Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI368
Retete

Reteta sanatoasa de mancare de broccoli

In Mancaruri de post la 22 Oct 2013

Cum se prepara Reteta sanatoasa de mancare de broccoli: Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece. Desprindem buchetelele de broccolli de pe tulpina. Ceapa si ardeii se taie marunt,apoi se calesc la foc mic in ulei. Adaugam sare si piper dupa gust, buchetelele de broccolli si...

Cozonac aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2013

Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida. Adaugam ouale, margarina topita, laptele caldut, apa calduta, apoi incorporam faina. La final adaugam uleiul pentru a lega aluatul, sa nu se mai lipeasca de maini. Lasam aluatul acoperit la dospit cca 20-30 min intr-un loc ferit de...

Ciorba de scarita cu paste fainoase

In Ciorbe la 22 Oct 2013

Spalam scarita de porc sub jet de apa rece. O taiem bucati. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa si ardeiul, le calim in 3 linguri de ulei. Asaugam morcovii taiati rondele. Calim cca 5 minute, adaugam bucatile de scarita, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Punem cca 3-4l apa...

Pasta de branza cu telina verde

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2013

Spalam frunzele de telina, le scurgem bine de apa si le taiem. Le asezam in robot, impreuna cu sarea, piperul si uleiul. Obtinem o pasta. 3/4 din cantitatea obtinuta o punem intr-un borcan cu filet si o pastram la rece pentru viitoare preparate. Restul din pasta de telina se amesteca cu...

Chiftele de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 21 Oct 2013

Spalam cartofii, ii fierbem in coaja. Ii curatam de coaja, ii dam pe razatoarea fina, adaugam cele 2 oua, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust, patrunjelul verde tocat. Curatam ceapa,o spalam si o trecem pe razatoarea cu ochiuri fine. O stoarcem in mana sa scurgem apa din ea si adaugam...

Tort

In Torturi la 12 Oct 2013

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei). Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Intai batem spuma albusurile cu 8 linguri de zahar si un praf de sare . Mixam galbenusurile cu celelate 8 linguri de zahar. Adaugam 2 linguri de...

Pizza cu salam si ciuperci

In Pizza la 12 Oct 2013

Amestecam faina cu fulgii de ovaz. Diluam drojdia in 100 ml apa calduta, adaugam sare dupa gust si putin zahar. Turnam drojdia diluata peste faina si preparam un aluat elastic pe care-l intindem dupa forma tavii in care dorim sa coacem pizza. Ungem foaia de aluat asezata in tava cu...

Pizza cu mozarella si ardei

In Pizza la 12 Oct 2013

Amestecam faina cu fulgii de ovaz. Diluam drojdia in 100 ml apa calduta, adaugam sare dupa gust si putin zahar. Turnam drojdia diluata peste faina si preparam un aluat elastic pe care-l intindem dupa forma tavii in care dorim sa coacem pizza. Ungem foaia de aluat asezata in tava cu...

Fursecuri cu nuca

In Dulciuri la 12 Oct 2013

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, nuca si praful de copt stins in suc de lamaie. Adaugam pe rand ouale, apoi incorporam faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l tinem 30 min. la rece. Il intindem pe masa de lucru infainata, decupam floricele pe care le asezam pe hartie...

Mancare de pui cu bambus

In Pui la 9 Oct 2013

Spalam legumele. Prazul se taie rondele, gogosarul se taie felii. Se calesc apoi in ulei. Adaugam ciocanelele spalate, condimentam cu sare si piper, punem o cana cu apa peste carne si lasam sa fiarba la foc potrivit cca 20 min. Scurgem apa din borcanul de bambus feliat. Adaugam bambusul in...

Cartofi la cuptor

In Mancaruri de post la 6 Oct 2013

Curatam si spalam cartofii. Ii stergem cu servetele absorbante de apa in exces, ii taiem felii dar nu pana la baza (formam un soi de acordeon, vezi foto). Intr-un bol separat amestecam toate condimentele. Ungem catofii pe intreaga lor suprafata cu acest amestec de condimente,apoi ii...

Ciorba de mazare

In Ciorbe la 6 Oct 2013

Curatam si spalam legumele. Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei.Se adauga gogosarul taiat fasii si morcovul bucatele. Lasam sa se caleasca cca 5 minute, adaugam pasta de rosii, foaia de dafin,boabele de piper si 3 cani cu apa. Lasam sa fiarba la foc mic pana se inmoaie morcovul....

Omleta in culori

In Aperitive / Garnituri la 6 Oct 2013

Amestecam intr-un castron ouale cu faina, avand grija sa nu ramana cocoloase. Adaugam uleiul, sarea si piperul. Asezam intr-o tigaie antiaderenta cele 3 felii de salam, le prajim pe ambele fete,apoi turnam amestecul de oua si faina. Deasupra asezam bucati de cascaval afumat si fasii de salata...

Prajitura cu piscoturi

In Prajituri la 5 Oct 2013

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei). Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Intai batem spuma albusurile cu 6 linguri de zahar si un praf de sare. Mixam galbenusurile cu celelate 6 linguri de zahar. Adaugam 2 linguri de cacao proaspat...

Pestisori cu nuca

In Dulciuri la 5 Oct 2013

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, nuca si praful de copt stins in suc de lamaie. Adaugam pe rand ouale, apoi incorporam faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l tinem 30 min. la rece. Il intindem pe masa de lucru infainata, decupam pestisori, ii asezam pe hartie de copt...

Saratele Delaco

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2013

Amestecam drojdia cu 1 lingurita de zahar si putina sare sa se fluidizeze. Cernem faina intr-un castron. Formam o groapa la mijloc, turnam drojdia, adaugam untul (la temperatura camerei), iaurtul, branza Delaco, albusul de ou si incorporam mai intai fulgii de ovaz. Adaugam faina, obtinem un...

