publicat la 09.07.2021
publicat la 09.07.2020
publicat la 15.05.2020
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Degetele din piept de pui
Amestecam, intr-un bol, faina cu piperul si boiaua de ardei. Intr-un alt bol punem apa in care diluam putina sare. Pieptul de pui il spalam si il portionam in fasii. Presaram sare peste pieptul de pui si rasnim condimente. Il amestecam sa se condimenteze si sareze uniform. Luam...
Pastrama de pui
Pieptul de pui il filam dar nu prea subtire. Pulpele le lasam asa cum sunt. Curatam usturoiul si il pisam impreuna cu sarea, apoi adaugam ulei de masline si frecam pana devine un mujdei spumos. Adaugam peste usturoi condimentele, otetul balsamic, apa si amestecam bine. Gustam si...
Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca
Pentru chiftelute reteta este aici . Pregatim in acelasi timp si tagliatellele si sosul. Punem un vas cu apa si putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam tagliatelele, pe care le vom lasa sa fiarba la foc mediu 10 minute. Apoi le scurgem de apa. Nu le-am...
Legume asortate si carne de porc in aspic
Im punga de legume am avut: mazare, morcov, fasole verde si ardei. Mi-au iesit 4 portii de piftie simpla si 4 mai micute cu legume. Punem un vas cu 5 l apa la fiert. Portionam piciorul de porc astfel incat sa aiba loc in oala il spalam bine si il introducem in apa cand aceasta atinge...
Curry cu basmati si ficat de pui in sos de rosii cu ardei copt
Pregatim mai intai ficatul de pui pentru ca dureaza mai mult. Punem un vas cu apa pe foc si putina sare. Cand apa atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul spalat si lasam sa dea in doua trei clocote, apoi scurgem apa si clatim ficatul cu putina apa calduta. Intr-un alt vas...
Friptura de pui in bere fara alcool, la Multicooker
Spalam si portionam carnea de pui in bucati mai micute sa o putem invarti in vasul multicookerului. O lasam la scurs apoi c condimentam. Punem uleiul in vasul aparatului, conectam aparatul la sursa de curent, apoi setam programul FRY pentru 10 minute. Dupa doua minute adaugam carnea si o...
Tocanita de cartofi cu carne de porc la Multicooker
Inainte de a porni aparatul, pregatim toate ingredientele. Spalam carnea, o portionam in cubulete si o condimentam cu sare si piper. Curatam, spalam si tocam marunt legumele. Punem uleiul in vasul aparatului si setam programul FRY pentru 10 minute. Dupa 1-2 minute adaugam carnea si o...
Ostropel de pui cu ciuperci, la Multicooker
Inainte de a conecta aparatul la sursa de curent, pregatim toate ingredientele. Spalam carnea de pui, o portionam in bucati mai mici pentru a le putea praji uniform si o condimentam cu sare si piper. Curatam ciupercile de pelicula de deasupra(optional), le spalam, le rupem cozile si le...
Friptura de vitel la Multicooker
Feliem carnea de vitel si batem feliile putin cu ciocanul de snitele, api le saram si condimentam( eu am avut condimente pentru barbeque). Taiem ceapa solzisori, iar morcovul il feliem pe rotund. Punem ulei in vasul de la multikooker si selectam programul FRY pentru 20 de minute. Apasam...
Ciulama de pui la Multicooker
Spalam puiul si il transam. Presaram sare si condimente peste el. Tocam ceapa marunt. Usturoiul il curatam si il tocam rondele. Punem uleiul in vasul multicookerului si conectam aparatul la sursa de curent. Apasam butonul MENU si selectam programul FRY, iar de la butonul COOKING TIME...
Muschiulet de porc impletit
Feliem fiecare bucata de muschiulet de porc in trei, dar lasam cate un capat intreg si batem usor cele trei felii cu ciocanul de snitele. Din condimente, putin ulei si sare, facem un sos cu care ungem fiecare felie de muschiulet. Feliem sunculita cat de subtire putem. Usturoiul il...
Ciuperci umplute, in sos dulce-picant
Ciupercile mele au fost mari, asa ca la o portie am pus doua ciuperci (eu am mancat una). Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, rupem coditele, le spalam si le lasam la scurs. Curatam si spalam legumele si le tocam solzisori. Punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si...
Clatite la cuptor cu carne si ciuperci
Pentru clatite: am frecat oul cu sare, am adaugat laptele rece, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am inceput sa prepar clatitele intr-o tigaie cu diametrul de 22 cm, punand cate 1 polonic de aluat in tigaia incinsa si unsa cu putin ulei. Am copt fiecare clatita cate...
Pate de casa, din ficat de pui
Eu am avut supa de pui facuta cu o zi inainte. Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul in apa, mai lasam 2-3 minute si scurgem apa, apoi clatim ficatul in apa calduta. Punem supa de pui pe foc si introducem ficatul in ea. Adaugam sare si foi...
Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata
Puiul meu a fost unul de la tara pe care l-am pus mai intai la fiert in apa cu putina sare. L-am lasat la fiert cam 15 minute dupa ce a atins punctul de fierbere dupa care l-am scos, am crestat carnea, am condimentat-o si am pus-o in tava unde am adaugat ulei si putina supa in care a fiert. Am...
