Batem ouale spuma cu zaharul. Adaugam bananele pisate, scortisoara, uleiul si laptele si amestecam.
Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza totul.
Impartim compozitia in 12 forme de muffins, tapetate cu hartiute si presaram nuca sfarmata.
Coacem...
Tiramisu reţetă originală
Pentru blat : Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu indulcitorul, cafeaua sau esenta, laptele si branza de vaci. Adaugam ingredientele uscate si amestecam pana se incorporeaza. La final adaugam si albusurile si...
Se pun intr-un bol taratele de ovaz, ouale, indulcitorul, coaja rasa de portocala si scortisoara si le amestecam pana obtinem un aluat compact.
Cu mainile curate si usor umede, se formeaza intre palme mingiute care le punem intr-o tava pe hartie de copt.
Coacem biscuitii in cuptorul incins...
Topim untul intr-un bol. Nuca macinata se amesteca cu 2 linguri de zahar, scortisoara si nucsoara.Tapetam tava aragazului cu hartie de copt. Ungem foaia de copt cu unt topit, asezam prima foaie de placinta, pe care o ungem cu unt topit si repetam operatiunea pana avem in total 8 foi de placinta...
Prima data amestecam intr-un pahar drojdia, zaharul si 200 ml lapte. Lasam deoparte 10 minute. Faina o cernem intr-un bol, impreuna cu praful de copt.
Adaugam in bolul cu faina, maiaua de mai sus, oul, untul, coaja de portocala, esenta de lamaie si un praf de sare. Framantam bine un aluat,...
Pentru blat , separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam spuma cu 8 linguri de zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga cele 6 albusuri batute, faina cernuta impreuna cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor, de sus in jos pentru a nu se lasa albusul, pana se...
Mod preparare aluat crocant:
Se amesteca faina,praful de copt,zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga untul si se amesteca pana la obtinerea unui aluat omogen. Intindem o foaie cu ajutorul sucitorului si o coacem intr-o tava pe hartie de copt,pana incepe sa se rumeneasca. (30x40 cm)...
Punem 200 ml de lapte la fiert intr-o craticioara. Intr-un bol amestecam galbenusul de ou cu indulcitorul,cafeaua,scortisoara,amidonul si 50 ml lapte. Cand da in clocot laptele,adaugam si galbenusul si amestecam cu un tel,incontinuu pana se ingroasa.
Punem 200 ml lapte la fiert impreuna...
Separam ouale, galbenusurile le mixam cu indulcitorul, iaurtul si lingura de cacao. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam peste galbenusuri taratele, praful de copt si albusurile si amestecam cu dosul unei linguri. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt.
Separat mixam...
Branza,indulcitorul si esenta de vanilie se mixeaza. Adaugam galbenusurile,taratele de ovaz,amidonul si laptele si mixam . Separat batem albusurile spuma. Le adaugam peste compozitia de mai sus si amestecam cu dosul unei linguri. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la...
Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si cacao. Albusurile le batem spuma si le adaugam peste galbenusuri. Adaugam si faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri de jos in sus, incet pentru a nu se lasa compozitia. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie...
Am frecat oul cu zaharul, adaugam branza de vaci, coaja rasa de portocala si stafidele. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantam totul pana avem un aluat usor lipicios. Am intins o foaie de aluat, de cca 1 cm din care am taiat cerculete potrivit de mari.
Incingem o tigaie...
Separam ouale. Mixam galbenusurile cu indulcitorul, iaurtul, scortisoara si praful de copt. Adaugam morcovii razuiti si amestecam. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adagam peste galbenusuri, albusurile si cele 6 linguri de tarate. Amestecam cu dosul unei linguri, de jos in sus, incet...
Prima data ne ocupam de blat :
Separam ouale. Mixam galbenusul cu zaharul. Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam peste galbenus,albusurile si cele 4 linguri de tarate. Amestecam cu dosul unei linguri,incet pentru a nu se lasa albusurile. Tapetam o tava cu hartie de copt,turnam...
Prima data pregatim umplutura,care o puteti face oricand aveti niste mere mai vechi,deoarece se pastreaza foarte bine in frigider in recipiente inchise ermetic. Spalam merele si le curatam de coaja si cotor. Dam merele pe razatoarea mare si le punem intr-o cratita cu zahar si scortisoara dupa...
