Sofranul-crocus sativus
Postat de: aziz in Condimentevorbim despre cel mai scump condiment din lume....Citeste continuarea
Turmeric,curcum
Postat de: aziz in CondimenteCurcuma domestica, Fam: Zingiberaceae sursa acestui articol este http://www.theepicentre.com/Spices/turmeric.htmlCiteste continuarea
Faina condimentata pentru snitele (si nu numai)
Postat de: mitinita in CondimenteO sa te distrezi de minune cand toata lumea o sa incerce sa ghiceasca ingredientul secret din snitel...Citeste continuarea
Caperele
Postat de: LUK in CondimenteUn condiment mai deosebit despre care pana sa ma documentez mai multe nu stiam in ce categorie sa-l incadrez...condiment sau leguma?Citeste continuarea
Condiment Creole
Postat de: mitinita in CondimenteA sosit timpul sa va arat un nou amestec de condimente! Mie mi-a placut mult,daca e prea iute mai putin ardei iute. E un amestec foarte interesant si gustos.Merge cu pui la cuptor,pe popcorn,la...Citeste continuarea
Condiment Cajun
Postat de: mitinita in CondimenteSe foloseste la condimentat carnea ,popcornul,cartofii pai si mancarea cajun.Citeste continuarea
Gust si mireasma de Sarbatori
Postat de: rocsi_1612 in CondimenteAm gasit acest articol intr-o revista cu retete..m-am gandit sa il postez si aici ,sa il cititi si voi ca poate o sa va placa...Citeste continuarea
Vanilie sau Vanilina?
Postat de: Corina33 in CondimenteAm tot auzit de zahar vanilinat si nu stiam daca e acelasi cu zaharul vanilat sau nu stiu eu cum se scrie:)) Cautand pe net am dat de ceva interesant..........cel putin din punctul meu de vedere.Citeste continuarea
Amestec de condimente italian
Postat de: mitinita in CondimenteInainte foloseam busuioc si oregano,dar am descoperit ca adaugand mai multe ingrediente mancarea are o savoare mai aparte. Foarte usor de facut si se pastreaza intr-un borcanel sau container care...Citeste continuarea
Sarea - MAI MULT DECAT UN ALIAT IN BUCATARIE
Postat de: alinutza1983 in CondimenteArticolul l-am preluat de pe blogul meu :)....sincera sa fiu, din cate imi amintesc , ca sursa de inspiratie am avut revista "Bucataria de azi".Citeste continuarea
Micul Ghid al condimentelor
Postat de: vanilla in Condimente"Am compus" un mic ghid al condimentelor.Asta ca sa va fie mai usor in bucatarie. Pe mine una m-a ajutat foarte mult. Si daca fiecare mancare este condimentata cum trebuie laudele vor fi mult...Citeste continuarea
Leusteanul-minunata aroma a ciorbelor
Postat de: burdulea56 in CondimenteNu poti fi nepasator fata de aceasta minunata planta aromata, care insoteste aproape toate ciorbele, pana si ciorba de salata se bucura de aroma leusteanului. La fiecare inceput de primavara astept...Citeste continuarea
Mustarul
Postat de: miha in CondimentePlanta de mustar este originara din regiunea mediteraneeana. Este cultivata in toata Europa, in special in Germania si Franta.Citeste continuarea
Susan
Postat de: miha in CondimenteSusanul este printre cele mai vechi plante cultivate din lume. Este originar din Mesopotamia, dar si din India si Africa. astazi este cultivat in Turcia, India, China.Citeste continuarea
Sarea
Postat de: miha in CondimenteMulta vreme sarea a fost considerata o substanta foarte pretioasa, fiind denumita si "aurul alb". Cuvantul "salariu" provine din latinescul "salarium", pentru ca romanii isi primeau salariul sub...Citeste continuarea
Leustean
Postat de: miha in CondimenteForma si gustul frunzelor de leustean sunt asemanatoare telinei si se consuma proaspat sau uscat.Citeste continuarea
Curcuma
Postat de: miha in CondimenteCurcuma miroase ca ghimbirul si are un gust picant.Citeste continuarea
Chili
Postat de: miha in CondimenteEste un condiment popular in bucataria asiatica, mai ales in cea thailandeza. dar este foarte des folosit si in America Latina si Mexic.Citeste continuarea
