Mai intai separam albusurile de galbenusuri.
Untul, tinut la temperatura camerei, il mixam impreuna cu o lingura de zahar, apoi adaugam galbenusurile, uleiul, esenta si omogenizam compozitia rezultata.
Albusurile le mixam cu putina sare, apoi adaugam treptat 4 linguri de zahar, nuca...
Mai intai punem un vas cu putina apa pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam in ea scarita portionata si spalata si o lasam cateva minute, pentru a scapa de afumatura de deasupra, care de regula este mai toxica.
Apoi scurgem scarita si o trecem prin jet de apa calduta.
Punem...
Tocam varza fideluta, ca pentru salata, o frecam cu putina sare si o stropim cu zeama de lamaie.
Rosiile le taiem in feliute subtiri, iar castravetii rondele.
Ardeiul il taiem julien, iar mararul il tocam marunt.
Amestecam intr-un bol, toate ingredientele, le asezonam cu piper si sare si...
Sursa mea de inspiratie, prajitura Alinei07(cu literele dublate:)))))) :
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-marmorata-56276.html
Pentru aluat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu putina sare, apoi vom adauga treptat zaharul, mixand in continuare.
Adaugam...
Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine spumos, apoi se adauga pe rand, in timp ce mixam, galbenusurile frecate cu putina sare si ulei, smantana, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, esenta si coaja de lamaie si la final faina cernuta impreuna cu praful de copt....
Am ales sa insiropez blatul cu socata, pentru ca tot am facut multa si trebuie consumata cumva, dar a dat un gust delicios blatului.
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare...
Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 15 minute.
Tocam ceapa si usturoiul rondele si de asemeni morcovul.
Cand uleiul incepe sa sfaraie, adaugam baconul taiat fasii mici si il invartim de cateva ori cu spatula, pentru a se rumeni pe toate partile.
Adaugam...
Chiftelutele le-am preparat in felul urmator:
http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-la-multicooker-61334.html
Pentru sos, curatam dovlecelul si il dam pe razatoare sau il maruntim in robot, oricum se va pasa in timpul prepararii.
Curatam ceapa si o tocam solzisori, iar usturoiul il...
Curatam legumele si le spalam bine, iar carnea tocata o asezonam cu condimentele si sarea.
Trecem prin masina de tocat ceapa si usturoiul si le amestecam cu carnea tocata.
Apoi trecem prin masina de tocat morcovul si cartofii, ii scurgem bine de zeama si ii amestecam cu carnea tocata....
Dulceata de capsuni reteta
Curatam capsunile de codite, le spalam bine si le lasam la scurs pana dispare apa de prin ele.
Punem in vasul multicookerului un rand de capsuni, un rand de zahar si tot asa pana la epuizarea ingredientelor.
Dam vasul la rece pentru cel putin 30 de minute....
Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem gata cand pornim multicookerul.
Tocam varza si o frecam cu putina sare grunjoasa si stoarcem peste ea zeama de la o lamaie.
Tocam ceapa solzisori, iar mararul il tocam marunt.
Punem ulei in vasul multicookerului, conectam aparatul la...
Blat : mixam albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam bine pana obtinem o bezea tare.
Adaugam apa minerala, uleiul si mixam usor, apoi adaugam treptat nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt.
Eu am mai lasat si bucatele mai mari de...
Am pus mai intai gaina la fiert, pentru a i se fragezi putin carnea inainte de prajire.
Deci, punem bucatile de carne in vasul multicookerului, le acoperim cu apa, adaugam si putina sare, apoi de la butonul MENU selectam programul BOIL pentru 10 minute si apasam butonul START. Dupa finalizarea...
Cum se prepara Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica
Cu o jumatate de ora inainte de a ne apuca de preparare punem stafidele la hidratat in apa cat sa le acopere, sau in rom, ceea ce eu nu am mai avut.
Rupem biscuitii in bucati mai mari si ii punem intr-un bol.
Taiem rahatul...
Inainte de a ne apuca de prepararea mamaligii pregatim celelalte ingrediente, adica sfaramam branza si prajim carnatul.
Punem laptele, apa si sarea in vasul multicookerului.
Conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 30 de minute.
Cand lichidul din vas incepe sa...
Eu am avut supa de pui preparata cu o zi inainte, dar se poate folosi apa.
Curatam spalam si tocam marunt toate legumele.
Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 15 minute.
Cand incepe sa sfaraie uleiul, adaugam legumele...
