divainbucatarie

4

Bucataras
grozav

Bucuresti

Bucataras din 23.10.2010

RETETE359
PRIETENI70
Retete / Dulciuri

Biscuiti cu sirop de artar

In Prajituri la 15 Feb 2011

Pentru inceput mixam untul, siropul de artar si zaharul pana obtinem o spuma. Adaugam oul, esenta de vanilie, coaja de portocale si continuam sa mixam. La sfarsit adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. Obtinem un aluat moale, pe care il impachetam in folie...

Cheesecake cu mere, merisoare si curmale

In Torturi la 12 Feb 2011

Pentru a pregati aluatul amestecam toate ingredientele. Punem hartie de copt intr-o tava cu diametrul de 26 cm si punem aluatul peste hartie incercand sa facem si o mica bordura. Dam la rece aluatul pana calim merele si facem crema de branza .Punem la muiat stafidele si merisoarele in rom pentru...

Inimi cu ciocolata

In Prajituri la 11 Feb 2011

Pentru inceput batem untul spuma. Adaugam zaharul, mierea de albine, scortisoara, coaja de lamaie, esenta de vanilie si apa minerala. Le mixam pana se topeste zaharul si compozitia arata ca o spuma. Punem apoi oul si continuam sa mixam. La sfarsit adaugam treptat faina amestecata cu praful de...

Clatite cu mere, stafide, merisoare si curmale

In Dulciuri la 25 Ian 2011

Punem la muiat stafidele si merisoarele in rom pentru 15 minute. Topim untul si calim fructele. Adaugam restul ingredientelor si lasam pe foc pana se topeste zaharul si se evapora sucul de fructe si rom. Compozitia o punem pe clatite. Le impachetam si le servim caldute, tapetate cu zahar pudra...

Briose cu ciocolata alba si zmeura

In Prajituri la 21 Ian 2011

In primul rand pornim cuptorul la 180°C pentru a putea coace briosele imediat ce terminam de pregatit aluatul. Intr-un bol amestecam ingredientele solide. In alt bol bol batem oul, pe care il amestecam apoi cu lapte, esenta de vanilie si ulei. Integram elementele lichide, amestecand usor....

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 18 Ian 2011

Salam de biscuiti reteta Sfaramam biscuitii pusi intr-o punga cu un facalet, astfel incat sa ramana si bucati mai mari si mai mici. Punem stafidele in rom sa se moaie – daca nu va place romul puteti sa le puneti in lapte. Intr-o oala punem pe foc laptele cu zaharul, pana cand se...

Chec cu banane si ciocolata

In Prajituri la 10 Ian 2011

Inainte sa ne apucam sa pregatim checul vom da drumul la cuptor, la 180°C. Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt si zahar vanilat. In alt bol zdrobim banana pana obtinem un piure, pe care il amestecam cu untul topit si racit. In alt vas batem albusurile cu un...

Briose cu piure de dovleac

In Prajituri la 5 Ian 2011

Pentru inceput pregatim pireul de dovleac. Dovleacul dat prin razatoare il fierbem cu 5 linguri de apa, scortisoara si 2 linguri de zahar brun. Il vom fierbe pana devine ca o pasta. Daca este nevoie mai adaugati apa si fierbeti pana scade apa si obtinem o crema cu aspect de pasta. Luam pireul de...

Cozonac cu rahat si ciocolata

In Dulciuri la 22 Dec 2010

Pentru inceput dizolvam drojdia în lapte caldut. Incorporam apoi zaharul si ouale si amestecam. Adaugam coaja rasa de la portocala, esenta de vanilie si untul topit. Turnam continutul peste faina si amestecam. Daca este nevoie mai adaugam faina, astfel incat sa obtinem un aluat mai moale,...

Coznac cu mac

In Dulciuri la 18 Dec 2010

Pentru inceput realizam umplutura de mac: punem macul, laptele si 4 linguri cu varf de zahar la fiert. Le lasam pe foc pana scade aproape tot laptele. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si o lingura de rom. Apoi trecem sa realizam aluatul. Pregatim maiaua din 50 ml lapte, drojdie si o lingurita...

Briose cu ciocolata

In Dulciuri la 15 Dec 2010

Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt, sare si cacao. In alt bol amestecam ouale cu zaharul pana devin ca o crema pufoasa. Adaugam esenta de vanilie si untul topit.Incorporam pe rand ingredintele solide si laptele. Turnam compoazitia in formele tapetate cu unt si...

Mini cozonaci cu Nutella

In Dulciuri la 13 Dec 2010

Pentru a pregati aluatul procedam exact ca cozonacul cu nuca postat acum 2 zile. Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min....

Cozonac cu fructe uscate

In Dulciuri la 12 Dec 2010

Pentru a pregati aluatul procedam exact ca la  cozonacul cu nuca postat ieri.  Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min....

Cozonac cu nuca

In Dulciuri la 11 Dec 2010

Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut(1/2 de cana), drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min.Intre timp separam ouale si punem restul de lapte la incalzit. Frecam...

Alba ca zapada

In Prajituri la 10 Dec 2010

Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert cu zaharul. Cealalta jumatate se amesteca cu faina. Se pune amestecul cu faina peste cel cu zahar, inainte sa se incalzeasca prea tare si amestecam bine cu un tel, incercam sa nu facem cocoloase. Daca totusi obtineti cocoloase, strecurati...

