jolygina

1

Bucataras
incepator

jud olt

Bucataras din 16.02.2010

RETETE214
PRIETENI188
Retete / Dulciuri

Biscuiti cu gust de cafea

In Prajituri la 22 Apr 2012

Frecam margarina cu zaharul si ouale intregi pana obtinem o pasta spumoasa si zaharul s-a topit bine amestecam praful de copt cu faina si adaugam in spuma de margarina impreuna cu esenta de cafea ,omogenizam bine si punem faina ca sa putem obtine o foaie pe care o putem intinde foarte bine ,o...

Deliciul toamnei

In Dulceata / Gem la 21 Apr 2012

Radem merele si gutuile ,le adaugam zaharul , stafidele si le lasam o ora la macerat , le punem la fiert la foc mic si le lasam sa fiarba pana scade cam la jumate din cantitatea care am pus-o pe foc , cand este aproape gata adaugam nucile care au fost tocate si scortisoara si zeama de...

Tort cu ciocolata si fructe de padure

In Torturi la 4 Feb 2012

Amestecam faina cernuta cu cacaua ,zaharul ,praful de copt si sarea . Amestecam laptele cu uleiul si batem bine cu ouale intregi pana se omogenizeaza ,turnam amestecul fainos peste si omogenizam bine . Turnam compozitia intr-o forma de tort rotunda si punem la cuptor preincalzit timp de 30...

Prajitura cu dovleac fiert

In Prajituri la 22 Ian 2012

FOAIA  amestecam ouale intregi cu zaharul, cand s-au topit bine adaugam margarina taiata cubulete, sa fie la temperatura camerei,  cat mai moale ,o punem peste ouale frecate cu zahar si amestecam bine pana se omogenizeaza si se formeaza o crema  adaugam apoi faina in...

Spuma de mure

In Prajituri la 7 Ian 2012

Batem albusurile spuma cu un praf de sare ,dupa care adaugam treptat zaharul pudra lingura cu lingura ,pana se incorporeaza tot si este topit , Pasam murele cu o furculita dupa care le punem in castron peste albusurile spuma si le mai batem cu mixerul timp de 10 min , Putem sa ornam spuma...

Rasturnata cu pere

In Prajituri la 6 Noi 2011

Caramelizam zaharul in tava ca la crema de zahar ars si il intindem pe pereti tavii foarte bine dupa care ne apucam sa curatam perele . Le taiem in jumatate ,le scoatem samburii si le punem cu fata taiata in sus . Punem un  praf de scortisoara peste pere dupa care ne apucam de...

Clatite cu gem si ciocolata

In Prajituri la 6 Noi 2011

Frecam galbenusul cu sarea ,adaugam laptele ,apa minerala ,dupa care amestecam bine ,adaugam faina si praful de copt iar cand toate sunt incorporate amestecam cu o spatula albusurile batute spuma de sus in jos . Daca albusurile sunt adaugate la sfarsit clatitele ies mai pufoase . Eu le-am...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 6 Noi 2011

Caramelizam zaharul si il intindem foarte bine pe forma in care facem crema . Dupa care amestecam zaharul cu ouale bine ,adaugam laptele usor si esenta de vanilie si amestecam bine pana s-a topit tot zaharul . Turnam crema in tava caramelizata si punem tava la cuptor timp de 30-45 de minute...

Barca pentru alex

In Prajituri la 6 Noi 2011

Separam albusul de galbenus si il batem bine cu un praf de sare pana a crescut . Adaugam usor galbenusurile dupa care adaugam zaharul ,uleiul si la sfarsit faina cu praful de copt . Cand este bine amestecata punem jumatate din compozitie in forma si in compozitia care a ramas adaugam praful...

Compot de gutui

In Sirop / Compot la 18 Oct 2011

Curatam gutuile de puf si le taiem felii potrivite, dupa care le asezam in borcane, cam trei sfert din borcan, apoi punem 3 linguri de zahar cu varf in fiecare borcan si cate o lingurita de zahar vaniliat si umplem borcanul cu apa . Inchidem bine borcanul si le punem intr-un tuci sau oala mai...

