publicat la 25.08.2018
publicat la 30.10.2017
publicat la 25.05.2017
Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra
Cuptorul se preincalzeste la 175 de grade Celsius. Se adauga intr-un castron de marime mijlocie untul, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza cam 3-4 minute. Apoi se adauga ouale pe rand si mixam in continuare. Apoi se adauga si faina si praful de copt. Se mai mixeaza 2-3 minute, apoi...
Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni
Intai se preincalzeste cuptorul la 200°C. Apoi se pregateste tava de cuptor cu hartie de copt peste ea, pe toata suprafata ei. Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul. Cand devin ca o crema galbena fina, se adauga faina,...
Prajitura cu mere
Pregatirea aluatului fraged: Intr-un castron se pun faina si untul.Se mixeaza bine apoi se adauga restul ingredientelor.Se mixeaza in continuare dar nu excesiv,altfel dupa coacere va fi mai tare.Daca aveti aparat,atunci se pun toate ingredientele din start impreuna. Aluatul se da apoi la...
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni
Intr-un castron de marime mijlocie se freaca untul si cu zaharul. In alt castron se bat cu telul ouale cu laptele. Faina si praful de copt se pun intr-un castron mai mare. Intai se amesteca compozitiile oua-lapte cu cea unt-zahar dar cu grija, sa nu se taie. Apoi se incorporeaza cu...
Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys
Intr-un castron inalt, special pentru mixat frisca, se mixeaza smantana lichida cu intaritor de frisca si 3 linguri de zahar pana se formeaza frisca. Mascarponele se pune intr-un castron cu 3 linguri de zahar, se mixeaza bine apoi se adauga frisca si ciocolata rasa. Eu am pus in 9...
O intalnire delicioasa intre visine si lichior de oua
Intr-un castron se mixeaza branza de vaci,laptele,mierea,vanilia si lichiorul de oua,pana se obtine o consistenta cremoasa. Smantana lichida se mixeaza cu intaritor de frisca si 2 linguri de zahar. In pahare de desert se orneaza intai cu crema de branza de vaci ,peste se presara visine apoi...
Friganele cu scortisoara
Intr-o craticioara se topeste untul cu zaharul iar apoi se adauga scortisoara. Cele 2 oua si laptele se bat intr-un castron cu o furculita. Marginile feliilor de paine toast se taie iar apoi cu un sucitor se intind . Apoi se ia din compozitia unt,zahar si scortisoara si se unge pe toata...
Prajitura cu dulceata de capsuni si migdale macinate
Intr-un castron de marime mijlocie se mixeaza ouale cu un praf de sare. Apoi se adauga laptele, faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Forma in care se coace, se unge cu margarina sau unt. Apoi se toarna compozitia in forma si se da la cuptorul incins la 180° C. Se lasa...
Ricotta Flammeri
1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile. 2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la foc mic,se amesteca mai continuu,se adauga si compozitia de mai sus.Se adauga si Ricotta ,mixand pana...
Desert Sweet Dreams
Intr-o craticioara am topit ciocolata la foc mic,am adaugat galbenusul ,mascarpone,zaharul si cacao. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza si se pune la la frigider. Eu am lasat ca. 20 de minute. Am preparat si frisca din smantana lichida,intaritorul de frisca si zaharul. Am...
Prajitura cu prune si bezea
Prunele se spala,se taie pe jumatate si se scot samburii. Untul lasat cel putin o ora la temperatura camerei se mixeaza bine cu 80 gr. zahar. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 190° C. In crema de unt se adauga galbenusurile rand pe rand si oul intreg. Atentie : Nu se taie...
Prajitura cu mascarpone
Cuptorul se preincalzeste la 160°C. Pregatirea blatului: Se pregatesc 2 castroane de marime mijlocie. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si 5 linguri de zahar. Galbenusurile se mixeaza cu 2 linguri de zahar si zahar vanilat Bourbon....
Chec rapid
Intr-un castron de marime mijlocie se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Cand au o culoare de galben deschis se adauga uleiul si apa, rand pe rand pana se omogenizeaza. Intr-un alt castron se bat albusurile cu un praf de sare. Tava se unge cu ulei si cu faina....
Prajitura cu mere si bezea
Merele se spala,curata de coaja,se dau pe razatoarea mare si apoi se calesc intr-o tigaie in doua linguri de zahar si putina scortisoara. Se separa ouale . Din galbenusuri se face o crema ,se mixeaza galbenusurile cu zahar,pana crema este deschisa la culoare.Apoi aveti...
Spuma de capsuni cu frisca
Se spala capsunii ,se curata de coditele verzi si se maruntesc intr-un castron cu blenderul.Doar asa pe jumatate,sunt mai buni cand nu sunt mixati la greu. In alt castron se mixeaza frisca lichida impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Cand este gata se incorporeaza capsunii in...
