“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata colorata cu cartofi crocanti
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se aseaza in tava, se condimenteaza si se stopesc cu ulei de masline. Se baga la cuptor, mai intai la programul traditional pana se coc, apoi la o temperatura mai mare ca sa prinda crusta aurie. Restul ingredientelor se taie cubulete si se...
Salata de cartofi cu piept de pui
Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert. Pieptul de pui se taie cubulete si se prajeste in putin ulei de masline. Se condimenteaza cu sare, piper si curry. Cartofii se trec sub jet de apa rece, se scurg, apoi se adauga pieptul de pui, ceapa tocata, maslinele, se condimenteaza cu...
Cous-cous marocan cu crenvursti, masline si tofu
Se caleste ceapa in putin ulei de masline, se adauga usturoiul si ardeiul iute tocate marunt. Se adauga poi cous-cous-ul. Se lasa sa se calesca putin, apoi se adauga apa, putin cate putin amestecand si verificand daca este fiert cous-cous-ul. Se condimenteaza cu sare, piper, chimen si...
Salata de legume coapte
Se taie vinetele rondele, se sareaza si se lasa deoparte. Ardeii se taie fasii, se aseaza in tava si se coc pana se inmoaie. Cand ardeii sunt gata, se lasa sa se raceasca putin si se da jos pielita. Vinetele se scurg de apa si se sterg, se stropesc cu ulei de masline, se sareaza si pipereaza si...
Salata de fasole verde cu maioneza
Fasolea se spala, se taie capetele, apoi se taie in bucati mai mici. Se fierbe in apa cu sare, se scurge si se lasa sa se raceasca. Se prepara maioneza din 1 galbenus si se adauga smantana, mararul tocat, usturoiul dat prin presa, sare, iar la final fasolea. Foarte bun !
Salata cu fasole
Se amesteca toate ... si gata-i salata :)
Salata cu ton
Se spala si se scurge salata verde. Se rupe bucati si se aseaza pe platou. Se adauga ceapa verde tocata, tonul scurs de ulei, rosiile decojite si taiate cubulete, maslinele taiate felii. Se amesteca putin la suprafata, se sareaza si se stropeste cu zeama de lamaie.