boscodina

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 04.06.2009

RETETE16
PRIETENI6
Retete

Tort merengue cu ciocolata si crema mocca-brandy

In Torturi la 2 Oct 2009

Albusurile si zaharul se bat spuma pana devin bezea. Se amesteca cu nucile si cacao pentru omogenizare. Se pune tava cu aluatul in cuptorul cea fost preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru 15 minute. Dupa 15 minute scadem temperatura la 160 de grade , desprindem cu cutitul de pe marginile...

Painici musli

In Piine la 22 Sep 2009

Se pudreaza cu faina vasul in care se pune coca, din abundenta, se pune intr-o punga de plastic(vasul cu coca) , se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit 20 de minute( eu am uitat de ea..asa ca a sta o ora). Se scoate coca pe masa infarinata bine si se pune umplutura...

Prajitura de lamaie cu sirop

In Prajituri la 22 Sep 2009

Untul impreuna cu zaharul alb si brun se bate pana devine spuma.Se adauga ouale , unul cate unul, dupa fiecare se omogenizeaza spuma. Se toarna laptele cate putin si se amesteca. Se adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt inainte, adaugam treptata si omogenizam. Adaugam si coaja...

Panacotta cu portocale si menta

In Prajituri la 10 Aug 2009

Se pun intr-o cratita pe foc: frisca lichida, sucul de portocale, coaja rasa de la o portocala, sucul de lamaie si zaharul . Se lasa la foc mijlociu pana smantana e fierbinte, nu sa fiarba. Se lasa sa se raceasca. Separat se pun 75 ml apa la fiert, dupa ce a dat in clocot se adauga frunzele de...

Placinta cu ficat de pui

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2009

Se curata ceapa si se caleste in ulei, cand devine aurie se adauga si carnea tocata. Se lasa pana carnea capata o culoare de putin prajit. Separat se prajesc ficateii de pui in ulei si cu putin apa( eu i-am taiat in sferturi). Cand sunt gata se amesteca continutul celor 2 tigai , se adauga si...

Supa crema de porumb

In Supe la 29 Iul 2009

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in unt. Se adauga boabele de porumb scurse si se lasa vreo 2 minute mestecandu-se in ele. Se adauga lingura de faina , se caleste putin si se stinge tot cu laptele si frisca lichida.Se adauga dovleacul dat prin razatoare mare sis e lasa sa fiarba...

Speculaas

In Prajituri la 29 Iul 2009

    Se amesteca ingredientele uscate , se adauga untul si 4 linguri de lapte si se framanta aproximativ 30 de secunde Trebuie sa iasa o coca normala spre moala, nu tare. Daca e nevoie se mai adauga o lingura de lapte si se amesteca iar. Se inveleste coca in plastic si...

Ceapa umpluta pe salata de linte

In Vita la 13 Iul 2009

Se fierbe lintea in apa rece. Se taie morcovul si ceapa , se adauga lintea cand e deja fiarta. Se pun sare si piper dupa gust,sucul de lamaie si ulei de masline si se lasa la frigider cel putin jumatate de ore inainte de servire. Ceapa se curata de coaja .Se taie in lungime si cu ajutorul unui...

Salata de artichoke(anghinare) si fenicul

In Salate la 8 Iul 2009

Inimile de artichoke se fierb in apa cu sare si sucul de la o jumatate de lamaie, pana se inmoaie ( sunt care le prefera doar o idee moi, pentru mine trebuie sa intre furculita ca in branza in ele). Se spala si taie salata verde, feniculului i se desfac frunzele se taie fiecare in jumate si...

Prajitura cu ginger

In Prajituri la 7 Iul 2009

Gingerul se taie bucatele mici. Untul se bate impreuna cu zaharul pana devine o crema. Se adauga gingerul taiat bucatele si faina si se continua sa se bata cu mixerul. Se vor forma firimituri mari de coca, nu e sub nici o forma omogena. Toata aceasta "coca" se va pune intr-o tava 27x33 cm sau...

Placinta cu patrunjel

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2009

Se preincalzeste cuptorul la 180-200 de grade.Ardeii se taie cubulete mici si se calesc in putin ulei. Patrunjelul si spanacul se spala si se taie marunt.Coca se intinde cat sa acopere fundul tavii si peretii acesteia.Se amesteca patrunjelul , spanacul , branzele, smantana, faina, sare, piper,...

Placinta cu ardei gras

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2009

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Ingredientele blatului se amesteca si se framanta pana devin o coca uniforma. Vanata se taie felii in lungime , ardeii in felii destul de late, tot in lungime si se prajesc separat in ulei, pana sunt destul de moi, patrunse. Coca se intinde pe masa de lucru...

Grapefruit Mint Cooler

In Cocktail la 15 Iun 2009

Se pune zaharul in apa si se fierbe pana zaharul se dizolva. Se adauga mana de frunze de menta,zdrobite inainte( sa iasa mai bine esenta din ele) se acopera si se lasa 12 ore. Dupa 12 ore se strecoara, se pune intr-un vas gen sticla mare ,se adauga sucul de grapefruit si de lamaie si se amesteca...

Salata cu bilute de labane

In Salate la 7 Iun 2009

Ingredientele sosului se amesteca si se pune sosul la rece in frigider. Se rupe bucatele salata verde ,rosiile si castravetii se taie si se arunca elegant :) peste salata verde. Dovlecelul se taie betisoare ( jumatate orizontal, fiecare jumatate taiata in jumatate dar vertical si fiecare...

Tigari cu nuci

In Prajituri la 6 Iun 2009

Se amesteca ingredientele pentru sirop si se pun la fiert, 20 de minute la foc mic. Devine un sirop legat ce trebuie racit insa. Se face siropul preferabil cu cateva ore inainte si se tine in frigider. Eu l-am luat de pe foc si am inconjurat cratita cu "cutiile " de gheata ale lazii frigorifice-...

Tort cu zmeura si branza

In Torturi la 4 Iun 2009

Se amesteca ingredientele blatului , pana devin o pasta omogena. Se aseaza pe fundul unei tavi cu peretii detasabili si se niveleaza. Componentele cremei se bat pana devin o crema spumoasa. Se adauga gelatina dizolvata in apa fierbinte si se omogenizeaza.Se toarna peste blat. Ornam totul cu...

Afisate 1 - 16 din 16 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]