Se pune laptele la fiert cu zaharul ,cand a inceput sa fiarba aduagam grisul in ploaie si amestecam continu pana incepe sa se ingroasa ,adaugam si ciocolata alba (eu am dat-o pe razatoare) dupa care luam compozitia dupa foc si adaugam margarina si amestecam pana se incorporeaza bine in compozitie...
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Cand sunt bine batute adaugam zaharul , eu am folosit zahar pudra, devin mai pufoase albusurile, dupa care adaugam galbenusurile , uleiul si la sfarsit ingredientele solide: faina, praful de copt si zaharul vanilat. Punem compozitia in forma...
Se freaca untul cu zaharul ,adaugam ouale intregi si amestecam bine pana totul devin ca o spuma ,adaugam scortisoara ,coaja de portocala si esenta de vanilie
dupa ce s-au incorporat toate adaugam treptat faina pana obtinem o coca care se poate intinde ca o foaie
lasam coca la frigider timp...
Se curata gutuia de puf dupa care o taiem felii cam de 1 cm - 1 cm jumate, dupa care punem o tigaie pe foc cu putin ulei si prajim fiecare felie pe o parte si pe cealata dupa care le punem sa le scurgem de ulei (gutuia e gata prajita atunci cand intra furculita in ea)
Caramelizam...
Frecam untul cu ouale si zaharul pana se formeaza o crema spumoasa, dupa care amestecam ingredientele fainoase : faina ,cacaoa, praful de copt le incorporam usor in compozitia de unt cu oua si turnam aceasta compozitie intr-o forma rotunda dupa care o dam la cuptor timp de 30 min la foc moderat...
curatam merele de coaja si le dam pe razatoare dupa care adaugam zaharul ,zeama de lamaie,romul, stafidele si scortisoara
amestecam bine dupa care intindem aceasta compozitie peste foietaj si presaram pesmetul(care a fost putin prajit in unt) peste compozitia de mere dupa care...
se curata merele de coaja si le scoatem samburii si cotorul cu aparatul special, dupa care le tinem putin in apa rece pentru a nu se oxida
se pune apa la fiert cu zaharul si cand a inceput sa clocoteasca punem si merele gata curatate. punem zaharul vanilat si lasam sa fiarba circa 15 min (daca...
se amesteca ouale cu zaharul,cand s-a topit zaharul adaugam si branza dulce esenta de vanilie ,zaharul vanilat si frisca o amestecam cu o spatula asa lichida cum este fara sa o batem o incorporam bine in compozitia de branza si la final adaugam stafidele care au fost puse la inmuiat in lapte...
se face coca din oua ,zahar ,unt si faina ( http://www.bucataras.ro/retete/10795/biscuiti-crocanti.html )
se face o foaie care se coace intr-o forma de tarta si inainte de a o baga la cuptor o intepam din loc in loc ca sa se coaca uniform si drept, cam 30-45 de minute.
Dupa ce s-a racit...
se amesteca zaharul cu ouale si untul pana se face ca o crema si untul s-a incorporat foarte bine si arata totul ca o spuma. Se adauga mirodeniile dupa care la sfarsit adaugam faina treptat putin cate putin pana obtinem o coca consistenta ca pentru foi
dam coca la firgider o ora si o...
se curata boabele de struguri de pe ciorchine si se scot samburii, daca au, si se dau prin blender
se pune zaharul si coaja de la lamaie si de pun pe foc cam 30-45 min,
cand incep sa se lege cat de cat,se adauga si zeama de lamaie si zaharul vaniliat dupa care mai lasa sa fiarba...
se pune orezul la fiert cu apa si sarea ,cand a inceput sa fiarba si a scazut cam 3 sfert se adauga laptele si se lasa sa fiarba. Cand este fiert se adauga zaharul si zaharul vaniliat
se orneaza cu gem de capsuni
se curata prunele de samburi si se dau prin blendar sau prin masina de tocat carne ,dupa care adaugam zaharul si nucile si punem sa fiarba la foc mic timp de o ora ,daca mai este nevoie il mai lasati. Verificati daca este gata luand o lingura din compozitie si o puneti pe o farfurie si daca...
