Bezele de cartofi

de andreea_angelo in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2012 | 7432 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 50 g margarina sau unt
  • 2 oua
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele de cartofi:

Pentru prima data punem cartofii la fiert in apa rece cu sare. Cand s-au fiert ii curatam si ii pisam ca la pireu. Adaugam in pireul de cartofi margarina, galbenusurile de la cele 2 oua, parmezanul, sare si piper si amestecam totul cu o lingura de lemn.

Puneti umplutura intr-o punga pt decorarea prajiturilor, care sa aiba capacul in forma de stea. Pe o tava cu hartie de copt sau pur si simplu unsa cu unt, facem formele cu pireu, ca la bezele. Ungem bezelele cu albusurile ramase si lasam la copt 15 minute la 200°, pana varful bezelelor se rumeneste.

Se servesc calde. Sunt foarte bune ca si garnitura la carne, dar si la peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (18)

Sim0na 1

06.12.2012, 09:28

ce idee faina!!

andreea_angelo 1

06.12.2012, 09:41

Valclaudia 1

11.12.2012, 06:22

deci cum arata!! Nu m-as fi gandit niciodata la asta.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulete din branza