Bezele de cartofi

de andreea_angelo in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2012 | 7298 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 50 g margarina sau unt
  • 2 oua
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele de cartofi:

Pentru prima data punem cartofii la fiert in apa rece cu sare. Cand s-au fiert ii curatam si ii pisam ca la pireu. Adaugam in pireul de cartofi margarina, galbenusurile de la cele 2 oua, parmezanul, sare si piper si amestecam totul cu o lingura de lemn.

Puneti umplutura intr-o punga pt decorarea prajiturilor, care sa aiba capacul in forma de stea. Pe o tava cu hartie de copt sau pur si simplu unsa cu unt, facem formele cu pireu, ca la bezele. Ungem bezelele cu albusurile ramase si lasam la copt 15 minute la 200°, pana varful bezelelor se rumeneste.

Se servesc calde. Sunt foarte bune ca si garnitura la carne, dar si la peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui si ciuperci