Painici cu condimente

de Merisor in Piine, 4 Mar 2014 | 4072 vizualizari

 

Am facut aceste painici peste care am presarat condimente Spicy & Hot, pentru a le folosi la sandwich-urile din concurs.

 

INGREDIENTE

  • 450 ml apa
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet de mere cu miere
  • 25 gr drojdie
  • 100 gr unt
  • 750 gr faina
  • condimente Spicy & Hot
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu condimente:

Pregatim mai intai maiaua.

Sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si cu ajutorul unei linguri de lemn frecam amestecul pana la diluare.

Punem jumatate din cantitatea de apa cu sare la incalzit, iar cand se incalzeste atat cat sa suporte degetul la incercat, adaugam apa peste drojdia frecata, mai punem si 2 maini de faina si omogenizam.

Acoperim maiaua si o lasam la crescut 15 minute.

Punem restul de faina intr-un vas, facem o adancitura la mijloc si turnam untul topit, apoi adaugam maiaua crescuta, otetul si incepem sa incorporam din faina.

Cu restul de apa, incalzita, clatim bolul in care a fost maiaua si o turnam treptat in vasul cu faina, amestecand totul cu o spatula de lemn.

Cu mainile infainate, framantam un aluat nelipicios si nu prea tare.

Acoperim aluatul cu un stergar si il lasam la crescut aproximativ 15 minute la loc caldut.

Dupa ce a crescut suficient, adica si-a dublat volumul, impartim aluatul in cinci parti egale, pe care le intindem in foi subtirele pe masa de lucru, presaram peste ele condimente si le rulam.

Cu ajutorul unui cutit cu lama ascutita crestam painicile din loc in loc, le asezam in tava, punandu-le pe fiecare pe cate o bucata de hartie de copt, pentru a nu se lipi intre ele in timpul coacerii.

Ungem painicile cu galbenus de ou diluat cu lapte si presaram condimente deasupra.

Le mai lasam in tava cam 10 minute, dupa care le coacem la 180 de grade pentru 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu condimente" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Toamna07 1

05.03.2014, 17:02

Frumoase si gustoase !

MOKUSKA 1

07.05.2014, 15:18

frumoase sunt!

Ligia Bxl 1

22.01.2015, 11:49

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu masline