Cum se prepara Reteta sanatoasa de mancare de broccoli:
Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece.
Desprindem buchetelele de broccolli de pe tulpina.
Ceapa si ardeii se taie marunt,apoi se calesc la foc mic in ulei.
Adaugam sare si piper dupa gust, buchetelele de broccolli si...
Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida.
Adaugam ouale, margarina topita, laptele caldut, apa calduta, apoi incorporam faina.
La final adaugam uleiul pentru a lega aluatul, sa nu se mai lipeasca de maini.
Lasam aluatul acoperit la dospit cca 20-30 min intr-un loc ferit de...
Spalam scarita de porc sub jet de apa rece. O taiem bucati.
Curatam si spalam legumele.
Tocam ceapa si ardeiul, le calim in 3 linguri de ulei.
Asaugam morcovii taiati rondele. Calim cca 5 minute, adaugam bucatile de scarita, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Punem cca 3-4l apa...
Spalam frunzele de telina, le scurgem bine de apa si le taiem.
Le asezam in robot, impreuna cu sarea, piperul si uleiul.
Obtinem o pasta. 3/4 din cantitatea obtinuta o punem intr-un borcan cu filet si o pastram la rece pentru viitoare preparate.
Restul din pasta de telina se amesteca cu...
Spalam cartofii, ii fierbem in coaja.
Ii curatam de coaja, ii dam pe razatoarea fina, adaugam cele 2 oua, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust, patrunjelul verde tocat.
Curatam ceapa,o spalam si o trecem pe razatoarea cu ochiuri fine. O stoarcem in mana sa scurgem apa din ea si adaugam...
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei).
Impartim cantitatea de zahar alocata blatului.
Intai batem spuma albusurile cu 8 linguri de zahar si un praf de sare .
Mixam galbenusurile cu celelate 8 linguri de zahar. Adaugam 2 linguri de...
Amestecam faina cu fulgii de ovaz.
Diluam drojdia in 100 ml apa calduta, adaugam sare dupa gust si putin zahar.
Turnam drojdia diluata peste faina si preparam un aluat elastic pe care-l intindem dupa forma tavii in care dorim sa coacem pizza.
Ungem foaia de aluat asezata in tava cu...
Amestecam faina cu fulgii de ovaz.
Diluam drojdia in 100 ml apa calduta, adaugam sare dupa gust si putin zahar.
Turnam drojdia diluata peste faina si preparam un aluat elastic pe care-l intindem dupa forma tavii in care dorim sa coacem pizza.
Ungem foaia de aluat asezata in tava cu...
Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, nuca si praful de copt stins in suc de lamaie. Adaugam pe rand ouale, apoi incorporam faina.
Obtinem un aluat elastic pe care-l tinem 30 min. la rece.
Il intindem pe masa de lucru infainata, decupam floricele pe care le asezam pe hartie...
Spalam legumele. Prazul se taie rondele, gogosarul se taie felii. Se calesc apoi in ulei.
Adaugam ciocanelele spalate, condimentam cu sare si piper, punem o cana cu apa peste carne si lasam sa fiarba la foc potrivit cca 20 min.
Scurgem apa din borcanul de bambus feliat. Adaugam bambusul in...
Curatam si spalam cartofii.
Ii stergem cu servetele absorbante de apa in exces, ii taiem felii dar nu pana la baza (formam un soi de acordeon, vezi foto).
Intr-un bol separat amestecam toate condimentele.
Ungem catofii pe intreaga lor suprafata cu acest amestec de condimente,apoi ii...
Curatam si spalam legumele.
Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei.Se adauga gogosarul taiat fasii si morcovul bucatele. Lasam sa se caleasca cca 5 minute, adaugam pasta de rosii, foaia de dafin,boabele de piper si 3 cani cu apa. Lasam sa fiarba la foc mic pana se inmoaie morcovul....
Amestecam intr-un castron ouale cu faina, avand grija sa nu ramana cocoloase. Adaugam uleiul, sarea si piperul.