Soricei de ciocolata

In Dulciuri la 7 Dec 2010

Topim ciocolata in baine-marie. Cand o luam de pe foc adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Incorporam apoi biscutii macinati, continuand sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena.In acest momnet incepem sa ne simtim copii care se joaca cu plastelina: luam din...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 6 Dec 2010

Merele rase pe razatoarea mare le punem cu zahar intr-o oala pe foc si fierbem pana se moaie. Este indicat sa amestecati in oala cat de des puteti pentru a nu se lipi. Dupa ce luam merele de pe foc adaugam scortisoara.Pentru a realiza aluatul amestecam intr-un bol ingredientele si apoi framantam...

Cizmele lui Mos Nicolae

In Dulciuri la 5 Dec 2010

Se incalzeste putin mierea, apoi se adauga pe rand ouale, nuca si condimente (scortisoara, ghimbir, coaja de portocale si cuisoarele), romul, sucul de portocale, untul si faina cu praful de copt. Se unge tava cu unt si faina, se toarna compozitia si se lasa 15 min in cuptorul preincalzit la...

Briose cu zmeura si miez de ciocolata

In Prajituri la 3 Dec 2010

Pentru inceput amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu si zaharul vanilat.Batem oul spuma impreuna cu zaharul si smantana, apoi adaugam uleiul. Incorporam apoi elementele solide. Turnam cate o lingura varfuita din aluat in forme. Punem bucatile de ciocolata si...

Turta dulce

In Dulciuri la 2 Dec 2010

Pentru inceput amestecam intr-un bol ingredientele solide : faina, sare, ghimbir, nucsoare, cuisoare, bicarbonat, scortisoara.In alt vas frecam untul cu zaharul si mierea de albine. Adaugam apoi un ou si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Integram in aceasta compozitie ingredientele...

Prajitura portocalie - cu suc de rosii

In Prajituri la 30 Noi 2010

PREPARARE FOI : Se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat. Acesta se framanta si se imparte in 4 parti egale. Fiecare foaie se coace aproximativ 15 min la 180°C . PREPARARE CREMA: Se freaca untul cu zaharul si apoi compozitia se amesteca cu grisul racit in care am...

Banane in ciocolata cu bombonele

In Dulciuri la 30 Noi 2010

Topim ciocolata in baine-marie. Bucatile de banana le ungem cu ciocolata in momentul in care incepe sa se intareasca si apoi le tavalim prin bombonele. Sunt un deliciu, copiii le-au terminat imediat!!!!

Oameni de zapada

In Dulciuri la 27 Noi 2010

Pregatim pentru inceput budinca de frisca din praful de budinca si 400 ml lapte. Cand este gata adaugam gelatina fiarta 1 minut in 3 linguri de apa si amestecam bine astfel incat sa omogenizam compozitia. Adaugam apoi biscuitii sfaramati si amestecam.Cu o lingura punem pe farfurie bulgari care...

Sufleu de ciocolata

In Dulciuri la 26 Noi 2010

In primul rand batem albusurile spuma. Apoi punem smantana intr-o cratita si adaugam sucul si coaja de portocala. Le lasam sa dea in clocot. Noi amestecam in timpul acesta compozitia. Dupa ce a dat in clocot, dam cratita la o parte de pe foc si adaugam ciocolata rasa. Amestecam bine, pana se...

Chec in trei culori

In Dulciuri la 25 Noi 2010

In primul rand batem albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare, care nu cade de pe tel. Frecam galbenusurile cu zahar si apoi le amestecam cu albusul spuma. Adaugam faina amestecata cu zaharul vanilat. Punem apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Compozitia obtinuta o...

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 24 Noi 2010

Amestecam crema de branza cu frisca, apoi adaugam zaharul. Adaugam ouale intregi si frecam bine. La sfarsit punem capsunele taiate in bucatele. Se mixeaza bine si apoi se toarna in vasul in care vom congela compozitia. Punem la congelator pentru 6 ore. Vom obtine o inghetata delicioasa. Pofta...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 24 Noi 2010

Punem 1 l de lapte la fiert la foc mic cu un plic de zahar vanilat. Separam albusurile de galbenusuri. Pana fierbe laptele noi batem albusurile si zaharul pudra pana devin o spuma tare, care nu mai cade de pe tel. Apoi diluam budinca de vanilie in 1/2 cana de lapte si o amestecam cu...

Scovergi si minciunele

In Dulciuri la 23 Noi 2010

Amestecam faina, drojdia, oul, sarea si apa pentru a obtine un aluat. Il lasam la dospit cam 30 de minute pana se dubleza ca volum. Intindem o foaie groasa de 1 cm care sa aiba forma vasului in care vom praji. Astfel obtinem scovergile simple ca o lipie. Daca aceeasi foaie o taiem in...

Prajitura cu dovleac

In Prajituri la 22 Noi 2010

Punem dovleascul ras pe razatoarea mare, cu zaharul ,intr-o oala pe foc si fierbem cam 20-30 de minute, pana se moaie. Cand incepe sa se moaie adaugam scortisoara si mai lasam 5 minute pe foc. Este indicat sa mestecati in oala cat de des puteti pentru a nu se lipi. Sunt mai multe soiuri de...

Poale-n brau

In Dulciuri la 21 Noi 2010

Pentru a preagti aluatual amestecam faina cu drojdia topita in laptele caldut, ouale si zaharul vanilat. Il lasam la dospit cam 30-40 minute pana se dubleza ca volum. In acest timp pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu restul ingredientelor pana obtinem o pasta. Dupa ce a crescut...

Afisate 61 - 90 din 117 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]