Salam de biscuiţi, reţetă cu morcovi şi nucă de cocos
Vă propun o reţetă de salam de biscuiţi fără ciocolată/cacao, pe care am găsit-o pe un site turcesc şi pe care m-am chinuit să o traduc singură, cu google translate. Nu vă descriu aventurile procesului de traducere, important este că am reuşit. Mi-a plăcut foarte mult aspectul acestui desert şi e de mare efect pe masă, la un dejun cu familia sau cu prietenii.
Salam de biscuiţi, reţetă cu morcovi şi nucă de cocos
Morcovii, spălaţi şi curăţaţi, se dau pe răzătoarea fină şi se pun pe foc împreună cu zahărul tos + vanilinat, până când se înmoaie morcovii şi se evaporă apa. Se ia vasul de pe foc, se adaugă untul, se omogenizează. Se lasă să se răcească, apoi se încorporează nuca de cocos.
Biscuiţii se rup în bucăţi mici şi se adaugă în compoziţie, se amestecă. Compoziţia se pune apoi pe o folie alimentară, se înfăşoară strâns şi se dă forma de salam (eu l-am făcut piramidal). Se dă la rece pentru câteva ore (cel mai bine până a doua zi). Se serveşte tăiat în felii şi presărat cu nucă de cocos.
1
Nuca de cocos poate fi înlocuită cu nucă de-a noastră
2
Opţional se pot adăuga în compoziţie scorţişoară sau ghimbir, după gust
3
Înainte de a tăia salamul, l-am pus la congelator pentru o oră. Morcovii nu sunt un liant la fel de puternic cum este ciocolata, şi salamul e destul de fragil.