Ceva Fin, sarea, zaharul, coaja de lamaie, uleiul, zaharul vanilat. Amestecam totul foarte bine cu o lingura de lemn,apoi adaugam si incorporam faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem pe masa de...
Spalam legumele.
Prajim feliile de paine. Le ungem cu branza topita (cu chili de la Delaco).
Adaugam cate o lingura de crema de branza Ceva Fin pe fiecare sandvis.
Condimentam sanvisurile cu sare aromata cu verdeturi.
Decoram cu legume proaspete (castravete, rosii cherry, ardei...
Curatam, spalam si taiem cartofii. Ii punem la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert, scurgem apa de pe ei, adaugam margarina, crema de branza Ceva Fin cu smantana (2 cutii), chimen, sare si piper dupa gust si ouale intregi (peste cartofii fierbinti). Mixam cu mixerul la viteza mare si...
Untul, la temperatura camerei se amesteca cu 70 gr.zahar pudra, cacao, 2 oua, esenta de rom si faina proaspat cernuta.
Obtinem un aluat elastic pe care il intindem pe masa infainata si il asezam in tava unsa cu putin ulei. Impungem din loc in loc aluatul cu o furculita.
Crema se prepara...
Ungem feliile de paine cu crema de branza Ceva Fin pufos cu smantana.
Spalam fructele.
Fructul de kiwi il taiem in zig-zag si il asezam in mijlocul farfuriei.
Prunele le taiem felii si decoram feliile de paine.
Punem niste topping de capsuni pentru gust si decor si servim.
Pofta...
Eu prepar aluatul de pizza amestecand toate ingredientele trecute la aluat (operatie cae nu dureaza mai mult de maxim 10 minute).
Il intind pe masa de lucru infainata,il asez in tavi si pana pregatesc ingredientele pentru topping, aluatul are suficient timp sa dospeasca.
Dupa ce am pregatit...
Ardeiul se spala si se taie felii subtiri.
Prazul se spala si se taie rondele.
Frunza de varza chinezeasca se spala si se taie fasii.
Feliile de salam se ung cu cate o lingurita de branza de la Delaco "Ceva Fin pufos". Rulam fiecare felie de salam si formam rulouri pe care le...
Prajitura cu miere
Pentru inceput vreau sa mentionez ca in reteta dupa care m-am inspirat trebuia incalzita mierea pe baie de aburi si amestecata cu zaharul, cu untul, etc... Eu am procedat putin altfel, adica mi-am usurat munca dupa cum urmeaza: Am amestecat toate ingredientele trecute la foi si am...
Pilaf de orez cu praz si curry
Spalam ardeii si prazul, le taiem bucati (respectiv rondele). Calim aceste legume in ulei, adaugam sare dupa gust si boabe de piper. Dupa ce am calit legumele, adaugam orezul spalat, il calim cateva secunde in uleiul ramas de la calitul legumelor, apoi adaugam cate o cana cu apa si fierbem...
Ciorba de morcovi cu chimen
Curatam si spalam legumele. Le taiem dupa preferinta. Le calim in ulei, adaugam chimenul, sare si piper dupa gust+ boabele de piper. Adaugam 4 cani de apa, lasam sa fiarba totul la foc potrivit pana se inmoaie legumele. Dupa ce ne convingem ca legumele au fiert suficient, adaugam pasta de...
Ciorba de varza rosie cu afumatura
Spalam cu apa rece coastele de porc si pieptul. Spalam varza rosie si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Spalam legumele, le taiem dupa preferinta (prazul,rosia si ardeiul), apoi le calim impreuna cu bucatile de carne (coastele si pieptul de porc taiat bucatele), in uleiul incins. Dupa ce...
Snitele de porc
Splam carnea, o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele. Condimentam bucatile de carne pe ambele parti si le lasam cca 10 minute,intre timp preparam aluatul pentru pane. Mixam cele 4 oua cu praful de copt, sarea, mararul verde tocat fin,macul. La final adaugam faina. Incingem o...
Tort cu frisca
Pentru prepararea blaturilor separam albusurile de galbenusuri. Cantitatea de zahar o impartim in doua; batem mai intai albusurile spuma cu zaharul si praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam apa minerala, praful de copt stins in zeama de...