Bomboane cu aroma de portocala

In Dulciuri la 30 Sep 2011

Topim ciocolata la baie marie si cand este gata adaugam o lingurita de esenta de portocale. Eu am mai adaugat si o lingurita de indulcitor pentru ca am folosit ciocolata de menaj alba si mi s-a parut mai putin dulce  Cand s-a incorporat bine esenta turnam compozitia in forma de silicon...

Galuste din gris cu gem de prune

In Dulciuri la 6 Sep 2011

Amestecam bine ingredientele fainoase, iar apa o punem la firert cu un praf de sare. Cand a inceput sa dea in clocot punem zaharul sa se topeasca si adaugam ingredientele fainoase. Le punem in ploaie si amestecam bine. Lasam sa fiarba bine amestecand incontinu. Amestecam bine sa se faca ca o...

Dulceata de cireste

In Dulceata / Gem la 4 Sep 2011

Curatam ciresele de codita, le spalam si le scoatem samburii (cu aparatul de scos samburi ,merita achizitionat). Le mai dam printr-un jet de apa (pentru a scoate "carnita" in caz ca mai este ceva si nu ne dam seama), dupa care adaugam zaharul si coaja de lamaie  Lasam vreo 30 de...

Placinta cu mere Dida

In Prajituri la 1 Sep 2011

Amestecam ingredientele solide, merele le dam pe razatoare, albusurile le batem spuma si incepem sa asamblam placintica astfel: Ungem foarte bine tava, din abundenta, cu un strat foarte gros de margarina, dupa care punem jumatate din ingredinetele fainoase in tava si intindem bine ca o foaie,...

Prajitura cu frisca si visine

In Prajituri la 28 Aug 2011

Facem un pandispan astfel: Batem albusurile spuma ,adaugam treptat zaharul ,apoi galbenusurile ,uleiul ,zaharul vanilat si la sfarsit ingredientele uscate , adica faina cacaua si praful de copt . Le incorporam bine dupa care punem compozitia in tava si o coacem la 180 de grade timp de 30-45...

Gem de pepene galben si rosu

In Dulceata / Gem la 28 Aug 2011

Curatam pepenii si ii  taiem cubulete dupa care le punem in blendar si le pasam bine pana se face un piure foarte fin adaugam zaharul si punem pe foc ,dupa care adaugam si coaja de portocala care a fost data pe razatoare  lasam sa fiarba bine ,bine la foc mic pana scade cam...

Prajitura cu gem

In Prajituri la 26 Aug 2011

Amestecam ouale intregi cu zaharul si margarina pana se topeste zaharul si se omogenizeaza bine ,dupa care adaugam praful de copt ,zaharul vaniliat si faina amestecand incontinuu, pana obtinem o coca ca pentru foi  Impartim coca in 3, iar o parte din ea o amestecam cu cele 2 linguri de...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 21 Aug 2011

Spalam bine afinele si punem zaharul peste ele ,dupa care le lasam vreo 4-5 ore la macerat. Cand au trecut orele punem pe foc gemul, iar cand a inceput sa fiarba adaugam zeama si coaja de lamaie. Mai punem si zaharul vaniliat si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa. Scoatem pe o...

Tort cu iaurt si piersici

In Torturi la 12 Aug 2011

Facem un pandispan din oua , zahar , ulei si faina. Il bagam la copt si intre timp pregatim crema de iaurt  Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece, iar intre timp batem frisca spuma. Cand este gata adaugam iaurtul lingura cu lingura, apoi treptat zaharul pudra. Desfacem gelatina in...

Prajitura cu cacao si frisca

In Prajituri la 12 Aug 2011

Preparare prajitura cu cacao si frisca Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare ,cand albusurile sunt gata adaugam treptat zaharul ,galbenusurile si uleiul. La sfarsit adaugam faina,cacaoa si praful de copt amestecate in prealabil  Punem prajitura la...

