Un desert perfect de vara...
Pentru inceput se spala quinoa in mai multe ape sau intr-o strecuratoare direct sub jetul de apa rece.
Punem la fiert laptele alaturi de quinoa spalata si de semintele de in, lasam sa fiarba amestecand continuu pana scade laptele. Adaugam indulcitorul sau zaharul si amestecam energic pentru omogenizare.
Dam craticioara deoparte de pe foc, impartim budinca obtinuta in doua parti egale.
O parte va ramane alba, in cealalta adaugam pudra de cacao si omogenizam din nou.
Avem nevoie de 5 recipiente / eu am folosit pahare.
Asezam la baza stratul de budinca inchis, cel cu cacao, apoi un strat format din bucatele de capsuni proaspat spalate si taiate cubulete.
Peste capsuni punem stratul alb de budinca si la final decoram cu felii de capsuni si frunzulite de menta.
Dupa ce s-a racorit complet desertul, il pastram la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
inainte de fierbere este necesara clatirea semintelor de quinoa in repetate randuri, altminteri prin fierbere gustul acesteia va fi amar