Patrunjelul

Postat de Bucataras in Condimente pe 25 Apr 2009, 12:00

Patrunjelul

Patrunjelul contine uleiuri esentiale si flavonoizi. De asemenea e bogat in vitaminele A si C, fier, calciu si potasiu.

E folosit in mod traditional ca diuretic si antiinflamator si e un antioxidant puternic. Contribuind la eliminarea acidului uric este util in tratarea reumatismului si a gutei. Ceaiul de patrunjel reprezinta un diuretic usor si natural( e recomandat un pahar de ceai  la trei ore. Semintele sunt si ele diuretice.

De retinut: Dozele mari de seminte de patrunjel pot fi toxice. Cei care au probleme cu rinichii sau femeile insarcinate trebuie sa le evite!!!

Sfaturi practice: mestecati cateva frunze de patrunjel pentru improspatarea respiratiei dupa ce ati consumat ceapa, usturoi sau alcool.

Patrunjelul se potriveste cel mai bine cu usturoiul, cartofii, cerealele, ciupercile si carnea.

Comentarii (3)

08.05.2009, 20:22

habar n-aveam de efectele miraculoase ale patrunjelului, buna treaba!

09.10.2010, 15:43

ce-l mai bun element. Nu lipseste niciodata din supa mea

13.02.2011, 16:09

interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]