Beneficiile utilizarii ghimbirului

Postat de anca_rm in Condimente pe 4 Noi 2013, 11:55

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza

Eu gatesc destul de mult cu ghimbir. L-am folosit in briose aperitiv , in ciorbe sau la preparare principale si garniture. De aceea am zis hai sa scriu ceva  despre el , pe scurt ca sa aiba toata lumea rabdare sa citeasca .

Ghimbirul are un miros puternic , dar placut si un gust usor iute mult mai bine tolerat decat cel de ardei iute sau usturoi .

Ghimbirul este denumit si ,, ghimber ,, . Este o planta din regiunile tropicale deoarece are nevoie de temperatura ridicata si constanta si de  umiditate pentru a se dezvolta corespunzator rizomul.

Ghimbirul este folosit frecvent in bucataria tarilor orientale :India, Nepal, Malaezia.

In Europa a ajuns ghimbirul din India , iar denumirea sa este de origine greaca , asta datorita limbilor vorbite pe teritoriul Indiei .

Ghimbirul proaspat este bogat in apa , glucide si amidon, este bogat in vitamina C

Ghimbirul se poate folosi in bucatarie de la sosuri , supe , feluri principale pana la deserturi si bauturi racoritoare.

Pe langa utilizarea lui ca si condiment ghimbirul poate fi folosit si ca remediu pentru :

-          Raceala asociata cu febra , imflamatiile gatului , sinuzite .

-          Indigestie

-          Reumatism

-          Astm

-          Dureri de cap , si stari de voma

-          Poate fi folosit cu succes in curele de slabire si in dietele care exclud sarea

-          Masajul cu ulei de ghimbir stimuleaza circulatia si eliminarea toxinelor si implicit combate celulita .

Poza 2 este preluata de pe foodstory.ro

 

Comentarii (5)

04.11.2013, 15:11

asta mi-ar mie pentru raceala,nu pastile

11.11.2013, 17:28

interesant!

13.11.2013, 00:45

Eu folosesc frecvent ghimbir la ,ceai preparatele de carne, peste . fructe de mare .Chiar si in cafea l-am pus Doar dulciuri inca n-am incercat . Multumesc ca mi-ai amintit sa-l scot iarasi la bataie . Doar e sezonul , nu-i asa ?

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]