Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata
Reteta pe care v-o propun azi, sa o pregatiti atunci cand vreti sa preparati ceva cu adevarat deosebit si cu care sa va impresionati mesenii. Este o reteta pe care eu am vazut-o la chef Florin Dumitrescu, o reteta propusa de el pentru un meniu de Craciun. La prima vedere pare a fi o reteta elaborata, cu atat mai mult cu cat e „a la chef” 😀 dar nu este deloc asa, este chiar simplu si destul de rapid de preparat. Haideti sa vedeti! 😉
Ingrediente pentru Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata:
Cum se prepara Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata
Merisoarele deshidratate tocate le amestecam cu ceapa tocata marunt, uleiul de masline si cimbrul uscat. Amestecam totul cu cele 2-3 linguri de pesmet si uniformizam amestecand bine cu lingura. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Muschiuletul de porc se unge bine cu mustar, apoi se tavaleste prin pesmetul aromat. Se acopera bine pe toate partile
Se pune intr-o tava si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute.
Mie personal ideea de gatit „in sange” nu-mi surade, asa ca am taiat muschiuletul in felii potrivite si le-am prajit usor in tigaia cu putin ulei.
Intr-o alta tigaie punem merisoarele proaspete, untul si vinul. Lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul si compozitia capata consistenta. Trecem sosul printr-o sita, sa eliminam cojile si semintele.
Daca aveti suc de merisoare e mai usor, veti scapa de acest ultim pas 😉
Muschiuletul de porc se serveste cu sosul de merisoare cald. Pentru garnitura am optat pentru un orez salbatic fiert, apoi tras la tigaie in unt si parmezan.
Pofta buna! 😉
Muschiulet de porc la tava, o metoda simpla de a obtine un preparat gustos, fraged si suculent. O reteta reusita este si Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan