Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI367
Retete

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

In Prajituri la 24 Apr 2014

Reteta Aneimaria este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-iugoslavia-28214.html Pentru blaturi (separat pentru fiecare), mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul amestecat cu zaharul vanilat, mixand energic. Dupa ce am adaugat...

Salata de vinete cu usturoi copt

In Salate la 24 Apr 2014

Reteta originala o gasiti  aici . Pregatim intai usturoiul, adica il punem la copt intr-un vas termorezistent pentru 15-20 minute la 180 de grade. Vinetele decongelate si scurse bine le vom aseza pe tocator si le vom toca imreuna cu usturoiul copt si curatat. Punem intr-un bol doua...

Bors de perisoare

In Ciorbe la 23 Apr 2014

Pregatim toate ingredientele: curatam si spalam legumele, apoi le tocama sau le trecem prin robot cum procedez eu(mie imi plac legumele tocate marunt in ciorbe). Carnea tocata, predominanta fiind cea de vita, cam 2/3 din cantitate, o amestecam cu orezul, sare, ceapa trcuta prin robot, piper si...

Pasca

In Prajituri la 18 Apr 2014

De data aceasta am ales aroma de lamaie si la blat si la umplutura, noua ne place mult. Incepem cu maiaua, adica lichefiem intr-un vas drojdia cu o lingura de zahar, adaugam laptele caldut si o mana de faina. Omogenizam bine totul, acoperim vasul si lasam maiaua la crescut pana isi dubleaza...

Cozonac cu aroma de rom

In Prajituri la 17 Apr 2014

De precizat este, ca toate ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei cu cel putin 1 ora inainte de inceperea prelucrarii lor. Faina trebuie cernuta intr-un vas pentru a deveni pufoasa. Intr-un bol frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte...

Prajitura Albinita (reteta cu nr. 400)

In Prajituri la 15 Apr 2014

Pentru foi , amestecam untul cu zaharul, mierea, laptele si sarea si le diluam la foc incet, mestecand continuu sa se omogenizeze bine totul. Nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se topeasca untul si zaharul. Cernem faina si o punem intr-un bol amestecand in ea si bicarbonatul. Facem o...

Budinca de cartofi cu carnati

In Porc la 13 Apr 2014

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam doar pana cand incep sa sa patrunda putin, apoi scurgem apa si ii lasam intr-o sita sa se raceasca putin. Taiem ceapa julien, iar carnatii rondele. Punem intr-o tigaie uleiul la incins, adaugam carnatii si ceapa si...

Paine cu branza in aluat

In Piine la 13 Apr 2014

Sfaramam drojdia intr-un bol si o frecam impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina. Omogenizam maiaua astfel formata, acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pana cand maiaua isi va dubla volumul, maxim 15 minute. Amestecam branza,...

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

In Dulciuri la 12 Apr 2014

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se dilueaza totul. Amestecam bine ingredientele pe foc sa nu se lipeasca si sa se omogenizeze, apoi dam vasul deoparte sa se raceasca putin compozitia rezultata. Rupem foaia de napolitana in bucati...

Tocanita de ciuperci cu piept de pui si leurda

In Pui la 11 Apr 2014

Punem ciupercile, curatate de pelicula de deasupra si spalate bine, la fiert in apa cu putina sare. Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se patrunda, cam 20 de minute le-am lasat eu, la foc mediu. Pieptul de pui, il spalam, il taiem cubulete, il condimentam si saram si il prajim in ulei pe...

Desert tort in patratele

In Torturi la 9 Apr 2014

Blat:  Separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte cele 3 galbenusuri pentru crema. Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, iar cand bezeaua este destul de tare, adaugam galbenusurile, apoi uleiul, amestecand usor sa nu se lase bezeaua. Cernem pe un platou...

Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui

In Ficat la 9 Apr 2014

Pentru prepararea tagliatelelor , punem apa cu sare la fiert, iar cand atinge puctul de fierbere, adaugam tagliatelele. Le lasam sa fiarba 10 minute la foc mediu, dupa care scurgem apa fiarta si le trecem prin jet de apa rece. Le scurgem de surplusul de apa si le punem intr-un vas...

Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2014

Taiem feliile de paine in jumatati. Sunca presata o feliem cat de subtire putem, apoi taiem feliile in jumatati ca si painea. Rezulta 20 de jumatati de felii, aproximativ de dimensiunile jumatatilor, feliilor de paine. Rosiile si ceapa le taiem rondele. Ouale le batem cu putina sare...

Ciorba radauteana

In Ciorbe la 5 Apr 2014

Portionam puiul si il spalam bine apoi il vom pune la fiert in apa cu putina sare. Cand incepe apa sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza. Curatam si spalam bine legumele pe care le vom toca sau le vom trece prin razatoarea mare. O ceapa si 1/2 morcov le vom opri pentru a le cali in...

Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

In Prajituri la 28 Mar 2014

Pentru aluat , mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem sa incorporam treptat faina. Va iesi un aluat cam sfaramicios si nu prea tare. Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care il impartim in doua,...

Spaghete cu branza si stafide

In Spaghete la 20 Mar 2014

Punem apa cu sarea la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam spaghetele rupte in doua sau in trei, in functie de vasul in care le vom prepara, sau in functie de preferinte. Putem sa le punem si intregi, daca vasul in care le fierbem ne permite. Le lasam sa fiarba pana cand isi...

Desert prajitura Snickers

In Prajituri la 15 Mar 2014

Pentru blat , batem albusurile spuma cu putina sare (eu folosesc telul), apoi adaugam treptat zaharul pe care il rasnim sa se topeasca mai rapid, alternand cu zeama de lamaie. Zeama de lamaie adaugata treptat ajuta la intarirea bezelei, asa am invatat eu de la o vecina, cofetareasa pe vremuri...

Risotto cu ciuperci si bacon, la multicooker

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2014

Pregatim toate ingredientele, adica spalam orezul, curatam, spalam si tocam legumele marunt, scurgem ciupercile de lichid si le tocam mai micute. Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul fry pentru 15 minute. Cand incepe sa se incinda uleiul adaugam legumele, ciupercile,...

Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2014

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja, punand apa doar cat sa-i acopere. Ii lasam la fiert doar pana se patrund putin la testul cu furculita. Dupa ce au fiert, scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam de coaja. Ii crestam cu cutitul in rondele, dar lasam...

Desert prajitura cu foaie sfaramata

In Prajituri la 9 Mar 2014

Foi:  Mixam untul moale, tinut la temperatura camerei, cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza, apoi adaugam smantana mixand in continuare, laptele, esenta, sarea si la final faina amestecata cu praful de copt. Va iesi un aluat usor de intins si nelipicios pe...

Friptura de porc in sos de legume

In Porc la 9 Mar 2014

Friptura am preparat-o cu o zi inainte, apoi la cea care a ramas pentru a doua zi am facut un sos. Pentru friptura, am portionat muschiul de porc in felii mai groase, cam de 2,5 cm, pe care le-am trecut printr-un sos preparat dintr-o capatana de usturoi, 50 ml ulei, sare si piper si le-am...

Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri

In Prajituri la 5 Mar 2014

Pentru blaturi , batem albusurile spuma cu un varf de sare, apoi adaugam treptat zaharul, esenta si coaja rasa, faina amestecata cu praful de copt si la final nuca, respectiv nuca de cocos pentru primul blat. Tapetam tava cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 22/36 cm), intindem...

Painici cu condimente

In Piine la 4 Mar 2014

Pregatim mai intai maiaua. Sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si cu ajutorul unei linguri de lemn frecam amestecul pana la diluare. Punem jumatate din cantitatea de apa cu sare la incalzit, iar cand se incalzeste atat cat sa suporte degetul la incercat, adaugam apa peste...

Varza acra cu sorici si coaste de porc

In Porc la 27 Feb 2014

Tocam varza si o punem in apa calda cat sa fie acoperita, pentru a mai elimina din sare. O lasam asa pana cand obtinem rezultatul dorit, gustand varza din cand in cand si schimband apa daca este cazul. Punem grasimea de pasare la incins si calim in ea ceapa si morcovul, apoi adaugam...

Salata de vinete cu ciuperci, ardei copt si maioneza

In Salate la 24 Feb 2014

Decongelam vinetele si le scurgem bine. Curatam ceapa si o tocam solzisori mici. Scurgem ciupercile si le tocam mai micute(eu am avut ciuperci feliate). Ardeiul(eu am avut tot la congelator) il tocam marunt. Peste ceapa tocata punem vinetele si le batem bine cu tocatorul pana le...

Budinca cu portocale si foi de placinta

In Dulciuri la 20 Feb 2014

Mai intai rupem foile de placinta si le rasfiram sa se usuce putin, pana cand pregatim celelalte ingrediente. Curatam portocala, coaja o dam pe razatoare, iar feliile, dupa ce am indepartat pelicula alba, le taiem in bucatele mai micute.  Mixam ouale impreuna cu zaharul si putina sare,...

Budinca pentru mic dejun, cu foi de placinta

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2014

Decongelam pachetul cu foi de placinta si il taiem pe jumatate. Batem cele doua oua cu putina sare, apoi adaugam iaurtul, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Taiem pastrama de porc in cubulete, gogosarul julien si le amestecam in compozitia cu iaurt. Ungem niste forme de tarta...

Supa de legume cu bacon afumat

In Supe la 18 Feb 2014

Mai intai curatam toate legumele si le spalam. Ceapa o tocam solzisori, iar restul legumelor le trecem prin robot, dar nu le maruntim prea mult. Punem uleiul la incins si prajim in el bucatile mici de bacon, cateva minute, invartindu-le de pe o parte pe alta, apoi le scoatem cu o paleta,...

Chec cu aroma de vanilie si ornamente de ciocolata

In Prajituri la 17 Feb 2014

Reteta mea era cu 3-400 gr zahar, dar eu m-am oprit la 250 gr deoarece s-a intarit foarte bine bezeaua formata. Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste ambele putina sare. Zaharul il vomrasni cu ajutorul rasnitei de cafea si il amestecam cu zaharul vanilat. Mixam albusurile...

Goffre cu dulceata de trandafir

In Dulciuri la 15 Feb 2014

Mai intai topim untul si il lasam sa se raceasca putin. Mixam ouale cu zaharul si putina sare, pana devin spumoase. Adaugam untul usor racit, laptele, esenta si treptat faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia si o lasam la odihnit 15-20 de minute, dupa care punem...

Afisate 601 - 630 din 1005 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]