Asezam intr-o tigaie antiaderenta cele 3 felii de salam, le prajim pe ambele fete,apoi turnam amestecul de oua si faina. Deasupra asezam bucati de cascaval afumat si fasii de salata...
Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei).
Impartim cantitatea de zahar alocata blatului.
Intai batem spuma albusurile cu 6 linguri de zahar si un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu celelate 6 linguri de zahar. Adaugam 2 linguri de cacao proaspat...
Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, nuca si praful de copt stins in suc de lamaie. Adaugam pe rand ouale, apoi incorporam faina.
Obtinem un aluat elastic pe care-l tinem 30 min. la rece.
Il intindem pe masa de lucru infainata, decupam pestisori, ii asezam pe hartie de copt...
Amestecam drojdia cu 1 lingurita de zahar si putina sare sa se fluidizeze.
Cernem faina intr-un castron. Formam o groapa la mijloc, turnam drojdia, adaugam untul (la temperatura camerei), iaurtul, branza Delaco, albusul de ou si incorporam mai intai fulgii de ovaz. Adaugam faina, obtinem un...
Amestecam faina cu fulgii de ovaz.
Diluam drojdia in 100 ml apa calduta, adaugam sare dupa gust si putin zahar.
Turnam drojdia diluata peste faina, daca dorim adaugam si niste rozmarin uscat si preparam un aluat elastic pe care-l intindem dupa forma tavii in care dorim sa coacem pizza....
Taiem chifla Laugenbrot in doua.
( Reteta de chifle: http://www.bucataras.ro/retete/chifle-laugenbrot-51653.html )
Asezam intre feliile ei cele doua felii de dovlecei pane.
( Reteta de dovlecei pane: http://www.bucataras.ro/retete/dovlecei-pane-51654.html )
Spalam rosia si frunzele...
Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il feliem subtire.
Punem sare peste feliile de dovlecel si le lasam la scurs intr-o strecuratoare, o jumatate de ora.
Ouale se mixeaza cu faina si condimentele pana obtinem o compozitie de consistenta aluatului pentru clatite.
Punem o tingaie cu...
Aluatul se prepara normal, amestecand toate ingredientele.
Inainte de a-l imparti in portii mai mici il lasam la dospit 30 min.
Intre timp punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul.
Impartim aluatul dospit in diferite forme,in functie de preferinte (mai mari, mai mici, mai rotunde, mai...
Spalam franjurii si ii taiem bucati.
Condimentam carnea cu sare si piper si o punem la prajit intr-o cratita in 3 linguri de ulei (timp de 3 minute)
Ardeiul si prazul se spala si se taie bucati dupa preferinta, apoi se pun peste carne la foc. Adaugam o cana de apa, fasolea verde...
Aluatul se prepara simplu, amestecand toate ingredientele.
Nu se lasa la dospit, se intinde pe masa de lucru o foaie de marimea formei in care dorim sa coacem pizza. Asezam aluatul in tava, apoi ungem aluatul cu ketchup si asezam apoi toate celelalte ingrediente.
Dam tava la copt la...
Feliem cornul, asezam feliile in tava si le stropim cu ulei de arahide.
Feliem cascavalul si peste fiecare felie de corn asezam una de cascaval. Condimentam si dam tava la copt la foc potrivit pana se topeste cascavalul si se rumenesc usor.
Scoatem tava din cuptor, decoram fiecare...
Spalam ficatul si il curatam de pielitele nedorite.
Legumele se curata, se spala si se trec prin robot (ceapa, ardeiul, usturoiul si rosiile).
Calim legumele maruntite in 3 linguri de ulei timp de 10 minute.
Adaugam ficatul spalat, completam cu 1 cana de apa, adaugam si frunza de telina...
Punem drojdia la dospit in 3 linguri de lapte caldut +1 lingurita zahar.
Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, adaugam smantana, ouale, drojdia dospita si amestecam totul foarte bine.