se separa ouale si bate spuma albusurile ,adaugam zaharul si cand s-a incorporat bine adaugam galbenusurile ,uleiul, lingura cu lingura ,apoi adugam faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si zaharul vaniliat
adaugam esenta de rom,ungem forma cu ulei si turnam compozitia in...
se curata perele de coaja
pune vinul impreuna cu mirodeniile ,
dupa ce a inceput sa clocoteasca il mai lasam sa fiarba 3-4 min dupa care punem perele in sosul de vin si le lasam sa fiarba cam 10-15 min ,pana patrunde bine siropul de vin in pere
scoatem perele pe o farfurie sa se raceasca...
se coc foile la foc moderat timp de 25 min fiecare
facem budinca conform plicului
dupa ce am luat budinca de pe foc o lasam 5-10 min dupa care adaugam untul cubulete
gelatina o punem la inmuiat in lapte timp de 10 min dupa care o topim la baimarin si o incorporam in budinca de vanilie...
Iaurtul se amesteca cu cele 12 linguri de zahar,
gelatina se pune la inmuiat.
Dupa ce am mestecat iaurtul il bagam la frigider si intre timp batem frisca lichida si cand este gata punem si iaurtul din frigider si gelatina care am desfacut-o cateva minute pe foc si le mai batem cu mixerul...
se amesteca zaharul cu margarina si zaharul vanilat pana se topeste ,
e adauga oul dupa care punem faina care am amestecat-o cu praful de copt si framantam foarte bine
dupa ce am framantat-o o bagam putin in frigider si ne ocupam de dovleac
dovleacul il curatam si il dam pe razatoare si il...
Se taie merele felii subtiri dar nu se curata de coaja si se fierb cam 10-15 minute in apa cu o lingura de zahar
Dupa ce s-au fiert merele si s-au inmuiat, dar sa nu se rupa, sa fie flexibile pentru a putea sa le rulam, le scoatem din apa si le lasam la scurs
Taiem foaia in fasii cam de 5...
Intr-un vas se amesteca smantana cu laptele si se pun pe foc pana incep sa fiarba. Se ia vasul de pe foc, se adauga continutului plicului cu mix pentru Panna Cotta si se amesteca pana la omogenizare.
se pune vasul inapoi pe aragaz si se fiebe inca 2 minute la foc mediu, amestecand usor....
Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie. Separat se se amesteca faina cu plicul de praf de copt si se incorpeaza in compozitia mixata. Coca obtinuta se imparte in doua,
prima parte o punem in tava si in a doua parte punem cacaua...
am facut pandispanul in felul urmator:
am batut albusurile separat ,adaugam zaharul ,galbenusurile ,uleiul si la final zaharul vaniliat ,praful de copt si faina ,amestecam bine cu mixerul
punem comozitita intr-o forma (eu sunt fan forme de silicon) si mai pastram din compozitie cam 3...
Stafidele+fructele confiate+nucile+scortisoara+coaja de la lamaie si portocala+untul moale +zaharul se bat pana devine o crema spumoasa . Se adauga ouale pe rand unul cate unul ,faina si coniacul.
Se pune compozitia intr-o forma si se coace 45-60 min la foc moderat. Se mai inteapa si se mai...
Se pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam stafidele ,cacaoa si margarina cubulete. Amestecam pana se topeste si punem si ananasul taiat cubulete.
Sfaramam biscuitii cu sucitorul si turnam peste ei compozitia calduta ,adaugam 3 linguri de...
se curata merele se scobesc in mijoloc si se pudreaza cu scortisoara,se baga la microunde 5 min sa se inmoaie dupa care carmaelizam cele 4 ling de zahar in vasul in care facem torul ,intoarcem cratita dupa ce sa caramelizat sa fie pe toti pereti vasului punem merele in mijloc punem...