Pregatim toate ingredientele sa le avem gata cand conectam multicookerul la sursa de curent.
Deci, curatam ceapa, usturoiul si morcovul, le spalam si le tocam marunt.
Pieptul de pui il spalam, il taiem cubulete si il asezonam cu sare si piper.
Punem uleiul in vasul multicookerului,...
Punem uleiul in vasul multicookerului, setam functia FRY pentru 10 minute si calim ceapa tocata solzisori pana devine translucida, apoi adaugam pulpele de pui asezonate cu sare si piper si incercam sa le rumenim usor pe o parte si pe alta.
Dupa expirarea timpului FRY, adaugam apa calda cat sa...
Trecem ciupercile pe sub jet de apa si le clatim bine, apoi le lasam la scurs.
Carnea de pui o spalam , o taiem cubulete, o asezonam cu sare si piper si o punem la prajit in ulei.
De fapt eu mai mult am inabusit-o picurand si cate putina apa din cand in cand.
Cand este suficient de...
Ungem vasul multicookerului cu uleiul de masline si asezam feliile de sunca in el.
Conectam aparatul la sursa de curent si setam programul Boil pentru 10 minute.
Intr-un bol, batem cele 3 oua cu putina sare, adaugam laptele, grisul, mozzarella si mararul tocat si turnam compozitia peste...
Reteta Laurei este aceasta:
http://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-cartofi-si-morcovei-cu-perisoare-59724.html
Pregatim toate ingredientele in felul urmator: tocam canea impreuna cu 2 cepe, 1/2 legatura de patrunjel si 3 graunti de usturoi, apoi o asezonam cu sare, putin piper si cimbru...
Reteta Laurei este aceasta:
http://www.bucataras.ro/retete/ovaz-cu-lapte-59976.html
Punem laptele in vasul multicookerului cu putina sare si batoanele de scortisoara.
Conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 15 minute.
Nu vom inchide capacul.
Dupa 5...
Reteta dupa care m-am inspirat este aceasta:
http://www.bucataras.ro/retete/musaca-de-cartofi-cu-pui-52875.html
Mai intai spalam bine cartofii si ii punem la fiert pe aragaz, in apa cat sa-i acopere.
Ii lasam pe foc pana incep sa se patrunda la testul cu furculita si intre timp...
Reteta de unde m-am inspirat este aceasta:
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-triumf-26570.html
Blat: separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pe care le vom folosi la crema.
Mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam...
Reteta Andreei este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-zahar-ars-57379.html
Am pus 6 linguri de zahar intr-un vas si l-am caramelizat la foc incet mestecand continuu pentru a nu se arde si a deveni amar.
Nu am ars zaharul direct in vasul multikookerului, probabil se poate...
De aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-bounty-56162.html
Pentru blat , mixam bine untul cu zaharul si putina sare pana devine cremos, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand in continuare si diluam cu laptele.
Cernem faina impreuna cu cacaoa si praful de...
Punem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata.
O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim scarita si o punem din nou la fiert in apa calda.
Inlaturam pe parcurs spuma care se formeaza deasupra....
Am primit foarte multe intrebari despre garantul pentru aluaturi dospite.
Eu l-am descoperit la Carefour si este de la Dr. Oetker, are in compozitie un amestec de praf de copt, cam 75 % si drojdie uscata cam 25 %.
Pentru aluat, mixam untul moale cu zaharul pana devine spumos, adaugam...
Pentru perisoare, amestecam carnea cu ceapa trecuta prin masina de tocat, patrunjelul tocat marunt, condimentele, orezul si ouale, omogenizam bine compozitia si incepem sa formam perisoarele de dimensiunea unei nuci.
Eu le fac mai maricele, cam XXL, si din lipsa de rabdare, dar imi place sa le...
Pentru blat , mixam albusurile spuma cu sare, apoi adaugam treptat zaharul.
Pe la jumatatea cantitatii de zahar, adaugam si zeama de lamaie.
Trebuie sa rezulte o bezea tare.
Adaugam treptat faina, mixand usor pentru a nu se lasa bezeaua, apoi treptat nuca de cocos, coaja si esenta...
Negresa cu glazura de nuci caramelizate
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Untul, tinut la temperatura camerei, il mixam impreuna cu o lingura de zahar, apoi adaugam galbenusurile, uleiul, esenta si omogenizam compozitia rezultata. Albusurile le mixam cu putina sare, apoi adaugam treptat 4 linguri de zahar, nuca...