Adaugam faina, obtinem un aluat elastic pe care-l impartim in 3. Lasam mingiutele de aluat...
Faina neagra se amesteca cu fulgii de ovaz, drojdia, apa calduta, sarea si zaharul. Obtinem un aluat elastic in care amestecam daca dorim putin rozmarin uscat.
Aluatul se intinde pe masa de lucru, se aseaza in tava unsa cu putin ulei.
Ungem aluatul cu rosii pasate, asezam ingredientele...
Castravetii se spala, se curata de coaja si se feliaza foarte subtire cu razatoarea.
Presaram praful de salata (condimedntele la plic), busuiocul uscat si amestecam salata foarte bine.
Adaugam doua linguri ulei de arahide si servim cu paine prajita.
Pofta buna!
Aluatul se prepara simplu, amestecand toate ingredientele.
Nu se lasa la dospit, se intinde pe masa de lucru o foaie de marimea formei in care dorim sa coacem pizza.
Aluatul se unge cu ketchup Univer, apoi se decoreaza cu rosii cherry, porumb dulce, masline, gorgonzola iar la final presaram...
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja.
Ceapa si ardeiul se spala, se curata si se taie dupa preferinta.
Se calesc in 6 linguri de ulei.
Cartofii fierti se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
Adaugam cartofii peste legumele calite. Condimentam dupa gust, amestecam...
Aluatul foietaj trebuie sa fie la temperatura camerei.
Il desfacem din ambalaj si decupam cu rola formele de faguri.
Amestecam mierea cu putina apa sa o fluidizam, ungem aluatul asezat in tava pe hartie de copt cu miere, presaram nuca de cocos si dam tava la copt la foc iute pana se...
Reteta sanatoasa de mancare de broccoli
Cum se prepara Reteta sanatoasa de mancare de broccoli: Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece. Desprindem buchetelele de broccolli de pe tulpina. Ceapa si ardeii se taie marunt,apoi se calesc la foc mic in ulei. Adaugam sare si piper dupa gust, buchetelele de broccolli si...
Cozonac aperitiv
Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida. Adaugam ouale, margarina topita, laptele caldut, apa calduta, apoi incorporam faina. La final adaugam uleiul pentru a lega aluatul, sa nu se mai lipeasca de maini. Lasam aluatul acoperit la dospit cca 20-30 min intr-un loc ferit de...
Ciorba de scarita cu paste fainoase
Spalam scarita de porc sub jet de apa rece. O taiem bucati. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa si ardeiul, le calim in 3 linguri de ulei. Asaugam morcovii taiati rondele. Calim cca 5 minute, adaugam bucatile de scarita, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Punem cca 3-4l apa...
Pasta de branza cu telina verde
Spalam frunzele de telina, le scurgem bine de apa si le taiem. Le asezam in robot, impreuna cu sarea, piperul si uleiul. Obtinem o pasta. 3/4 din cantitatea obtinuta o punem intr-un borcan cu filet si o pastram la rece pentru viitoare preparate. Restul din pasta de telina se amesteca cu...
Chiftele de cartofi
Spalam cartofii, ii fierbem in coaja. Ii curatam de coaja, ii dam pe razatoarea fina, adaugam cele 2 oua, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust, patrunjelul verde tocat. Curatam ceapa,o spalam si o trecem pe razatoarea cu ochiuri fine. O stoarcem in mana sa scurgem apa din ea si adaugam...
Tort
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei). Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Intai batem spuma albusurile cu 8 linguri de zahar si un praf de sare . Mixam galbenusurile cu celelate 8 linguri de zahar. Adaugam 2 linguri de...
Pizza cu salam si ciuperci
Amestecam faina cu fulgii de ovaz. Diluam drojdia in 100 ml apa calduta, adaugam sare dupa gust si putin zahar. Turnam drojdia diluata peste faina si preparam un aluat elastic pe care-l intindem dupa forma tavii in care dorim sa coacem pizza. Ungem foaia de aluat asezata in tava cu...
