publicat la 09.07.2021
publicat la 09.07.2020
publicat la 15.05.2020
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta rapida de fasole cu carnati afumati
Curățăm legumele, le spălăm și le tocăm în cuburi. Jumătate din cățeii de usturoi îi tăiem rondele, iar restul îi vom răzui spre final. Tăiem cârnații în rondele mai groase. Spălăm pătrunjelul și îl tocăm mărunt. Punem uleiul la...
Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia
Curățăm legumele și le tăiem julien sau în bastonașe cât de cât de aceeași mărime, să dea bine în farfurie. Jumătate din dovlecel îl tăiem în bastonașe, iar jumătate îl dăm pe răzătoare, pentru a îngroșa sosul. La fel și...
Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate
Spălăm dovleceii și vânăta, ceapa o curățăm, apoi le feliem pe toate, în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime. Presărăm sare peste vinete și dovlecei, și le lăsăm câteva minute să elimine din suc, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante....
Musaca de vinete cu dovlecei
Spălăm bine vinetele și dovleceii și le tăiem în rondele de 7-8 mm grosime. Presărăm sare peste ele și le lăsăm 5-6 minute să elimine din apă, le tamponăm cu prosoape absorbante și le frigem pe grillul încins și uns ușor cu ulei, pentru aproximativ 1 minut pe...
Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki
Spălăm bine dovleceii și îi feliem în rondele de 3-4 mm grosime. Așezăm rondelele pe un suport și presărăm sare peste ele pentru a le ajuta să elimine din zeamă. Le lăsăm 7-8 minute, le ștergem cu prosop de hârtie absorbant, le întoarcem și pe cealaltă...
Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata
Spălăm costița afumată în apă călduță, o porționăm și o prăjim în ulei încins, întorcând bucățile de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc frumos, apoi o transferăm în alt vas. Scurgem uleiul în care s-a preparat costița...
Chiftele din dovlecel si branza de burduf, preparate la cuptor
Decojim dovlecelul, apoi îl dăm pe răzătoarea mare sau îl trecem prin robot, dar urmărim să nu-l mărunțim prea rău. Îl scurgem apoi de surplusul de zeamă și îl amestecăm cu ceapa tocată mărunt, mărarul tocat cât de fin, brânza sfărâmată...
Fasole verde cu ghebe si usturoi
Fasolea verde, curatata de capate si spalata, se pune la fiert in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin, pana se patrunde bine(20 de minute) Daca avem fasole verde la congelator, se va pune la fiert direct congelata in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin si se va lasa aproximativ 10...
Tocanita de rosii cu ou
Ceapa si ardeiul se toaca si se inabuse in ulei si putina apa. Se adauga usturoiul pisat, sare, oregano si piperul si se lasa pe foc pana cand se patrunde ceapa si ardeiul Rosiile le-am oparit in apa fiarta, le-am decojit si le-am trecut prin robot, lasand si putina pulpa la ele. Le-am adaugat...
Ciulama de dovlecel
Se curata dovlecelul, se taie cubulete si se pune la fiert cu sare. Intre timp se pune ceapa si usturoiul taiate marunt la calint in unt. Cand se coloreaza putin se pune faina si se dilueaza cu laptele treptat. Se lasa pe foc mestecand continuu. Dovlecelul fiert se scurge se paseaza ca...
Ardei umpluti cu cartofi si branza
Se spala ardeii , se curata de cotoare si se scutura de seminte. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja Se caleste ceapa tocata marunt si se adauga bulionul, sarea si piperul. Se curate cartofii, se zdrobesc cu furculita sau se dau pe razatoare si se amesteca cu ceapa si...