publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Premium... a fi sau a nu fi...
Dragii mei, Iata ca veni momentul ca azi sa se aduca niste lamuriri... Se pare ca de ceva vreme s-au adunat pe aici ceva frustari si suparari legate de sectiunea Premium si Garantat. Stim ca toata lumea vrea sigla aceea, ca o recunoastere a muncii voastre aici in site, pentru ca arata bine...
Zambete pentru copii
Bloggeritele culinare din Iasi lanseaza Zambete pentru copii , o campanie de initiativa civica Intr-un moment in care din ce in ce in mai multi oameni au inteles ca este de datoria noastra sa ne sprijinim semenii, patru bloggerite culinare din Iasi s-au decis sa initieze o campanie...
O seara cu prietenii
Dragii mei, inainte de toate vreau sa va doresc o primavara frumoasa, cu multa caldura si realizari. Apoi, vreau sa va povestesc despre ce am mai facut in tot timpul asta cat am lipsit de aici. Bineinteles ca am bucatarit. Si nu orisicum ci moldoveneste, alaturi de Loredana Carp , Alice...
Ciocolata
Istoria ciocolatei incepe in America Centrala, inainte sa fi fost descoperita de Columb. Exista presupuenri ca arborele de cacao, precum si chocolatl , bautura preparata pe baza de pulbere de cacao si condimente erau folosite inca din anul 600 i.Hr Populatia maya a avut chiar un zeu al...
Ierburi si plante aromatice
Busuiocul - are un gust dulceag si aroma de cuisoare. Se foloseste la sosuri, mancaruri italiene cu rosii, oua, ciuperci, salate, paste, peste si fructe de mare Dafin - are un gust intepator cu aroma de scortisoara. Se foloseste la supe, sosuri, peste, marinate, budinca cu lapte (in...
Flori in bucatarie
Florile vor da un plus de culoare, savoare, aroma si gust preparatelor pregatite. Pot fi adaugate la alte ingrediente. Cele mai multe dintre ele au un gust amarui (coada soricelului, papadia) sau dulceag (nasturelul, trifoiul, panseluta, ciubotica cucului, flori de pomi fructiferi). De obicei,...
Orezul
Orezul este inca de acum 5000 de ani un aliment de baza al populatiei din din regiunile Asiei. Din zona asiatica, cultivarea orezului a fost preluata de greci, ajungand apoi in Europa de Sud si Africa de Nord. Cristofor Columb l-a dus cu el in Lumea Noua. In prezent s-a ajuns ca orezul sa fie a...
Coloranti alimentari din plante
Pentru un aspect placut unele preparate necesita o adaugare de colorant. Neavand o actiune nociva, este de preferat sa folosim coloranti naturali, din plante. Verde: se extrage clorifila din frunze de spanac sau urzica , bine maruntite. Se toaca planta si se lasa la macerat in apa rece...
Ciupercile
De culoari variate si cu forme inedite, ciupercile sunt niste aparitii fascinante. Unele sunt fosforescente luminand padurea noaptea, altele sunt halucinogene, alte sunt folosite de mii de ani ca si plante de leac, alte costa mii de dolari kilogramul sau sunt descoperite cu ajutorul cainilor...
Cura cu struguri si must
Supranumiti si "lapte vegetal" strugurii sunt bogati in zaharuri, hidrati de carbon, enzime, minerale si vitamine. 1 kg de struguri echivaleaza cu valoarea energetica data de 500 g carne de vita sau 5 oua, 1,2 kg de cartofi sau 3,5 kg de rosii. Multe persoane obisnuiesc sa tina...