Tort cu capsuni

In Torturi la 20 Iul 2011

Blatul de biscuiti Sfaramam biscuiti cu sucitorul sau putem sa-i bagam in blender, dupa care tocam rahatul cubulete mici si il topim cu untul pe foc. Cand s-a topit untul si rahatul  punem cacaoa si amestecam bine. Adaugam esenta de rom si turnam toata compozitia lichida peste biscuiti....

Tweety din budinca

In Dulciuri la 21 Mai 2011

Punem sa fiarba 400 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul. Intr-o cana amestecam praful de budinca cu laptele ramas Cand laptele a inceput sa clocoteasca adaugam si praful de budinca care a fost preparat , amestecam bine pentru a nu se prinde, timp de un minut Umezim putin forma de silicon...

Strudel cu mere si budinca de vanilie

In Prajituri la 14 Apr 2011

Foaia Dizolavam drojdia in apa ,dupa care adaugam sarea si treptat uleiul, dupa ce s-a amestecat adaugam faina in ploaie ca sa obtinem o coca ca la paine. Dupa ce am terminat de framantat ne apucam sa pregatim umplutura Mai intai facem budinca conform instructiunilor de pe plic si o lasam...

Bugs Bunny de caramel

In Prajituri la 23 Mar 2011

Punem laptele la fiert pastrand 100ml pentru a putea amesteca praful de budinca adaugam in laptele care a fost pus la fiert zaharul brun si cand a inceput sa fiarba adaugam pasta de budinca si amestecam incontinuu pana incepe sa se ingroasa cam 5 minute de la fierbere udam putin forma de...

Chec cu ciocolata si stafide

In Prajituri la 23 Mar 2011

Separam albusurile si le batem spuma ,cand sunt gata se adauga treptat zaharul ,apoi galbenusurile pe rand ,uleiul iar la sfarsit laptele Amestecam bine ingredientele solide :faina,praful de copt,zaharul vanilat si coaja de lamaie si le incorporam usor in compozitia de oua Cand totul este...

Tort cu rodii

In Torturi la 10 Mar 2011

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma,  dupa care adaugam treptat zaharul , apoi galbenusurile frecate cu un praf de sare. Adaugam uleiul treptat si la sfarsit faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Tapetam o tava de cuptor cu faina si punem...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Incalzim putin laptele sa fie asa nu prea rece, dar nici fierbine pentru a nu opari drojdia , punem zaharul in lapte si amestecam pana se topeste, adaugam drojdia, galbenusurile de ou si amestecam bine. Treptat adaugam faina, coaja de la o portocala si cand s-a format o coca ca pentru paine...

Tort inimioara

In Torturi la 6 Feb 2011

Separam albusurile de galbenusuri ,le batem spuma dupa care adaugam zaharul treptat , Urmeaza galbenusurile,uleiul ,zaharul pudra iar la sfarsit incorporam faina si praful de copt. Ungem o tava in forma de inimioara cu ulei si turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor timp de 25-30 min...

Clatite cu nuci si miere

In Dulciuri la 6 Feb 2011

Punem intr-un castron galbenusurile si le amestecam cu sarea,romul ,laptele ,le batem bine pana se omogenizea dupa care adaugam faina treptat cand toata faina s-a incorporat adaugam albusurile care au fost batute inainte spuma le incorporam cu o spatula de sus in jos usor Umplutura:...

Mini tarte cu fructe

In Prajituri la 24 Ian 2011

Separam albusurile de galbenusuri, dupa care batem albusurile spuma. Cand s-au intarit adaugam treptat zaharul, galbenusurile unul cate unul, uleiul si la sfarsit cele solide: faina, praful de copt si zaharul vanilat si esenta. Dupa ce le-am incorporat le punem in forma de briose si le dam la...

Afisate 31 - 60 din 106 retete    

Postari recente

publicat la 25.05.2016

Tort cu iaurt si jeleu de capsuni

publicat la 25.05.2016

Sandwich pentru party

publicat la 03.05.2016

Biscuiti cu ghimbir si migdale

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]