O reteta rapida, menita sa-ti imbete simturile. Zaharul Margaritar, lapte, praf de copt, ciocolata rasa, unt, faina si oua, ingredientele-cheie ale unei specialitati americane. Excellent!
Cuptorul la 200 grade cca 5-8 min. Topeste margarina si amesteca cu laptele. Adauga zaharul, oul...
Se pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam,cacaoa si margarina cubulete Amestecam pana se topeste. Sfaramam biscuiti cu sucitorul si turnam peste ei compozitia calduta ,adaugam 3 linguri de lichior si esenta de rom
Crema alba...
laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga untul topit si galbenusurile, faina in ploaie si se framanta, se framanta pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina.
Dupa ce s-a framantat, se adauga apoi...
Se face un blat din oua batute cu zahar in care se adauga pe rand budinca, praful de cacao, praful de copt si alunele macinate (eu am pus migdale in loc de alune).
Blatul trebuie sa creasca cam 3-4 cm. Dupa ce s-a racit blatul se scobeste putin deasupra, lasand o bordura de 1-1,5 cm pe...
Blat:
4 albusuri se bat spuma cu zaharul,se pun treptat cele 12 linguri de coca-cola, apoi se pun galbenusurile, praful de copt, lingura de cacao si faina/
Crema:
Cele 400ml de lapte se pun pe foc cu cele 200g de zahar dar numai jumatate din lapte se amesteca cu cele 4 linguri de...
Rafaello cu gris si ciocolata alba
Se pune laptele la fiert cu zaharul ,cand a inceput sa fiarba aduagam grisul in ploaie si amestecam continu pana incepe sa se ingroasa ,adaugam si ciocolata alba (eu am dat-o pe razatoare) dupa care luam compozitia dupa foc si adaugam margarina si amestecam pana se incorporeaza bine in compozitie...
Pandispan cu piersica
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Cand sunt bine batute adaugam zaharul , eu am folosit zahar pudra, devin mai pufoase albusurile, dupa care adaugam galbenusurile , uleiul si la sfarsit ingredientele solide: faina, praful de copt si zaharul vanilat. Punem compozitia in forma...
Biscuiti pentru cafea cu coaja de portocale
Se freaca untul cu zaharul ,adaugam ouale intregi si amestecam bine pana totul devin ca o spuma ,adaugam scortisoara ,coaja de portocala si esenta de vanilie dupa ce s-au incorporat toate adaugam treptat faina pana obtinem o coca care se poate intinde ca o foaie lasam coca la frigider timp...
Mancare de gutui (desert)
Se curata gutuia de puf dupa care o taiem felii cam de 1 cm - 1 cm jumate, dupa care punem o tigaie pe foc cu putin ulei si prajim fiecare felie pe o parte si pe cealata dupa care le punem sa le scurgem de ulei (gutuia e gata prajita atunci cand intra furculita in ea) Caramelizam...
Tort cu crema de trufe
Frecam untul cu ouale si zaharul pana se formeaza o crema spumoasa, dupa care amestecam ingredientele fainoase : faina ,cacaoa, praful de copt le incorporam usor in compozitia de unt cu oua si turnam aceasta compozitie intr-o forma rotunda dupa care o dam la cuptor timp de 30 min la foc moderat...
Strudel vienez
curatam merele de coaja si le dam pe razatoare dupa care adaugam zaharul ,zeama de lamaie,romul, stafidele si scortisoara amestecam bine dupa care intindem aceasta compozitie peste foietaj si presaram pesmetul(care a fost putin prajit in unt) peste compozitia de mere dupa care...
Compot de mere
se curata merele de coaja si le scoatem samburii si cotorul cu aparatul special, dupa care le tinem putin in apa rece pentru a nu se oxida se pune apa la fiert cu zaharul si cand a inceput sa clocoteasca punem si merele gata curatate. punem zaharul vanilat si lasam sa fiarba circa 15 min (daca...