Pui manastiresc
Mai intai am pus la fiert carnea de pui pana cand s-a separat grasimea de pe ea, fiind un pui de tara a fost putin grasut. Am scurs carnea si am condimentat-o cu piper, boia de ardei si sare. Intr-un vas am pus untul la topit si am rumenit timp de 5 minute carnea de pui in el pe toate...
Supa de pui cu legume radacinoase
Puiul transat si spalat l-am pus la firt in apa cu putina sare. Dupa ce a atins punctul de fierbere, am inlaturat spuma formata si am mai lasat cateva minute, astfel incat sa se topeasca grasimea, apoi am scos pulpele, pieptul si aripile pe care le-am folosit la alta mancare. Am adaugat...
Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt
Eu am folosit carne de la un pui de tara care a avut si suficienta grasime, astfel incat nu am mai adaugat ulei. Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare si cateva foi de dafin, intr-un vas acoperit. Cand atinge punctul de fierbere inlaturam spuma si reducem...
Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon
Se spala varza si se toaca fideluta, dar putin mai mare si se freaca cu putina sare. Se lasa asa la odihnit 10- 15 minute. Taiem baconul in fasii subtiri si il prajim pe ambele parti in ulei pana se coloreaza frumos, apoi il scoatem il rulam si il prindem cu scobitori sa isi pastreze...
Budinca de cartofi cu ficat de pui
Mai intai pregatim ficatul. Il curatam si spalam, apoi ilpunem la fiert in apa cat sa il acopere cu putina sare. Lasam sa fiarba doar pana isi schimba culoarea, putin dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi scurgem apa si il spalam bine cu apa rece. Punem ulei de masline intr-o tava si...
Ciulama de pui cu dovlecel
Eu am folosit carne de pui de tara, mai putin pulpele si pieptul. Am pus carnea de pui spalata, la fiert, in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere am scurs apa, am spalat carnea bine si am pus-o din nou la fiert in alta apa cu sare. Eu recurg la acest procedeu de a inlatura prima...
Rulouri de bacon cu dovlecel si ficatei de pui
Mai intai spalam si curatam ficateii, apoi ii punem la fiert in apa cu putina sare, dar nu mai mult de 5-10 minute pana ating punctul de fierbere si isi schimba culoarea. Apoi scurgem apa, ii clatim cu apa putin calduta si ii lasam la scurs intr-o sita. Feliem baconul cat de subtire putem....
Rasol de porc in sos picant de rosii
Spalam bine rasolul de porc in mai multe ape caldute, apoi il feliem si il prajim in ulei pentru cateva minute pe ambele parti. Il scoatem intr-o sita si lasam la scurs pana pregatim sosul. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam julien, morcovul rondele iar ardeiul il tocam mai...
Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata
Reteta de la zacusca de vara o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vara-48235.html Ma intai pregatim costita afumata pe care o spalam bine, o portionam si o punem la fiert in putina apa si o lasam doar cateva minute dupa ce a atins punctul de fierbere, dupa care scurgem...
Ficat de pui in sos de rosii cu busuioc
Ficatul de pui, spalat si curatat il punem la fiert in apa cu putina sare si lasam sa fiarba 5-10 minute dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi scurgem apa si adaugam uleiul. Prajim cateva minute pe o parte si pe alta, apoi adaugam vinul, foi de dafin, condimentele si pasta de rosii cu...
Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata
Mai intai pregatim costita, o spalam si o fierbem in apa cat sa o acopere, iar dupa ce atinge punctul de fierbere, scurgem apa, o spalam din nou si o punem la fiert tot in apa cat sa o acopere. O lasam sa fiarba pana se patrunde bine si incepe sa se despice de pe os, apoi o scurgem, o separam...
Ciuperci la gratar cu piept si pulpe de pui
Am pregatit totul pe gratarul de la cuptor. Spalam bine ciupercile, eu nu obisnuiesc sa curat pielita cand le pregatesc la gratar, apoi le lasam la scurs. Coditele le curatam de partea cu pamant si le tocam marunt. Spalam si transam pieptul de pui in felii subtirele, la fel si pulpele....
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi
Mai intai pregatim chiftelutele. Curatam legumele si le spalam, apoi trecem ceapa si usturoiul prin masina de tocat sau robot si le amestecam cu carnea tocata. Trecem prin masina de tocat si cartofii cu morcovul, ii stoarcem bine de sucul pe care il lasa si ii amestecam cu carnea tocata....
Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez
Mai intai pregatim umplutura. Punem ficatul la fiert in putina apa cu sare si lasam sa dea in cateva clocote, apoi il scurgem de apa si il taiem cubulete. Taiem kaizerul felii si il prajim in uleiul incins, apoi adaugam legumele tocate marunt si lasam pana acestea se vor inmuia, mestecand...
Dovlecei umpluti
Curatam dovleceii de coaja, ii taien in doua pe lungime si cu ajutotul unui cutit si a unei lingurite scpbim interiorul cat sa inlaturam semintele. La ardei taiem capacul cu codita si cu ajutorul unei lingurite scobim nervurile si inlaturam semintele. Ii spalam si ii lasam la scurs pana...