Lapte de pasare

de divainbucatarie in Dulciuri, 24 Noi 2010 | 13070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l + 1/2 de cana lapte
  • 3 oua
  • 14 lingurite de zahar
  • 20 g budinca de vanilie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Punem 1 l de lapte la fiert la foc mic cu un plic de zahar vanilat.

Separam albusurile de galbenusuri. Pana fierbe laptele noi batem albusurile si zaharul pudra pana devin o spuma tare, care nu mai cade de pe tel. Apoi diluam budinca de vanilie in 1/2 cana de lapte si o amestecam cu galbenusurile batute bine.

Cand laptele da in clocot incepem sa punem cu o lingura uda albus in cratita de lapte. Fierbem pe rand bulele de albus, cate 4-5 in acelasi timp, avand grija sa le lasam aproximativ 2 minute pe ambele parti. Scoatem apoi bulele fierte intr-un castron. Facem acest lucru pana terminam cantitatea de albus batuta spuma.

Cand am terminat de fiert bulele de albus turnam usor amestecul de budinca de vanilie si galbenusuri peste lapte si amestecam cu un tel. Lasam pe foc pana se ingroasa putin compozitia. Dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca putin, pentru ca apoi sa turnam sosul peste bulele de albus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

divainbucatarie 1

24.11.2010, 13:37

va multumesc!! Ruxy mie mi se intampla zilnic: tot ce vreau sa fac sau am de gand sa postez constat ca nu mai pot sa o fac... tocmai a pus cineva inaintea mea!

RuxyRux 1

24.11.2010, 13:53

Brainstorming

nadina73 1

25.11.2010, 00:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, la tigaie