Un desert foarte fin si ideal de facut cand esti in criza de timp,poate fi facut si cu o zi inainte de servire.
1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile.
2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la foc mic,se amesteca mai continuu,se adauga si compozitia de mai sus.Se adauga si Ricotta ,mixand pana arata ca o budinca.
3) Se ia de pe foc si se lasa la racit.
4) Albusurile se bat cu mixerul si un praf de sare,se adauga si o lingura de zahar.
5) Cand s-a racit crema se adauga si albusurile.
6) Crema Ricotta Flammeri se pune la frigider,pentru cel putin 3 ore.
7) Se caramelizeaza zahar intr-o tigaie ,in care se pun prunele si caisele.
1
Daca doriti o crema mai consistenta,se pune doar 400-450 ml lapte.
2
Se poate servi cu fructe la preferinta voastra sau cu migdale macinate si prajite .
3
Este foarte buna si cu sirop de zmeura.