Cosulete de ciocolata cu crema de nuca de cocos si mascarpone
Le-am alintat pentru ca imi este atat de drag de ele, nici nu va imaginati. Ca sa nu mai zic cat pot fi de delicioase nebunaticile astea mici pline de calorii.
Multumesc Deyutzky :X
Cosuletele de ciocolata:
Incepem cu pregatirea ciocolatei. O rupem in bucatele mici si o punem intr-o punga, apoi lasam punga intr-un bol cu apa fierbinte pentru a se topi ciocolata.
Dupa ce s-a topit, cu ajutorul unei pensule luam ciocolata si ungem interiorul formelor de silicon. Le dam la rece pentru 10-15 minute pentru a se intari primul stat de ciocolata dupa care repetam procedeul. Le dam din nou la frigider pentru 15 minute pana cand ciocolata se intareste bine.
La final, inainte sa le umplem cu crema, le scoatem cu grija din formele de briosa.
Crema:
Pentru pregatirea cremei, intr-un bol punem zaharul vanilat si mascarponele de la frigider si amestecam pana se incorporeaza zaharul (se poate folosi si mixerul la viteza mica). Se adauga esenta si nuca de cocos treptat amestecand pana la omogenizare.
La final, cosuletele de ciocolata se umplu cu crema obtinuta,se decoreaza cu ciocolata data pe razatoare sau cu fructe, dupa preferinte si se lasa la rece.