publicat la 16.12.2012
publicat la 14.12.2012
publicat la 11.12.2012
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Bruschete
Feliile de paine se prajesc si se ung cu un catel de usturoi inmuiat in ulei de masline. Rosia se taie cubulete impreuna cu mozzarella. Se pun ambele intr-un bol unde se amesteca cu ulei de masline, busuioc si sare si se pun pe ambele felii de paine.
Cipsuri de cartofi
Cartofii se curata si se spala, se taie felii rotunde si se presara putina sare. Se pun la prajit in mai mult ulei, se lasa pana se rumenesc. Cand sunt gata ii punem pe un prosop de hartie sa absoarbe uleiul. Intr-un bol punem branza, smantana si mararul, adaugam si putina sare, ii putem orna noi...
Bezele de cartofi
Pentru prima data punem cartofii la fiert in apa rece cu sare. Cand s-au fiert ii curatam si ii pisam ca la pireu. Adaugam in pireul de cartofi margarina, galbenusurile de la cele 2 oua, parmezanul, sare si piper si amestecam totul cu o lingura de lemn. Puneti umplutura intr-o punga pt...
Ciulama din ghebe
Ghebele trebuie fierte cca.40 minute. Dupa ce s-au fiert le lasam la scurs, eu am folosit niste ghebe mai mici dar daca vi se nimeresc mai mari, le taiati in bucati mai mici Tocam ceapa si o punem la calit, urmeaza ghebele si usturoiul tocat marunt Pregatim smantana: prima data batem cele 3...
Oua umplute
Ouale le punem la fiert. Intre timp pregatim restul ingredientelor, radem cascavalul si tocam mararul Cand ouale s-au fiert le curatam de coaja si le taiam de-a lungul si separam galbenusul de albus. Galbenusurile le amestecam cu pateul si cu cascavalul. Le amestecam pana se face ca o...
Ciuperci umplute
Ciupercile spalate bine si lasate la scurs. Intre timp tocam cotoarele ciupercilor si le calim impreuna cu ceapa Dupa ce s-au racit adaugam intr-un bol ceapa calita cu cotoarele ,cutia de pate, patrunjel, sare si piper dupa gust Umplem ciupercile cu compozitia de mai sus si inainte de a le...
Saleuri cu mac
Tapetam tava cu ulei si faina, punem foaia de placinta, o taiem dupa preferinta, o ungem cu ou, presaram sare si cascaval si la sfarsit faimosul mac. Pofta buna!!!
Placinta cu branza sarata
Se tapeteaza o tava cu ulei si faina, se aseaza prima foaie de placinta si se unge cu ulei, se toarne umplutura de branza, dupa care se continua cu foaie de placinta (fiecare trebuie unsa cu ulei, unt sau margarina) si branza pana la sfarsitul ingredientelor!