Tocanita de cartofi cu scarita afumata
Mai intai punem un vas cu putina apa pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam in ea scarita portionata si spalata si o lasam cateva minute, pentru a scapa de afumatura de deasupra, care de regula este mai toxica. Apoi scurgem scarita si o trecem prin jet de apa calduta. Punem...
Salata de legume, cu sos de usturoi si iaurt
Tocam varza fideluta, ca pentru salata, o frecam cu putina sare si o stropim cu zeama de lamaie. Rosiile le taiem in feliute subtiri, iar castravetii rondele. Ardeiul il taiem julien, iar mararul il tocam marunt. Amestecam intr-un bol, toate ingredientele, le asezonam cu piper si sare si...
Chec marmorat, cu glazura de ciocolata
Sursa mea de inspiratie, prajitura Alinei07(cu literele dublate:)))))) : http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-marmorata-56276.html Pentru aluat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu putina sare, apoi vom adauga treptat zaharul, mixand in continuare. Adaugam...
Prajitura cu capsuni, bezea si crumble
Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine spumos, apoi se adauga pe rand, in timp ce mixam, galbenusurile frecate cu putina sare si ulei, smantana, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, esenta si coaja de lamaie si la final faina cernuta impreuna cu praful de copt....
Prajitura cu mousse de capsuni
Am ales sa insiropez blatul cu socata, pentru ca tot am facut multa si trebuie consumata cumva, dar a dat un gust delicios blatului. Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare...
Piure de spanac, cu legume si bacon
Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 15 minute. Tocam ceapa si usturoiul rondele si de asemeni morcovul. Cand uleiul incepe sa sfaraie, adaugam baconul taiat fasii mici si il invartim de cateva ori cu spatula, pentru a se rumeni pe toate partile. Adaugam...
Chiftelute in sos de dovlecel si rosii
Chiftelutele le-am preparat in felul urmator: http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-la-multicooker-61334.html Pentru sos, curatam dovlecelul si il dam pe razatoare sau il maruntim in robot, oricum se va pasa in timpul prepararii. Curatam ceapa si o tocam solzisori, iar usturoiul il...
Chiftelute la multicooker
Curatam legumele si le spalam bine, iar carnea tocata o asezonam cu condimentele si sarea. Trecem prin masina de tocat ceapa si usturoiul si le amestecam cu carnea tocata. Apoi trecem prin masina de tocat morcovul si cartofii, ii scurgem bine de zeama si ii amestecam cu carnea tocata....
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Curatam capsunile de codite, le spalam bine si le lasam la scurs pana dispare apa de prin ele. Punem in vasul multicookerului un rand de capsuni, un rand de zahar si tot asa pana la epuizarea ingredientelor. Dam vasul la rece pentru cel putin 30 de minute....
Varza a la Cluj
Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem gata cand pornim multicookerul. Tocam varza si o frecam cu putina sare grunjoasa si stoarcem peste ea zeama de la o lamaie. Tocam ceapa solzisori, iar mararul il tocam marunt. Punem ulei in vasul multicookerului, conectam aparatul la...
Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel
Blat : mixam albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam bine pana obtinem o bezea tare. Adaugam apa minerala, uleiul si mixam usor, apoi adaugam treptat nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt. Eu am mai lasat si bucatele mai mari de...
Ostropel de pasare
Am pus mai intai gaina la fiert, pentru a i se fragezi putin carnea inainte de prajire. Deci, punem bucatile de carne in vasul multicookerului, le acoperim cu apa, adaugam si putina sare, apoi de la butonul MENU selectam programul BOIL pentru 10 minute si apasam butonul START. Dupa finalizarea...
Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica
Cum se prepara Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica Cu o jumatate de ora inainte de a ne apuca de preparare punem stafidele la hidratat in apa cat sa le acopere, sau in rom, ceea ce eu nu am mai avut. Rupem biscuitii in bucati mai mari si ii punem intr-un bol. Taiem rahatul...
Taci si inghite
Inainte de a ne apuca de prepararea mamaligii pregatim celelalte ingrediente, adica sfaramam branza si prajim carnatul. Punem laptele, apa si sarea in vasul multicookerului. Conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 30 de minute. Cand lichidul din vas incepe sa...
Orez cu legume si ciuperci
Eu am avut supa de pui preparata cu o zi inainte, dar se poate folosi apa. Curatam spalam si tocam marunt toate legumele. Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 15 minute. Cand incepe sa sfaraie uleiul, adaugam legumele...