Prajitura cu capsuni
Albusurile se separa de galbenusuri. Apoi intr-un castron inalt pentru mixat albusuri ,se mixeaza cu un praf de sare,pe viteza cea mai mare a mixerului. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se formeaza ca o bezea. Apoi se adauga galbenusurile,se mixeaza in continuare dar pe...
Gogosi a la Mena
Am pus intr-un castron branza de vaci, coaja de lamaie, laptele, ouale si vanilia Bourbon. Am mixat compozitia cu cele 2 palete pentru crema,apoi am adaugat praful de sare, faina putin cate putin si praful de copt, apoi am mixat cu cele 2 palete pentru aluat. Cand este gata se formeaza cu...
Fursecuri cuplate si tavalite
Se pregatesc toate ingredientele la indemana. Intr-un castron, foarte curat, se mixeaza frisca lichida cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat. Intr-un castronel se toarna un pahar cu lapte. Fursecurile se pregatesc la indemana iar migdalele macinate se pun intr-un...
Chec pufos, reteta perfecta pentru un chec gustos si rapid de preparat
Cum se prepara Chec pufos, reteta perfecta pentru un chec gustos si rapid de preparat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu uleiul, se prepara gen...
Eierschecke-Prajitura Corinutei
1.Pregatirea aluatului: Intr-un castron se pun faina si sarea.Apoi se adauga drojdia .Peste ea se pune o lingurita de zahar.Intre timp incalzim laptele,in el se topesc untul si zaharul.Se toarna peste faina cu drojdie.Se framanta bine cel putin 5-10 minute,arata exceptional,elastic. Apoi...
Parfait cu migdale caramelizate si lichior de oua
Pentru un Parfait reusit este nevoie de timp.De data aceasta circa 12 ore.Eu l-am facut ieri si il servim astazi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza circa 5 minute cu zaharul vanilat si o lingura de zahar. Separat se prepara frisca care se mixeaza cu o lingura...
Cozonac cu mousse de mere si scortisoara
Intr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala. Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare). Se pune peste faina. Restul de lapte caldut se amesteca cu unt si cu restul de zahar. Deasupra se toarna si...
Prajitura cu nuca si migdale caramelizate
Cuptorul se incalzeste la 180°C. Intr-un castron mare se mixeaza cele 7 albusuri cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul pudra,apa,uleiul.Apoi se adauga si faina si praful de copt. Se amesteca usor pana se incorporeaza totul.Se adauga si nuca macinata. Se unge o forma 25/35 cm...
Desert cu piersici caramelizate
Intr-o tigaie se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar.Cand este culoarea aurie,se adauga sucul de pe piersici sau 200 ml apa.Si se lasa inca 5 minute la foc mic ,pana se dizolva caramelul.Apoi se adauga piersicile taiate in felii.Se mai lasa la foc mic inca 5 minute.Se lasa apoi la...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un castron am pus branza de vaci impreuna cu grisul,zaharul si zaharul vanilat. Le-am incorporat,apoi am adaugat pe rand cele 2 oua,amestecand in continuare. Apoi am pus castronul la frigider pentru 20 de minute. Intre timp am topit untul in...
Cornuri pufoase cu Nutella
Laptele se incalzeste intr-o craticioara. Intr-o cana se pune drojdia,2 linguri de lapte caldut si se preseaza si putina faina deasupra.Se lasa circa 15 minute la loc caldut,ferit de curent de aer. Intre timp se pun faina,untul,sarea,mierea si restul de lapte intr-un castron . Se...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Intai am pregatit borcanele,8 la numar,de 440 gr.Le-am spalat ,apoi le-am pus la cuptor la 100°C cu usa intredeschisa,pentru 15 minute. Capsunile proaspete,le-am spalat si curatat de codite. Apoi le-am pus intr-un castron mai inalt si le-am zdrobit cu...
Lapte de pasare (2)Schneenockerl mit Kanarimilch
Intai se separa galbenusurile de albusuri. Intre timp se pune laptele la fiert la foc mic. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare,in timp ce mixam adaugam doua linguri de zahar pudra. Galbenusurile se mixeaza cu 7 linguri de zahar pudra. Cand este laptele fierbinte,se...
Prajitura cu branza de vaci si Philadelphia cu iaurt
Cuptorul se preincalzeste la 170°C. Albusurile se separa de galbenusuri. Intr-un castron mai inalt se bat albusurile bine cu un praf de sare,apoi se adauga 3 linguri de zahar pudra. Separat intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu 6 linguri de zahar pudra. Apoi se adauga...
Cupcake cu crema de zmeura-reteta nr.100
Preparare cupcake: Intai preincalzim cuptorul la 180°C. Intr-un castron se omogenizeaza bine untul cu zaharul.Cand are o consistenta cremoasa se adauga un ou,se mixeaza 1 minut,apoi se adauga al doilea si se mixeaza inca un minut. Apoi se adauga ingredientele...