Piept de pui si dovlecel la tigaie grill
Pieptul de pui se spala si se feliaza dupa preferita. Dovlecelul se spala, se curta de coaja si se sareaza. Il lasam cca 10 min. intr-o strecuratoare sa-si lase apa. Dupa acest timp asezam feliile de dovlecel intr-o tigaie tip grill si le coacem pe ambele parti. Pipetul de pui se...
Guguluf cu mac si lamaie
Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar tos, batem albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, praful de sare si obtinem o spuma ferma. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar, praful de copt, 4 linguri de ulei, 70 gr. mac, coaja de lamaie. Incorporam in acest...
Salata de fructe cu Ceva Fin
Curatam banana de coaja si o taiem bucati. Spalam perele si le taiem bucati. Fructul de kiwi se curata de coaja si se taie bucati. Asezam toate fructele pe o farfurie. Amestecam intr-un bol doua linguri crema de branza Ceva Fin cu doua linguri dulceata de capsuni, impartim acest...
Paste cu ou, cascaval si Ceva Fin
Fierbem pastele in apa cu sare, respectand timpul mentionat pe ambalaj. Fierbem ouale timp de 10 minute. Dupa ce au fiert pastele, le scurgem de apa fierbinte, le trecem sub un jet scurt de apa rece si le impartim pe 2 farfurii. Ouale fierte tari se taie in sferturi si se pun peste...
Bruschete cu Ceva Fin cu usturoi
Feliile de paine se pun in tava pe hartie de copt. Se ung cu cate o lingurita de ulei de arahide. Dam tava la cuptor pana se rumenesc feliile de paine. Scoatem tava din cuptor, pe fiecare felie punem cate o lingura de cubulete de rosii din conserva. Condimentam cu sare aromata...
Amestec picant cu Ceva Fin
Curatam, spalam prazul si il taiem bucati. Foile de varza chinezeasca se spala si se taie marunt. Adaugam aceste legume maruntite la robot, adaugam crema de branza Ceva Fin si branza de burduf, condimentam daca mai este nevoie,mixam 1 minut si obtinem o delicioasa pasta picanta...
Tocanita din piept de pui cu praz
Spalam pieptul de pui si il feliem dupa preferinta. Prazul spalat se taie rondele; ardeiul rosu spalat se taie fasii. Se calesc in ulei, se condimenteaza si apoi adaugam pieptul de pui feliat. Punem o cana de apa si acoperim tigaia sa fiarba la foc mic pana scade apa. Adaugam pasta de...
Tort de foietaj cu Ceva Fin
Dezghetam aluatul foietaj la temperatura camerei. Intindem cele doua foi si le decupam cu ajutorul tavii in forma de inima. Coacem foile de foietaj la temperatura mare pana se umfla si devin crocante si rumene. Untul, la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra. Incorporam cu...
Prajitura cu mere
Culegem merele din gradina. ;) Le spalam, le dam pe razatoare cu coaja cu tot. Calim merele cu zaharul si scortisoara pana scade toata apa lasata.Le lasam la racit. Aluatul il preparam usor, trebuie amestecat zaharul cu Crema de branza Ceva Fin, cu untul, cu ouale, praful de copt stins...
Omleta cu ardei, cascaval si Ceva Fin
Coacem ardeiul, il curatam de coaja si cotor. Spargem ouale, le amestecam cu sare si piper intr-un bol. Le punem la prajit in tigaie peste 1 lingura de ulei lasata la incins. Adaugam fasii de ardei, lasam sa se prajeasca omleta pe o parte, apoi o intoarcem cu grija sa nu se rupa. Dupa...
Strudel cu Ceva Fin si cascaval Delia
Intindem aluatul foietaj pe masa de lucru. Ungem suprafata aluatului cu crema Ceva Fin de la Delaco. Cascavalul se taie bucati, se adauga peste aluatul uns cu Ceva Fin. Asezam pe toata suprafata aluatului paste fainoase ramase din ziua anterioara si pastrate la frigider. Presaram...
Busuioc verde in ulei
Spalam busuiocul, il curatam (desprindem frunzele si florile de pe tulpini). Le trecem prin robot,cu doua linguri de sare si adaugam putin cate putin uleiul. Obtinem o pasta foarte aromata pe care o pastram in camara pana in momentul in care deschidem borcanul. Dupa ce-l deschidem, o...