Prajitura cu branza dulce
se amesteca ouale cu zaharul,cand s-a topit zaharul adaugam si branza dulce esenta de vanilie ,zaharul vanilat si frisca o amestecam cu o spatula asa lichida cum este fara sa o batem o incorporam bine in compozitia de branza si la final adaugam stafidele care au fost puse la inmuiat in lapte...
Tarta cu struguri si ananas
se face coca din oua ,zahar ,unt si faina ( http://www.bucataras.ro/retete/10795/biscuiti-crocanti.html ) se face o foaie care se coace intr-o forma de tarta si inainte de a o baga la cuptor o intepam din loc in loc ca sa se coaca uniform si drept, cam 30-45 de minute. Dupa ce s-a racit...
Biscuiti crocanti
se amesteca zaharul cu ouale si untul pana se face ca o crema si untul s-a incorporat foarte bine si arata totul ca o spuma. Se adauga mirodeniile dupa care la sfarsit adaugam faina treptat putin cate putin pana obtinem o coca consistenta ca pentru foi dam coca la firgider o ora si o...
Gem de struguri
se curata boabele de struguri de pe ciorchine si se scot samburii, daca au, si se dau prin blender se pune zaharul si coaja de la lamaie si de pun pe foc cam 30-45 min, cand incep sa se lege cat de cat,se adauga si zeama de lamaie si zaharul vaniliat dupa care mai lasa sa fiarba...
Orez cu lapte
se pune orezul la fiert cu apa si sarea ,cand a inceput sa fiarba si a scazut cam 3 sfert se adauga laptele si se lasa sa fiarba. Cand este fiert se adauga zaharul si zaharul vaniliat se orneaza cu gem de capsuni
Gem de prune
se curata prunele de samburi si se dau prin blendar sau prin masina de tocat carne ,dupa care adaugam zaharul si nucile si punem sa fiarba la foc mic timp de o ora ,daca mai este nevoie il mai lasati. Verificati daca este gata luand o lingura din compozitie si o puneti pe o farfurie si daca...
Castelul Alexandru
se separa ouale si bate spuma albusurile ,adaugam zaharul si cand s-a incorporat bine adaugam galbenusurile ,uleiul, lingura cu lingura ,apoi adugam faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si zaharul vaniliat adaugam esenta de rom,ungem forma cu ulei si turnam compozitia in...
Pere in sos de vin
se curata perele de coaja pune vinul impreuna cu mirodeniile , dupa ce a inceput sa clocoteasca il mai lasam sa fiarba 3-4 min dupa care punem perele in sosul de vin si le lasam sa fiarba cam 10-15 min ,pana patrunde bine siropul de vin in pere scoatem perele pe o farfurie sa se raceasca...
Un altfel de cremsnit
se coc foile la foc moderat timp de 25 min fiecare facem budinca conform plicului dupa ce am luat budinca de pe foc o lasam 5-10 min dupa care adaugam untul cubulete gelatina o punem la inmuiat in lapte timp de 10 min dupa care o topim la baimarin si o incorporam in budinca de vanilie...
Tort cu iaurt si jeleu
Iaurtul se amesteca cu cele 12 linguri de zahar, gelatina se pune la inmuiat. Dupa ce am mestecat iaurtul il bagam la frigider si intre timp batem frisca lichida si cand este gata punem si iaurtul din frigider si gelatina care am desfacut-o cateva minute pe foc si le mai batem cu mixerul...
Prajitura cu dovleac
se amesteca zaharul cu margarina si zaharul vanilat pana se topeste , e adauga oul dupa care punem faina care am amestecat-o cu praful de copt si framantam foarte bine dupa ce am framantat-o o bagam putin in frigider si ne ocupam de dovleac dovleacul il curatam si il dam pe razatoare si il...