Pizza cu mozarella si ardei
Amestecam faina cu fulgii de ovaz. Diluam drojdia in 100 ml apa calduta, adaugam sare dupa gust si putin zahar. Turnam drojdia diluata peste faina si preparam un aluat elastic pe care-l intindem dupa forma tavii in care dorim sa coacem pizza. Ungem foaia de aluat asezata in tava cu...
Fursecuri cu nuca
Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, nuca si praful de copt stins in suc de lamaie. Adaugam pe rand ouale, apoi incorporam faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l tinem 30 min. la rece. Il intindem pe masa de lucru infainata, decupam floricele pe care le asezam pe hartie...
Mancare de pui cu bambus
Spalam legumele. Prazul se taie rondele, gogosarul se taie felii. Se calesc apoi in ulei. Adaugam ciocanelele spalate, condimentam cu sare si piper, punem o cana cu apa peste carne si lasam sa fiarba la foc potrivit cca 20 min. Scurgem apa din borcanul de bambus feliat. Adaugam bambusul in...
Cartofi la cuptor
Curatam si spalam cartofii. Ii stergem cu servetele absorbante de apa in exces, ii taiem felii dar nu pana la baza (formam un soi de acordeon, vezi foto). Intr-un bol separat amestecam toate condimentele. Ungem catofii pe intreaga lor suprafata cu acest amestec de condimente,apoi ii...
Ciorba de mazare
Curatam si spalam legumele. Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei.Se adauga gogosarul taiat fasii si morcovul bucatele. Lasam sa se caleasca cca 5 minute, adaugam pasta de rosii, foaia de dafin,boabele de piper si 3 cani cu apa. Lasam sa fiarba la foc mic pana se inmoaie morcovul....
Omleta in culori
Amestecam intr-un castron ouale cu faina, avand grija sa nu ramana cocoloase. Adaugam uleiul, sarea si piperul. Asezam intr-o tigaie antiaderenta cele 3 felii de salam, le prajim pe ambele fete,apoi turnam amestecul de oua si faina. Deasupra asezam bucati de cascaval afumat si fasii de salata...
Prajitura cu piscoturi
Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei). Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Intai batem spuma albusurile cu 6 linguri de zahar si un praf de sare. Mixam galbenusurile cu celelate 6 linguri de zahar. Adaugam 2 linguri de cacao proaspat...
Pestisori cu nuca
Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, nuca si praful de copt stins in suc de lamaie. Adaugam pe rand ouale, apoi incorporam faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l tinem 30 min. la rece. Il intindem pe masa de lucru infainata, decupam pestisori, ii asezam pe hartie de copt...
Saratele Delaco
Amestecam drojdia cu 1 lingurita de zahar si putina sare sa se fluidizeze. Cernem faina intr-un castron. Formam o groapa la mijloc, turnam drojdia, adaugam untul (la temperatura camerei), iaurtul, branza Delaco, albusul de ou si incorporam mai intai fulgii de ovaz. Adaugam faina, obtinem un...
Pizza cu porumb si praz
Amestecam faina cu fulgii de ovaz. Diluam drojdia in 100 ml apa calduta, adaugam sare dupa gust si putin zahar. Turnam drojdia diluata peste faina, daca dorim adaugam si niste rozmarin uscat si preparam un aluat elastic pe care-l intindem dupa forma tavii in care dorim sa coacem pizza....
Mic dejun
Taiem chifla Laugenbrot in doua. ( Reteta de chifle: http://www.bucataras.ro/retete/chifle-laugenbrot-51653.html ) Asezam intre feliile ei cele doua felii de dovlecei pane. ( Reteta de dovlecei pane: http://www.bucataras.ro/retete/dovlecei-pane-51654.html ) Spalam rosia si frunzele...
