Cu un continut mai mare de vitamina C (si nu mai mic, asa cum mi-a fost dat sa citesc in cateva ziare), lime-ul este mai bogat in nutrienti decat varianta sa galbena, lamaia. Fructele sunt mai mici si mai usoare in consecinta, au un iz deosebit. Ca in cazul lamaii, se foloseste atat coaja, pulpa, cat si zeama.
Lime-ul mai contine si calciu, tiamina, vitamina A, zahar, fier, niacina, vitamina B, fosfor, riboflavonoina, proteine si grasimi.
Un fruct nu are mai mult de 20 de calorii, ceea ce este putin, recomandand lime-ul pentru toti aceia care isi doresc o sanatate de fier. Caci lime-ul aduce multe beneficii. Imbunatateste digestia, ajuta in arderea depozitelor de grasimi, fiind astfel de mare ajutor tuturor acelora care nu reusesc sa atinga greutatea dorita si sa se mentina in forma.
Imbunatateste respiratia, previne cariile si petele de pe dinti, intareste gingiile.
Gratie continutului ridicat de vitamina C, lime-ul este un aliment-minune in prevenirea racelii si gripei, dar si in ameliorarea simptomelor acestora, intrucat un studiu realizat de experti a aratat beneficiile consumului de acid ascorbic in tratarea racelii si gripei. Sucul de lamaie verde, indulcit cu miere constituie o bautura bine-venita in seoznul rece, intarind astfel sistemul imunitar.
Lime ajuta si in prevenirea constipatiei. Scade colesterolul, intareste oasele, imbunateste vederea, ajuta in pierderea in greutatea. De asemenea, lime-ul este benefic in detoxifierea organismului.
In plus, lime-ul este un fruct-minune pentru toti aceia care sufera de carente de vitamine si minerale, intrucat lime-ul vitamineaza organismul.
Si mai mult de atat, lime-ul este un fruct care iubste frumusetea, intrucat pulpa fructului poate fi aplicata pe pielea, pur si simplu, frecata usor de pielea, confera astfel o exfolierea usoara, inlaturand celulele moarte.
Dar lime-ul mai este bun si la inca un lucru: la conservarea alimentelor. Intrucat zeama de lime previne oxidarea fructelor taiate, pastrandu-le vie culoarea.