publicat la 25.05.2016
publicat la 25.05.2016
publicat la 03.05.2016
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Biscuiti cu gust de cafea
Frecam margarina cu zaharul si ouale intregi pana obtinem o pasta spumoasa si zaharul s-a topit bine amestecam praful de copt cu faina si adaugam in spuma de margarina impreuna cu esenta de cafea ,omogenizam bine si punem faina ca sa putem obtine o foaie pe care o putem intinde foarte bine ,o...
Deliciul toamnei
Radem merele si gutuile ,le adaugam zaharul , stafidele si le lasam o ora la macerat , le punem la fiert la foc mic si le lasam sa fiarba pana scade cam la jumate din cantitatea care am pus-o pe foc , cand este aproape gata adaugam nucile care au fost tocate si scortisoara si zeama de...
Tort cu ciocolata si fructe de padure
Amestecam faina cernuta cu cacaua ,zaharul ,praful de copt si sarea . Amestecam laptele cu uleiul si batem bine cu ouale intregi pana se omogenizeaza ,turnam amestecul fainos peste si omogenizam bine . Turnam compozitia intr-o forma de tort rotunda si punem la cuptor preincalzit timp de 30...
Prajitura cu dovleac fiert
FOAIA amestecam ouale intregi cu zaharul, cand s-au topit bine adaugam margarina taiata cubulete, sa fie la temperatura camerei, cat mai moale ,o punem peste ouale frecate cu zahar si amestecam bine pana se omogenizeaza si se formeaza o crema adaugam apoi faina in...
Spuma de mure
Batem albusurile spuma cu un praf de sare ,dupa care adaugam treptat zaharul pudra lingura cu lingura ,pana se incorporeaza tot si este topit , Pasam murele cu o furculita dupa care le punem in castron peste albusurile spuma si le mai batem cu mixerul timp de 10 min , Putem sa ornam spuma...
Rasturnata cu pere
Caramelizam zaharul in tava ca la crema de zahar ars si il intindem pe pereti tavii foarte bine dupa care ne apucam sa curatam perele . Le taiem in jumatate ,le scoatem samburii si le punem cu fata taiata in sus . Punem un praf de scortisoara peste pere dupa care ne apucam de...
Clatite cu gem si ciocolata
Frecam galbenusul cu sarea ,adaugam laptele ,apa minerala ,dupa care amestecam bine ,adaugam faina si praful de copt iar cand toate sunt incorporate amestecam cu o spatula albusurile batute spuma de sus in jos . Daca albusurile sunt adaugate la sfarsit clatitele ies mai pufoase . Eu le-am...
Crema de zahar ars
Caramelizam zaharul si il intindem foarte bine pe forma in care facem crema . Dupa care amestecam zaharul cu ouale bine ,adaugam laptele usor si esenta de vanilie si amestecam bine pana s-a topit tot zaharul . Turnam crema in tava caramelizata si punem tava la cuptor timp de 30-45 de minute...
Barca pentru alex
Separam albusul de galbenus si il batem bine cu un praf de sare pana a crescut . Adaugam usor galbenusurile dupa care adaugam zaharul ,uleiul si la sfarsit faina cu praful de copt . Cand este bine amestecata punem jumatate din compozitie in forma si in compozitia care a ramas adaugam praful...
Compot de gutui
Curatam gutuile de puf si le taiem felii potrivite, dupa care le asezam in borcane, cam trei sfert din borcan, apoi punem 3 linguri de zahar cu varf in fiecare borcan si cate o lingurita de zahar vaniliat si umplem borcanul cu apa . Inchidem bine borcanul si le punem intr-un tuci sau oala mai...
Bomboane cu aroma de portocala
Topim ciocolata la baie marie si cand este gata adaugam o lingurita de esenta de portocale. Eu am mai adaugat si o lingurita de indulcitor pentru ca am folosit ciocolata de menaj alba si mi s-a parut mai putin dulce Cand s-a incorporat bine esenta turnam compozitia in forma de silicon...
Galuste din gris cu gem de prune
Amestecam bine ingredientele fainoase, iar apa o punem la firert cu un praf de sare. Cand a inceput sa dea in clocot punem zaharul sa se topeasca si adaugam ingredientele fainoase. Le punem in ploaie si amestecam bine. Lasam sa fiarba bine amestecand incontinu. Amestecam bine sa se faca ca o...
Dulceata de cireste
Curatam ciresele de codita, le spalam si le scoatem samburii (cu aparatul de scos samburi ,merita achizitionat). Le mai dam printr-un jet de apa (pentru a scoate "carnita" in caz ca mai este ceva si nu ne dam seama), dupa care adaugam zaharul si coaja de lamaie Lasam vreo 30 de...
Placinta cu mere Dida
Amestecam ingredientele solide, merele le dam pe razatoare, albusurile le batem spuma si incepem sa asamblam placintica astfel: Ungem foarte bine tava, din abundenta, cu un strat foarte gros de margarina, dupa care punem jumatate din ingredinetele fainoase in tava si intindem bine ca o foaie,...