Pizza cu porumb si praz

In Pizza la 30 Sep 2013

Amestecam faina cu fulgii de ovaz. Diluam drojdia in 100 ml apa calduta, adaugam sare dupa gust si putin zahar. Turnam drojdia diluata peste faina, daca dorim adaugam si niste rozmarin uscat si preparam un aluat elastic pe care-l intindem dupa forma tavii in care dorim sa coacem pizza....

Mic dejun

In Sandvisuri la 30 Sep 2013

Taiem chifla Laugenbrot in doua. ( Reteta de chifle: http://www.bucataras.ro/retete/chifle-laugenbrot-51653.html ) Asezam intre feliile ei cele doua felii de dovlecei pane. ( Reteta de dovlecei pane: http://www.bucataras.ro/retete/dovlecei-pane-51654.html ) Spalam rosia si frunzele...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2013

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il feliem subtire. Punem sare peste feliile de dovlecel si le lasam la scurs intr-o strecuratoare, o jumatate de ora. Ouale se mixeaza cu faina si condimentele pana obtinem o compozitie de consistenta aluatului pentru clatite. Punem o tingaie cu...

Chifle Laugenbrot

In Piine la 29 Sep 2013

Aluatul se prepara normal, amestecand toate ingredientele. Inainte de a-l imparti in portii mai mici il lasam la dospit 30 min. Intre timp punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul. Impartim aluatul dospit in diferite forme,in functie de preferinte (mai mari, mai mici, mai rotunde, mai...

Fasole verde scazuta

In Porc la 29 Sep 2013

Spalam franjurii si ii taiem bucati. Condimentam  carnea cu sare si piper si o punem la prajit intr-o cratita in 3 linguri de ulei (timp de 3 minute) Ardeiul si prazul se spala si se taie bucati dupa preferinta, apoi se pun peste carne la foc. Adaugam o cana de apa, fasolea verde...

Pizza cu praz si branza de burduf

In Pizza la 29 Sep 2013

Aluatul se prepara simplu, amestecand toate ingredientele. Nu se lasa la dospit, se intinde pe masa de lucru o foaie de marimea formei in care dorim sa coacem pizza. Asezam aluatul in tava, apoi ungem aluatul cu ketchup si asezam apoi toate celelalte ingrediente. Dam tava la copt la...

Bruschete cu cascaval Delaco

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2013

Feliem cornul, asezam feliile in tava si le stropim cu ulei de arahide. Feliem cascavalul si peste fiecare felie de corn asezam una de cascaval. Condimentam si dam tava la copt la foc potrivit pana se topeste cascavalul si se rumenesc usor. Scoatem tava din cuptor, decoram fiecare...

Ficatei de pui in sos de ceapa

In Ficat la 28 Sep 2013

Spalam ficatul si il curatam de pielitele nedorite. Legumele se curata, se spala si se trec prin robot (ceapa, ardeiul, usturoiul si rosiile). Calim legumele maruntite in 3 linguri de ulei timp de 10 minute. Adaugam ficatul spalat, completam cu 1 cana de apa, adaugam si frunza de telina...

Prajitura Greta Garbo

In Prajituri la 28 Sep 2013

Punem drojdia la dospit in 3 linguri de lapte caldut +1 lingurita zahar. Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, adaugam smantana, ouale, drojdia dospita si amestecam totul foarte bine. Adaugam faina, obtinem un aluat elastic pe care-l impartim in 3. Lasam mingiutele de aluat...

Pizza

In Pizza la 27 Sep 2013

Faina neagra se amesteca cu fulgii de ovaz, drojdia, apa calduta, sarea si zaharul. Obtinem un aluat elastic in care amestecam daca dorim putin rozmarin uscat. Aluatul se intinde pe masa de lucru, se aseaza in tava unsa cu putin ulei. Ungem aluatul cu rosii pasate, asezam ingredientele...

Salata de castraveti

In Salate la 25 Sep 2013

Castravetii se spala, se curata de coaja si se feliaza foarte subtire cu razatoarea. Presaram praful de salata (condimedntele la plic), busuiocul uscat si amestecam salata foarte bine. Adaugam doua linguri ulei de arahide si servim cu paine prajita. Pofta buna!  

Pizza cu gorgonzola picanta

In Pizza la 25 Sep 2013

Aluatul se prepara simplu, amestecand toate ingredientele. Nu se lasa la dospit, se intinde pe masa de lucru o foaie de marimea formei in care dorim sa coacem pizza. Aluatul se unge cu ketchup Univer, apoi se decoreaza cu rosii cherry, porumb dulce, masline, gorgonzola iar la final presaram...

Cartofi caliti cu ceapa

In Mancaruri de post la 25 Sep 2013

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Ceapa si ardeiul se spala, se curata si se taie dupa preferinta. Se calesc in 6 linguri de ulei. Cartofii fierti se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam cartofii peste legumele calite. Condimentam dupa gust, amestecam...

Fagure cu miere

In Dulciuri la 23 Sep 2013

Aluatul foietaj trebuie sa fie la temperatura camerei. Il desfacem din ambalaj si decupam cu rola formele de faguri. Amestecam mierea cu putina apa sa o fluidizam, ungem aluatul asezat in tava pe hartie de copt cu miere, presaram nuca de cocos si dam tava la copt la foc iute pana se...

Afisate 931 - 960 din 1191 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Iubeste-ti aproapele. Daca se intampla sa fie inalt, vesel, seducator, iti va fi cu atat mai usor.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de castraveți - Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă

ieri la 10:37

Paste delicioase - Rețeta simplă cu doar 6 ingrediente

pe 25.02 la 08:56

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]