publicat la 24.08.2020
publicat la 31.07.2020
publicat la 30.07.2020
Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de pepene verde cu haloumi
Pe cât este de sănătoasă și colorată această salată, pe atât este de ușor de preparat. Practic, nu faci altceva decât să amesteci ingredientele și să presari puțin praf magic de iubire. Și vă mai spun un secret: fetița mea o adoră! Deci... ce ziceți? Le...
Escalop de vara
Ceapa o cureți, o speli sub jet de apa rece și o toci mărunt. Ardeiul îl speli, îl cureți de nervuri și semințe și îl tai julienne. Ciupercile le cureți de piciorușe și membrană, apoi le coci pe grill și le tai felii. Într-o cratiță suficient de mare...
Somon crocant cu legume
Peștele îl speli sub jet de apa rece și apoi îl condimentezi. Îl stropești cu zeama de lămâie și îl lași 15 minute. Între timp îți pregătești legumele. Într-o tigaie de teflon așezi bucățile de pește și le coci bine,...
Inghetata de lavanda si zmeura
Florile de lavanda si zmeura le speli sub jet de apa rece. Adaugi mierea peste iaurt si omogenizezi. Adaugi florile de lavanda si zmeura, amestecand usor. In fiecare forma torni din compozitie, astfel incat sa fie aproape pline. Dai formele la congelator pentru 2 ore. ...
Shaorma de casa
Oul îl bați bine cu telul împreună cu sarea. Adaugi apa minerală amestecând continuu, apoi faina în ploaie. Trebuie sa obtii o consistenta ca a unei smantani. Ungi tigaia cu putin ulei si coci lipiile pe fiecare parte, pana cand se rumenesc putin....
Iepuras aperitiv
Din foaia de aluat realizezi un iepuras pe care il decorezi. Dai la cuptorul preincalzit pentru 15 minute. Cand este rumenit frumos, presari cascavalul ras si stingi focul. Il servesti imediat sau il poti lasa pe mai tarziu. Oricum dispare rapid...
Crostini cu piure de mazare si ceva fin
Feliile de paine le stropesti cu uleiul aromatizat si la prajesti in tigaia fierbinte, pe ambele parti, pana cand devin usor crocante. Mazarea o scurgi de zeama si o pui in blender. Adaugi condimentele si usturoiul si blendezi bine, pana cand se transforma intr-o pasta foarte fina. Pe feliile...
Friganele "de speriat"
Pui uleiul la incins in tigaie. Ouale le bati cu sare si piper. Dai feliile de paine prin ou, pe ambele fete si le prajesti in uleiul incins. Pentru decor s-au folosit: crema de branza, dulceata din ardei iute, mezeluri, branza telemea, ridichi, patrunjel verde.
Clatite dospite
Dizolvi drojdia in laptele caldut si lasi asa cca 10 minute, timp in care pregatesti restul de "aluat". Bati bine oul cu praful de sare, Green Sugar si coaja de lamaie. Adaugi laptele cu drojdia si apoi apa minerala. Torni faina in ploaie, amestecand cu telul, pana...
PESTE CU LEGUME LA DRY COOKER
Pestele il cureti si il stropesti cu zeama de lamaie , lasandu-l asa cca 20 minute. Intre timp cureti ceapa, usuroiul si ardeiul si le tai feliute subtiri (julienne). Codimentezi pestele cu sare si piper si il asezi in tava pe care ai uns-o cu ulei. Eu am folosit dry cooker-ul fiindca...
Spring Muffins
Pentru inceput, preincalzesti cuptorul. Eu am un aragaz normal, pe gaz, asa incat fixez la temperatura maxima. Capsunile le speli sub jet rapid de apa rece, le cureti de frunzulite si le pui in blender. Adaugi frunzele de menta spalate si maruntesti totul foarte bine. Adaugi iaurtul si...
Capsuni Surpriza
Capsunile se spala bine sub jet de apa rece si se taie codita, astfel incat frunzulitele sa ramane intacte si fructele sa stea frumos. Tai capsunile in 4 sau 6 fragmente, dar nu de tot. Practic, doar le "increstezi". Umpli spatiul creat cu crema de ciocolata si asezi fructele pe...
Chec aperitiv
Aprinzi focul la cuptor (hi-hi! eu mai uit...). Tava o tapetezi cu hartie pentru copt. Cascavalul, ardeiul, sunca si maslinele le tai cubulete, iar patrunjelul il toci marunt. Bati albusurile spuma, dupa care adaugi galbenusurile cate unul, batand in continuare. Cand ai terminat...
Salata de fructe cu iaurt
Capsunile se spala si se feliaza. Caisele si ananasul se scot din compot si se feliaza marunt. Iaurtul se amesteca cu zaharul vanilat. In cupa pentru salata asezi alternativ , un strat de iaurt si unul de fructe.
Clatite cu urda
Pentru clatite: - oul se bate bine cu telul ,impreuna cu sarea si zaharul; - se adauga treptat apa minerala,amestecand incontinuu; - se toarna faina in ploaie si se amesteca pentru a nu se forma cocoloase; Pentru umplutura: Eu am facut doua umpluturi:una dulce si una sarata....
Cornulete cu nectarine si Ceva fin pufos
Lasam aluatul la dezghetat Intindem foaia pe masa de lucru si taiem triunghiuri Ungem fiecare triunghi cu crema de branza Spalam nectarinele, la scoatem samburii si taiem feliute Asezam cate o felie pe fiecare triunghi si rulam Ungem cornurile cu sirop de artar si dam la cuptor...
Placinta de ou cu Ceva fin Delaco
Oul se bate bine cu furculita,cu sare si piper. Se adauga treptat laptele si faina,pana are consistenta aluatului de clatite. Se adauga muschiuletul si gogosarul taiat cubulete. Se incinge putin ulei intr-o tigaie. Lasi sa se coaca bine si o intorci cu paleta ptr clatite. Adaugi...
Aperitiv Delaco cu pui
Feliezi pastrama de pui. Cu ajutorul formelor mici de fursecuri tai feliute de cascaval si piept de pui. Asezi o felie de cascaval, apoi o ungi cu crema de branza; Urmeaza o felie de piept de pui si tot asa, in functie de cat de mare vrei sa fie turnuletul; Iei cate un cubulet de...
Mic dejun cu Ceva fin Delaco
Pepenele galben se taie feliute. Se adauga musli. Se decoreaza cu branza.
Un copac cu flori de branza
- se ia jumatate din cantitatea de branza si se amesteca cu pasta de ardei, ca sa iasa mai rosie - se modeleaza bilute din cele 2 tipuri de branza - se monteaza in copacelul pentru aperitive bilutele de branza, pe post de flori - se fac frunze din ceapa verde
Clatite cu mere
- oul se bate bine cu telul ,impreuna cu sarea si zaharul; - se adauga treptat apa minerala,amestecand incontinuu; - se toarna faina in ploaie si se amesteca pentru a nu se forma cocoloase; - se adauga merele amestecate cu scortisoara; - se coc in tigaia unsa cu putin ulei, clatitele...
Omleta Alessia
-ouale se sparg si se bat bine cu furculita -se toarna incet laptele -se adauga cascavalul ras - se presara sarea -intr-o tigaie de Teflon se incinge uleiul si se calesc bucatelele de piept de pui,pana se rumenesc putin - se toarna compozitia de...
Piure de morcov cu litchies
- morcovii se scurg si se mixeaza cu blenderul; - fructele de litchies se curata si se taie marunt; - se amesteca fructele cu morcovul si se adauga mierea si scortisoara.