Prajitura cu frisca si visine
Facem un pandispan astfel: Batem albusurile spuma ,adaugam treptat zaharul ,apoi galbenusurile ,uleiul ,zaharul vanilat si la sfarsit ingredientele uscate , adica faina cacaua si praful de copt . Le incorporam bine dupa care punem compozitia in tava si o coacem la 180 de grade timp de 30-45...
Gem de pepene galben si rosu
Curatam pepenii si ii taiem cubulete dupa care le punem in blendar si le pasam bine pana se face un piure foarte fin adaugam zaharul si punem pe foc ,dupa care adaugam si coaja de portocala care a fost data pe razatoare lasam sa fiarba bine ,bine la foc mic pana scade cam...
Prajitura cu gem
Amestecam ouale intregi cu zaharul si margarina pana se topeste zaharul si se omogenizeaza bine ,dupa care adaugam praful de copt ,zaharul vaniliat si faina amestecand incontinuu, pana obtinem o coca ca pentru foi Impartim coca in 3, iar o parte din ea o amestecam cu cele 2 linguri de...
Dulceata de afine
Spalam bine afinele si punem zaharul peste ele ,dupa care le lasam vreo 4-5 ore la macerat. Cand au trecut orele punem pe foc gemul, iar cand a inceput sa fiarba adaugam zeama si coaja de lamaie. Mai punem si zaharul vaniliat si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa. Scoatem pe o...
Tort cu iaurt si piersici
Facem un pandispan din oua , zahar , ulei si faina. Il bagam la copt si intre timp pregatim crema de iaurt Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece, iar intre timp batem frisca spuma. Cand este gata adaugam iaurtul lingura cu lingura, apoi treptat zaharul pudra. Desfacem gelatina in...
Prajitura cu cacao si frisca
Preparare prajitura cu cacao si frisca Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare ,cand albusurile sunt gata adaugam treptat zaharul ,galbenusurile si uleiul. La sfarsit adaugam faina,cacaoa si praful de copt amestecate in prealabil Punem prajitura la...
Tort cu capsuni
Blatul de biscuiti Sfaramam biscuiti cu sucitorul sau putem sa-i bagam in blender, dupa care tocam rahatul cubulete mici si il topim cu untul pe foc. Cand s-a topit untul si rahatul punem cacaoa si amestecam bine. Adaugam esenta de rom si turnam toata compozitia lichida peste biscuiti....
Tweety din budinca
Punem sa fiarba 400 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul. Intr-o cana amestecam praful de budinca cu laptele ramas Cand laptele a inceput sa clocoteasca adaugam si praful de budinca care a fost preparat , amestecam bine pentru a nu se prinde, timp de un minut Umezim putin forma de silicon...
Strudel cu mere si budinca de vanilie
Foaia Dizolavam drojdia in apa ,dupa care adaugam sarea si treptat uleiul, dupa ce s-a amestecat adaugam faina in ploaie ca sa obtinem o coca ca la paine. Dupa ce am terminat de framantat ne apucam sa pregatim umplutura Mai intai facem budinca conform instructiunilor de pe plic si o lasam...
Bugs Bunny de caramel
Punem laptele la fiert pastrand 100ml pentru a putea amesteca praful de budinca adaugam in laptele care a fost pus la fiert zaharul brun si cand a inceput sa fiarba adaugam pasta de budinca si amestecam incontinuu pana incepe sa se ingroasa cam 5 minute de la fierbere udam putin forma de...
Chec cu ciocolata si stafide
Separam albusurile si le batem spuma ,cand sunt gata se adauga treptat zaharul ,apoi galbenusurile pe rand ,uleiul iar la sfarsit laptele Amestecam bine ingredientele solide :faina,praful de copt,zaharul vanilat si coaja de lamaie si le incorporam usor in compozitia de oua Cand totul este...
Tort cu rodii
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, dupa care adaugam treptat zaharul , apoi galbenusurile frecate cu un praf de sare. Adaugam uleiul treptat si la sfarsit faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Tapetam o tava de cuptor cu faina si punem...
Mucenici moldovenesti
Incalzim putin laptele sa fie asa nu prea rece, dar nici fierbine pentru a nu opari drojdia , punem zaharul in lapte si amestecam pana se topeste, adaugam drojdia, galbenusurile de ou si amestecam bine. Treptat adaugam faina, coaja de la o portocala si cand s-a format o coca ca pentru paine...
Tort inimioara
Separam albusurile de galbenusuri ,le batem spuma dupa care adaugam zaharul treptat , Urmeaza galbenusurile,uleiul ,zaharul pudra iar la sfarsit incorporam faina si praful de copt. Ungem o tava in forma de inimioara cu ulei si turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor timp de 25-30 min...
Clatite cu nuci si miere
Punem intr-un castron galbenusurile si le amestecam cu sarea,romul ,laptele ,le batem bine pana se omogenizea dupa care adaugam faina treptat cand toata faina s-a incorporat adaugam albusurile care au fost batute inainte spuma le incorporam cu o spatula de sus in jos usor Umplutura:...
Mini tarte cu fructe
Separam albusurile de galbenusuri, dupa care batem albusurile spuma. Cand s-au intarit adaugam treptat zaharul, galbenusurile unul cate unul, uleiul si la sfarsit cele solide: faina, praful de copt si zaharul vanilat si esenta. Dupa ce le-am incorporat le punem in forma de briose si le dam la...