Cu ajutorul mixerului batem albusurile spuma, ca pentru bezea. Apoi adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Turnam si uleiul in compozitie si mixam inca putin.
Adaugam faina si praful de copt, apoi nuca de cocos si esenta de vanilie pe care le amestecam cu telul pentru a ramane...
Separam alburusile de galbenus. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare apoi mixam bine pana devin spuma.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand: galbenusurile, laptele si uleiul si mixam dupa fiecare.
Separat amestecam faina cu...
Blatul: Incepem sa pisam biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie sau cu o vergea, apoi intr-o craticioara punem la topit untul impreuna cu 7 linguri de compot. Cand da in clocot, se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie biscuitii pisati. Se amesteca bine pana intra tot lichidul in...
Pentru inceput lasam stafidele la umflat intr-un castronel cu putina apa si o esenta de rom.
Intr-un bol mare punem oualele, adaugam zaharul si le mixam bine, pana se topeste zaharul. Adugam branza maruntita cu ajutorul unei furculite, untul/margarina la temperatura camerei si omogenizam...
Separam albusurile de galbenusuri.
Cu ajutorul mixerului batem albusurile spuma, ca pentru bezea. Apoi adaugam cele doua linguri de zahar si plicurile de zahar Bourbon si amestecam din nou cu mixerul pana se topeste.
Dupa aceea, pentru a amesteca faina si nuca de cocos folosim telul. La...
Intr-o oala punem la foc 3 linguri de zahar pentru caramelizat. Am folosit o oala mica de 1,2 litri. Dupa ce s-a topit zaharul, rotim oala pentru a tapeta peretii cu caramelul obtinut.
Marul se spala si se curata de samburi, apoi se taie in felii subtiri. Dupa ce s-a intarit caramelul...
Clatite pufoase reteta
Intr-un bol mare batem oualele cu putina sare si zaharul vanilat.
Apoi se adauga smantana, faina, laptele si apa minerala, alternand faina cu ingredientele lichide pana ajunge la consistenta dorita.
La final punem esenta de vanilie si compozitia este gata pentru...
Cosuletele de ciocolata:
Incepem cu pregatirea ciocolatei. O rupem in bucatele mici si o punem intr-o punga, apoi lasam punga intr-un bol cu apa fierbinte pentru a se topi ciocolata.
Dupa ce s-a topit, cu ajutorul unei pensule luam ciocolata si ungem interiorul formelor de silicon. Le dam...
Prajitura pufoasa cu ananas si nuca de cocos
Cu ajutorul mixerului batem albusurile spuma, ca pentru bezea. Apoi adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Turnam si uleiul in compozitie si mixam inca putin. Adaugam faina si praful de copt, apoi nuca de cocos si esenta de vanilie pe care le amestecam cu telul pentru a ramane...
Guguluf de ciocolata cu stafide
Separam alburusile de galbenus. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare apoi mixam bine pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand: galbenusurile, laptele si uleiul si mixam dupa fiecare. Separat amestecam faina cu...
Rapsodie cu visine
Blatul: Incepem sa pisam biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie sau cu o vergea, apoi intr-o craticioara punem la topit untul impreuna cu 7 linguri de compot. Cand da in clocot, se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie biscuitii pisati. Se amesteca bine pana intra tot lichidul in...
Pasca fara aluat
Pentru inceput lasam stafidele la umflat intr-un castronel cu putina apa si o esenta de rom. Intr-un bol mare punem oualele, adaugam zaharul si le mixam bine, pana se topeste zaharul. Adugam branza maruntita cu ajutorul unei furculite, untul/margarina la temperatura camerei si omogenizam...
Biscuiti cu cocos
Separam albusurile de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului batem albusurile spuma, ca pentru bezea. Apoi adaugam cele doua linguri de zahar si plicurile de zahar Bourbon si amestecam din nou cu mixerul pana se topeste. Dupa aceea, pentru a amesteca faina si nuca de cocos folosim telul. La...
Crema de zahar ars cu mere
Intr-o oala punem la foc 3 linguri de zahar pentru caramelizat. Am folosit o oala mica de 1,2 litri. Dupa ce s-a topit zaharul, rotim oala pentru a tapeta peretii cu caramelul obtinut. Marul se spala si se curata de samburi, apoi se taie in felii subtiri. Dupa ce s-a intarit caramelul...
Clatite pufoase reteta
Clatite pufoase reteta Intr-un bol mare batem oualele cu putina sare si zaharul vanilat. Apoi se adauga smantana, faina, laptele si apa minerala, alternand faina cu ingredientele lichide pana ajunge la consistenta dorita. La final punem esenta de vanilie si compozitia este gata pentru...
Mini si Maxi cosulete de ciocolata
Cosuletele de ciocolata: Incepem cu pregatirea ciocolatei. O rupem in bucatele mici si o punem intr-o punga, apoi lasam punga intr-un bol cu apa fierbinte pentru a se topi ciocolata. Dupa ce s-a topit, cu ajutorul unei pensule luam ciocolata si ungem interiorul formelor de silicon. Le dam...