Trandafiras cu mere
Se taie merele felii subtiri dar nu se curata de coaja si se fierb cam 10-15 minute in apa cu o lingura de zahar Dupa ce s-au fiert merele si s-au inmuiat, dar sa nu se rupa, sa fie flexibile pentru a putea sa le rulam, le scoatem din apa si le lasam la scurs Taiem foaia in fasii cam de 5...
Panna Cotta cu sos de caramel
Intr-un vas se amesteca smantana cu laptele si se pun pe foc pana incep sa fiarba. Se ia vasul de pe foc, se adauga continutului plicului cu mix pentru Panna Cotta si se amesteca pana la omogenizare. se pune vasul inapoi pe aragaz si se fiebe inca 2 minute la foc mediu, amestecand usor....
Prajitura "Valurile dunarii"
Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie. Separat se se amesteca faina cu plicul de praf de copt si se incorpeaza in compozitia mixata. Coca obtinuta se imparte in doua, prima parte o punem in tava si in a doua parte punem cacaua...
Tort cu frisca si branza dulce
am facut pandispanul in felul urmator: am batut albusurile separat ,adaugam zaharul ,galbenusurile ,uleiul si la final zaharul vaniliat ,praful de copt si faina ,amestecam bine cu mixerul punem comozitita intr-o forma (eu sunt fan forme de silicon) si mai pastram din compozitie cam 3...
Craciunul
Stafidele+fructele confiate+nucile+scortisoara+coaja de la lamaie si portocala+untul moale +zaharul se bat pana devine o crema spumoasa . Se adauga ouale pe rand unul cate unul ,faina si coniacul. Se pune compozitia intr-o forma si se coace 45-60 min la foc moderat. Se mai inteapa si se mai...
Salam de biscuit cu ananas confiat
Se pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam stafidele ,cacaoa si margarina cubulete. Amestecam pana se topeste si punem si ananasul taiat cubulete. Sfaramam biscuitii cu sucitorul si turnam peste ei compozitia calduta ,adaugam 3 linguri de...
Tort cu mere si crema de zahar ars
se curata merele se scobesc in mijoloc si se pudreaza cu scortisoara,se baga la microunde 5 min sa se inmoaie dupa care carmaelizam cele 4 ling de zahar in vasul in care facem torul ,intoarcem cratita dupa ce sa caramelizat sa fie pe toti pereti vasului punem merele in mijloc punem...
Muffins Margaritar
O reteta rapida, menita sa-ti imbete simturile. Zaharul Margaritar, lapte, praf de copt, ciocolata rasa, unt, faina si oua, ingredientele-cheie ale unei specialitati americane. Excellent! Cuptorul la 200 grade cca 5-8 min. Topeste margarina si amesteca cu laptele. Adauga zaharul, oul...
Rulada cu biscuiti si banana
Se pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam,cacaoa si margarina cubulete Amestecam pana se topeste. Sfaramam biscuiti cu sucitorul si turnam peste ei compozitia calduta ,adaugam 3 linguri de lichior si esenta de rom Crema alba...
Petit chinois cu ciocolata
laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga untul topit si galbenusurile, faina in ploaie si se framanta, se framanta pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina. Dupa ce s-a framantat, se adauga apoi...
Musuroi de cartita
Se face un blat din oua batute cu zahar in care se adauga pe rand budinca, praful de cacao, praful de copt si alunele macinate (eu am pus migdale in loc de alune). Blatul trebuie sa creasca cam 3-4 cm. Dupa ce s-a racit blatul se scobeste putin deasupra, lasand o bordura de 1-1,5 cm pe...
Prajitura Coca-Cola
Blat: 4 albusuri se bat spuma cu zaharul,se pun treptat cele 12 linguri de coca-cola, apoi se pun galbenusurile, praful de copt, lingura de cacao si faina/ Crema: Cele 400ml de lapte se pun pe foc cu cele 200g de zahar dar numai jumatate din lapte se amesteca cu cele 4 linguri de...