Dovlecei pane
Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il feliem subtire. Punem sare peste feliile de dovlecel si le lasam la scurs intr-o strecuratoare, o jumatate de ora. Ouale se mixeaza cu faina si condimentele pana obtinem o compozitie de consistenta aluatului pentru clatite. Punem o tingaie cu...
Chifle Laugenbrot
Aluatul se prepara normal, amestecand toate ingredientele. Inainte de a-l imparti in portii mai mici il lasam la dospit 30 min. Intre timp punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul. Impartim aluatul dospit in diferite forme,in functie de preferinte (mai mari, mai mici, mai rotunde, mai...
Fasole verde scazuta
Spalam franjurii si ii taiem bucati. Condimentam carnea cu sare si piper si o punem la prajit intr-o cratita in 3 linguri de ulei (timp de 3 minute) Ardeiul si prazul se spala si se taie bucati dupa preferinta, apoi se pun peste carne la foc. Adaugam o cana de apa, fasolea verde...
Pizza cu praz si branza de burduf
Aluatul se prepara simplu, amestecand toate ingredientele. Nu se lasa la dospit, se intinde pe masa de lucru o foaie de marimea formei in care dorim sa coacem pizza. Asezam aluatul in tava, apoi ungem aluatul cu ketchup si asezam apoi toate celelalte ingrediente. Dam tava la copt la...
Bruschete cu cascaval Delaco
Feliem cornul, asezam feliile in tava si le stropim cu ulei de arahide. Feliem cascavalul si peste fiecare felie de corn asezam una de cascaval. Condimentam si dam tava la copt la foc potrivit pana se topeste cascavalul si se rumenesc usor. Scoatem tava din cuptor, decoram fiecare...
Ficatei de pui in sos de ceapa
Spalam ficatul si il curatam de pielitele nedorite. Legumele se curata, se spala si se trec prin robot (ceapa, ardeiul, usturoiul si rosiile). Calim legumele maruntite in 3 linguri de ulei timp de 10 minute. Adaugam ficatul spalat, completam cu 1 cana de apa, adaugam si frunza de telina...
Prajitura Greta Garbo
Punem drojdia la dospit in 3 linguri de lapte caldut +1 lingurita zahar. Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, adaugam smantana, ouale, drojdia dospita si amestecam totul foarte bine. Adaugam faina, obtinem un aluat elastic pe care-l impartim in 3. Lasam mingiutele de aluat...
Pizza
Faina neagra se amesteca cu fulgii de ovaz, drojdia, apa calduta, sarea si zaharul. Obtinem un aluat elastic in care amestecam daca dorim putin rozmarin uscat. Aluatul se intinde pe masa de lucru, se aseaza in tava unsa cu putin ulei. Ungem aluatul cu rosii pasate, asezam ingredientele...
Salata de castraveti
Castravetii se spala, se curata de coaja si se feliaza foarte subtire cu razatoarea. Presaram praful de salata (condimedntele la plic), busuiocul uscat si amestecam salata foarte bine. Adaugam doua linguri ulei de arahide si servim cu paine prajita. Pofta buna!
Pizza cu gorgonzola picanta
Aluatul se prepara simplu, amestecand toate ingredientele. Nu se lasa la dospit, se intinde pe masa de lucru o foaie de marimea formei in care dorim sa coacem pizza. Aluatul se unge cu ketchup Univer, apoi se decoreaza cu rosii cherry, porumb dulce, masline, gorgonzola iar la final presaram...
Cartofi caliti cu ceapa
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Ceapa si ardeiul se spala, se curata si se taie dupa preferinta. Se calesc in 6 linguri de ulei. Cartofii fierti se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam cartofii peste legumele calite. Condimentam dupa gust, amestecam...
Fagure cu miere
Aluatul foietaj trebuie sa fie la temperatura camerei. Il desfacem din ambalaj si decupam cu rola formele de faguri. Amestecam mierea cu putina apa sa o fluidizam, ungem aluatul asezat in tava pe hartie de copt cu miere, presaram nuca de cocos si dam tava la copt la foc iute pana se...