Chimenul
Postat de: Irina in CondimenteEste unul din cele mai vechi condimente europene. Stimuleaza digestia si este folosit impotriva balonarii. Citeste continuarea
Patrunjelul
Postat de: miha in CondimenteEste o planta aromata cu un depozit mare de substante nutritive, ce se poate gasi in stare proaspata pe tot parcursul anului, foarte apreciata si in medicina populara. Patrunjelul contine...Citeste continuarea
Usturoiul
Postat de: miha in CondimenteEste foarte aromat si din acest motiv este foarte des folosit la gatit. In functie de cum este gatit poate da mancarii o aroma dulce subtila sau una puternica, aproape copleşitoare.Citeste continuarea
Tarhon
Postat de: Bucataras in CondimenteTarhonul este o planta aromata frantuzeasca, avind aroma asemanatoare cu anasonul. Se potriveste cu mincarurile ce contin morcovi, fructe de mare si ouaCiteste continuarea
Sofran
Postat de: Bucataras in CondimenteSofranul este cel mai scump dintre condimente. Se obtine din staminele unei singure varietati de crocus (sofran). Se foloseste la parfumarea si colorarea orezului, supelor de legume, a mincarurilor...Citeste continuarea
Scortisoara
Postat de: Bucataras in CondimenteScortisoara poate fi sub forma de betisoare (potrivite pentru condimentarea bauturilor fierbinti) sub forma macinata (amestecata cu zahar). Scortisoara se adauga la rulade dulci, prajituri si...Citeste continuarea
Salvie
Postat de: Bucataras in CondimenteSalvia are un parfum de pamint, aromatizat. Este foarte des intilnita in bucataria italiana, combinindu-se foarte bine cu usturoiul si cu rosiile. De asemenea, se potriveste cu ceapa, cu legume, cu...Citeste continuarea
Rozmarin
Postat de: Bucataras in CondimenteRozmarin are un parfum intens, pamintos, potrivindu-se foarte bine cu carnea marinata si preparata apoi la gratar, cum ar fi cea de miel. Se foloseste cu cumpatare, fiind extrem de puternic aromat....Citeste continuarea
Piper negru
Postat de: Bucataras in CondimentePiperul negru este foarte iute si aromat. proaspat macinat emana o aroma foarte puternicaCiteste continuarea
Paprika
Postat de: Bucataras in CondimenteLa fel ca si piperul de Cayenne, este un amestec de ardei iuti de culoare rosie, uscati, care poate fi iute sau dulce. Varianta ungureasca este una dintre cele mai apreciate, gustoasa si delicioasa.Citeste continuarea
Oregano
Postat de: Bucataras in CondimenteOregano este versiunea mai puternica a aromei maghiranului. Se presara peste rosii, varza, carne de pasare, vita sau mielCiteste continuarea
Nucsoara
Postat de: Bucataras in CondimenteNucsoara se poate macina sau nu, folosindu-se drept condiment, in ambele variante. Este mult mai iute si mai putin subtila decit nucsoara pulpa. Este un condiment clasic, folosit la prepararea unor...Citeste continuarea
Mustar
Postat de: Bucataras in CondimenteSemintele de mustar macinate sint iuti si usturatoare, fiind un ingredient important in prepararea "in casa" a maionezelor sau a altor sosuri servite alaturi de carnea de peste, pui, porc sau vita.Citeste continuarea
Menta
Postat de: Bucataras in CondimenteMenta are un gust proaspat, racoros, care insufleteste sucurile de fructe, cum ar fi limonadele si salatele de fructe. De asemenea, imbunatateste gustul carnii de miel sau al carnii de peste.Citeste continuarea
Marar
Postat de: Bucataras in CondimenteMararul, fie proaspat tocat, fie uscat, da o aroma proaspata sfeclei, morcovilor, castravetilor, legumelor murate, cartofilor si fructelor de mare. Semintele si planta uscata se folosesc la muraturi.Citeste continuarea
Maghiran
Postat de: Bucataras in CondimenteMaghiranul are o aroma iute, proaspata, ce se asorteaza legumelor. Se foloseste mai ales in bucataria mexicana, in cea greceasca si cea italiana.Citeste continuarea