Intr-un bol mixam ouale,untul si zaharul. Adaugam frisca lichida,lichiorul,coaja rasa si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Mixam pana se incorporeaza totul. Adaugam fulgi de ciocolata,amestecam si turnam compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam checul la cuptor...
Mixam spuma,ouale cu zaharul si scotisoara.
Adaugam laptele si uleiul iar ultima data faina cernuta impreuna cu praful de copt si putina sare.
Incingem o tigaie pentru clatite,turnam cate un polonic iar in mijlocul clatitelor punem cate o felie de mar.
Prajim clatitele pe ambele parti si...
Spalam hrisca in cateva ape si o lasam peste noapte la inmuiat in apa. Punem laptele la fiert impreuna cu mierea,coaja de portocala,scortisoara si anason,cand a inceput sa firba,adaugam hrisca si o lasam sa de-a un clocot.
Oprim focul si lasam cu capacul pus pentru 10 minute,sa absoarba...
Punem intr-o cratita,pe bain-marie,untul impreuna cu ciocolata taiate bucati,pana se topesc.
Mixam oaule,cu zaharul,esenta de menta si untul topit(cu ciocolata). Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza totul.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu...
Pentru blat, separam ouale. Galbenusurile le frecam spuma cu zaharul si cacaoa. Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri,cernem faina impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus,incet pentru a nu se lasa albusul. Turnam compozitia intr-o...
Tiramisu reţetă cu piure de castane
In poza de ingrediente se vad doar 250 g piure de castane congelat,pe care il lasam la dezghezat la temperatura camerei,pe langa acesta am mai adaugat inca 250 g din borcan)
Inmuiem gelatina in putina apa pentru cca 5 minute,dupa care o topim la...
Pentru blat : Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam albusurile de gelbenusuri. Intr-un bol frecam galbenusurile cu zaharul. In alt bol mixam spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam peste galbenusuri,albusurile spuma,faina cernuta amestecata cu praful de copt.Adaugam si...
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o spuma. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare, pana se incorporeaza. Amestecam faina cu cacaoa, praful de copt, sarea si scortisoara. Turnam 1/2 din cantitatea de faina peste compozitia de unt si mixam pana se incorporeaza complet. Adaugam...
Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Intre timp,intr-un bol amestecam faina cernuta impreuna cu praful de copt,zaharul,ouale si untul topit. Adaugam fulgii de ciocolata si boabele de struguri spalate si date prin faina. Amestecam usor si turnam compozitia intr-o forma de chec unsa cu ulei si...
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.
Adaugam treptat galbenusurile,mixand dupa fiecare,acum adaugam uleiul si mai mixam putin pana se incorporeaza.
Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul...
Eu am folosit un mix de fulgi de ovaz cu diferite seminte.
Se pune laptele la fiert cu zaharul si scortisoara. Cand da in clocot,adaugam fulgii de ovaz si taratele de grau,lasam sa fiarba 5 minute,dupa care stingem focul si lasam deoparte cca 10 minute,cu capacul pus. Pisam o banana,pe care o...
Mixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spumos, dupa care adaugam treptat faina. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste compozitia de mai sus. Amestecam cu o lingura de jos in sus, pana se incororeaza totul. Cu un pos, formam diferite forme intr-o tava pe...
Batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam in "ploaie" zaharul si mixam foarte bine. Adaugam nuca macinata si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia. Din aceasta compozitie coacem 3 foi,pe dosul unei tavi,pe hartie de copt,pentru cca 10-13...
1/2 cana de zahar o caramelizam, adaugam 1/2 cana de apa si facem un sirop de zahar ars care il lasam la racit. Din 1/2 cana zahar, galbenusuri, ulei, scortisoara, nucsoara, bicarbonat, salicale, lapte, siropul de zahar ars si faina se face un aluat elastic. Din aluatul de mai sus se...
Se framanta ingredientele de la "foi" .Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi , la foc mediu, pentru 12-15 minute,pe dosul unei tavi.
Se lasa la racit.
Pentru crema: Una din foi se zdrobeste si se amesteca cu untul la temperatura camerei,laptele,romul,zaharul,cacao...
Desert muffins cu banane si nuci
Batem ouale spuma cu zaharul. Adaugam bananele pisate, scortisoara, uleiul si laptele si amestecam. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza totul. Impartim compozitia in 12 forme de muffins, tapetate cu hartiute si presaram nuca sfarmata. Coacem...