Forneti cu Ceva Fin si branza de burduf
Dezghetam aluatul foietaj. Il intindem pe masa de lucru. Il portionam dupa preferinta. Ungem fiecare bucata de foietaj pana la jumatate cu crema Ceva Fin, cealalta jumatate o crestam, vezi foto. Adaugam cate o lingura de branza de burduf pe partea unsa cu Ceva Fin, acoperim, presam cu...
Legume cu Ceva Fin si gorgonzola picanta
Spalam legumele (morcovul se curata de coaja), si le taiem dupa preferinta. (Eu am taiat morcovul cu cutitul de curatat legume). Le asezam pe farfurie, adaugam bucatele de gorgonzola picanta, crema de branza Ceva Fin, presaram busuioc verde tocat,sare aromata cu verdeata, putin piper dupa...
Saratele cu branza de burduf si Ceva Fin
Margarina scoasa din frigider se da pe razatoarea cu ochiuri mari (ideea e sa nu se topeasca in timpul framantarii). Se amesteca cu branza de burduf si crema de branza Ceva Fin (in care am zdrobit drojdia cu furculita). Se adauga faina, obtinem un aluat elastic. Il intindem pe masa de lucru...
Prajitura cu fructe
Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma. Galbenusurile se freaca cu alte 5 linguri de zahar,cu praful de copt stins in otet pana isi dubleaza volumul. Adaugam alternativ apa minerala si faina...
Carne de porc cu pilaf de orez
Eu am folosit carne congelata. Asadar: dezghetam carnea, o taiem bucati. O prajim putin,pe ambele parti in 3 linguri de ulei, adaugam sare si piper dupa gust si 1 cana cu apa.Lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade apa. Gustam si daca mai necesita apa,completam. Carnea trebuie sa fie...
Gogosi cu Ceva Fin
Incalzim putin iaurtul la microunde, cat sa fie caldut. Adaugam drojdia, crema de branza Ceva Fin, sarea, zaharul, coaja de lamaie, uleiul, zaharul vanilat. Amestecam totul foarte bine cu o lingura de lemn,apoi adaugam si incorporam faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem pe masa de...
Sandvis cu Ceva Fin si branza picanta Delaco
Spalam legumele. Prajim feliile de paine. Le ungem cu branza topita (cu chili de la Delaco). Adaugam cate o lingura de crema de branza Ceva Fin pe fiecare sandvis. Condimentam sanvisurile cu sare aromata cu verdeturi. Decoram cu legume proaspete (castravete, rosii cherry, ardei...
Tort aperitiv din piure si Ceva Fin
Curatam, spalam si taiem cartofii. Ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, scurgem apa de pe ei, adaugam margarina, crema de branza Ceva Fin cu smantana (2 cutii), chimen, sare si piper dupa gust si ouale intregi (peste cartofii fierbinti). Mixam cu mixerul la viteza mare si...
Snack cu Ceva Fin si seminte de floarea soarelui
Untul, la temperatura camerei se amesteca cu 70 gr.zahar pudra, cacao, 2 oua, esenta de rom si faina proaspat cernuta. Obtinem un aluat elastic pe care il intindem pe masa infainata si il asezam in tava unsa cu putin ulei. Impungem din loc in loc aluatul cu o furculita. Crema se prepara...
Sandvis cu Ceva Fin si fructe proaspete
Ungem feliile de paine cu crema de branza Ceva Fin pufos cu smantana. Spalam fructele. Fructul de kiwi il taiem in zig-zag si il asezam in mijlocul farfuriei. Prunele le taiem felii si decoram feliile de paine. Punem niste topping de capsuni pentru gust si decor si servim. Pofta...
Pizza
Eu prepar aluatul de pizza amestecand toate ingredientele trecute la aluat (operatie cae nu dureaza mai mult de maxim 10 minute). Il intind pe masa de lucru infainata,il asez in tavi si pana pregatesc ingredientele pentru topping, aluatul are suficient timp sa dospeasca. Dupa ce am pregatit...
Rulouri de salam cu Ceva Fin
Ardeiul se spala si se taie felii subtiri. Prazul se spala si se taie rondele. Frunza de varza chinezeasca se spala si se taie fasii. Feliile de salam se ung cu cate o lingurita de branza de la Delaco "Ceva Fin pufos". Rulam fiecare felie de salam si formam rulouri pe care le...