Mazare cu piept de pui
Pregatim toate ingredientele sa le avem gata cand conectam multicookerul la sursa de curent. Deci, curatam ceapa, usturoiul si morcovul, le spalam si le tocam marunt. Pieptul de pui il spalam, il taiem cubulete si il asezonam cu sare si piper. Punem uleiul in vasul multicookerului,...
Papricas de pui cu galuste
Punem uleiul in vasul multicookerului, setam functia FRY pentru 10 minute si calim ceapa tocata solzisori pana devine translucida, apoi adaugam pulpele de pui asezonate cu sare si piper si incercam sa le rumenim usor pe o parte si pe alta. Dupa expirarea timpului FRY, adaugam apa calda cat sa...
Ciuperci pleurotus cu carne de pui si usturoi
Trecem ciupercile pe sub jet de apa si le clatim bine, apoi le lasam la scurs. Carnea de pui o spalam , o taiem cubulete, o asezonam cu sare si piper si o punem la prajit in ulei. De fapt eu mai mult am inabusit-o picurand si cate putina apa din cand in cand. Cand este suficient de...
Omleta cu sunca si marar
Ungem vasul multicookerului cu uleiul de masline si asezam feliile de sunca in el. Conectam aparatul la sursa de curent si setam programul Boil pentru 10 minute. Intr-un bol, batem cele 3 oua cu putina sare, adaugam laptele, grisul, mozzarella si mararul tocat si turnam compozitia peste...
Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare
Reteta Laurei este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-cartofi-si-morcovei-cu-perisoare-59724.html Pregatim toate ingredientele in felul urmator: tocam canea impreuna cu 2 cepe, 1/2 legatura de patrunjel si 3 graunti de usturoi, apoi o asezonam cu sare, putin piper si cimbru...
Budinca din fulgi de ovaz si gris
Reteta Laurei este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/ovaz-cu-lapte-59976.html Punem laptele in vasul multicookerului cu putina sare si batoanele de scortisoara. Conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 15 minute. Nu vom inchide capacul. Dupa 5...
Musaca de cartofi cu carne de pui
Reteta dupa care m-am inspirat este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/musaca-de-cartofi-cu-pui-52875.html Mai intai spalam bine cartofii si ii punem la fiert pe aragaz, in apa cat sa-i acopere. Ii lasam pe foc pana incep sa se patrunda la testul cu furculita si intre timp...
Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat
Reteta de unde m-am inspirat este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-triumf-26570.html Blat: separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pe care le vom folosi la crema. Mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam...
Crema de zahar ars cu mandarine, la multicooker
Reteta Andreei este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-zahar-ars-57379.html Am pus 6 linguri de zahar intr-un vas si l-am caramelizat la foc incet mestecand continuu pentru a nu se arde si a deveni amar. Nu am ars zaharul direct in vasul multikookerului, probabil se poate...
Prajitura Bounty
De aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-bounty-56162.html Pentru blat , mixam bine untul cu zaharul si putina sare pana devine cremos, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand in continuare si diluam cu laptele. Cernem faina impreuna cu cacaoa si praful de...
Bors de cartofi cu scarita afumata
Punem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata. O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim scarita si o punem din nou la fiert in apa calda. Inlaturam pe parcurs spuma care se formeaza deasupra....
Prajiturele cu branza si stafide
Am primit foarte multe intrebari despre garantul pentru aluaturi dospite. Eu l-am descoperit la Carefour si este de la Dr. Oetker, are in compozitie un amestec de praf de copt, cam 75 % si drojdie uscata cam 25 %. Pentru aluat, mixam untul moale cu zaharul pana devine spumos, adaugam...
Perisoare in sos de usturoi verde
Pentru perisoare, amestecam carnea cu ceapa trecuta prin masina de tocat, patrunjelul tocat marunt, condimentele, orezul si ouale, omogenizam bine compozitia si incepem sa formam perisoarele de dimensiunea unei nuci. Eu le fac mai maricele, cam XXL, si din lipsa de rabdare, dar imi place sa le...
Rulada din albusuri, cu crema de ciocolata si visine
Pentru blat , mixam albusurile spuma cu sare, apoi adaugam treptat zaharul. Pe la jumatatea cantitatii de zahar, adaugam si zeama de lamaie. Trebuie sa rezulte o bezea tare. Adaugam treptat faina, mixand usor pentru a nu se lasa bezeaua, apoi treptat nuca de cocos, coaja si esenta...