Ciulama de dovlecel

de Merisor in Mancaruri de legume, 26 Iul 2012 | 6027 vizualizari

 

Reteta de la bunica.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 50 g unt
  • 250ml lapte
  • 4 linguri faina
  • marar, cimbru, oregano
  • piper cu lamaie
  • sare
  • 1 lingura zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de dovlecel:

Se curata dovlecelul, se taie cubulete si se pune la fiert cu sare.

Intre timp se pune ceapa si usturoiul taiate marunt la calint in unt. Cand se coloreaza putin se pune faina si se dilueaza cu laptele treptat. Se lasa pe foc mestecand continuu.

Dovlecelul fiert se scurge se paseaza ca piureul se condimenteaza si se amesteca cu sosul alb. se mai tine cateva minute pe foc apoi se ridica si se orneaza cu mararul tocat.

Noi il servim simplu sau ca garnitura la friptura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mena29 1

27.07.2012, 16:53

gaby_gabytza 1

27.07.2012, 17:26

Ligia Bxl 1

18.10.2014, 21:06

cred ca e tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de dovlecei