Tiramisu reteta Dukan
Tiramisu reţetă originală Pentru blat : Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu indulcitorul, cafeaua sau esenta, laptele si branza de vaci. Adaugam ingredientele uscate si amestecam pana se incorporeaza. La final adaugam si albusurile si...
Biscuiti cu scortisoara dukan
Se pun intr-un bol taratele de ovaz, ouale, indulcitorul, coaja rasa de portocala si scortisoara si le amestecam pana obtinem un aluat compact. Cu mainile curate si usor umede, se formeaza intre palme mingiute care le punem intr-o tava pe hartie de copt. Coacem biscuitii in cuptorul incins...
Baclava cu nuca
Topim untul intr-un bol. Nuca macinata se amesteca cu 2 linguri de zahar, scortisoara si nucsoara.Tapetam tava aragazului cu hartie de copt. Ungem foaia de copt cu unt topit, asezam prima foaie de placinta, pe care o ungem cu unt topit si repetam operatiunea pana avem in total 8 foi de placinta...
Gogosi pufoase
Prima data amestecam intr-un pahar drojdia, zaharul si 200 ml lapte. Lasam deoparte 10 minute. Faina o cernem intr-un bol, impreuna cu praful de copt. Adaugam in bolul cu faina, maiaua de mai sus, oul, untul, coaja de portocala, esenta de lamaie si un praf de sare. Framantam bine un aluat,...
Prajitura cu nuca si cafea
Pentru blat , separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam spuma cu 8 linguri de zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga cele 6 albusuri batute, faina cernuta impreuna cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor, de sus in jos pentru a nu se lasa albusul, pana se...
Prajitura Dr. Oetker
Mod preparare aluat crocant: Se amesteca faina,praful de copt,zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga untul si se amesteca pana la obtinerea unui aluat omogen. Intindem o foaie cu ajutorul sucitorului si o coacem intr-o tava pe hartie de copt,pana incepe sa se rumeneasca. (30x40 cm)...
Budinca de cafea si lavanda
Punem 200 ml de lapte la fiert intr-o craticioara. Intr-un bol amestecam galbenusul de ou cu indulcitorul,cafeaua,scortisoara,amidonul si 50 ml lapte. Cand da in clocot laptele,adaugam si galbenusul si amestecam cu un tel,incontinuu pana se ingroasa. Punem 200 ml lapte la fiert impreuna...
Chec cu branza, Dukan
Separam ouale, galbenusurile le mixam cu indulcitorul, iaurtul si lingura de cacao. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam peste galbenusuri taratele, praful de copt si albusurile si amestecam cu dosul unei linguri. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt. Separat mixam...
Prajitura isteata Dukan
Branza,indulcitorul si esenta de vanilie se mixeaza. Adaugam galbenusurile,taratele de ovaz,amidonul si laptele si mixam . Separat batem albusurile spuma. Le adaugam peste compozitia de mai sus si amestecam cu dosul unei linguri. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la...
Tort cu capsuni
Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si cacao. Albusurile le batem spuma si le adaugam peste galbenusuri. Adaugam si faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri de jos in sus, incet pentru a nu se lasa compozitia. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie...
Turtite cu branza dulce
Am frecat oul cu zaharul, adaugam branza de vaci, coaja rasa de portocala si stafidele. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantam totul pana avem un aluat usor lipicios. Am intins o foaie de aluat, de cca 1 cm din care am taiat cerculete potrivit de mari. Incingem o tigaie...
Prajitura cu morcov
Separam ouale. Mixam galbenusurile cu indulcitorul, iaurtul, scortisoara si praful de copt. Adaugam morcovii razuiti si amestecam. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adagam peste galbenusuri, albusurile si cele 6 linguri de tarate. Amestecam cu dosul unei linguri, de jos in sus, incet...
Cheesecake Dukan
Prima data ne ocupam de blat : Separam ouale. Mixam galbenusul cu zaharul. Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam peste galbenus,albusurile si cele 4 linguri de tarate. Amestecam cu dosul unei linguri,incet pentru a nu se lasa albusurile. Tapetam o tava cu hartie de copt,turnam...
Pateuri cu mere
Prima data pregatim umplutura,care o puteti face oricand aveti niste mere mai vechi,deoarece se pastreaza foarte bine in frigider in recipiente inchise ermetic. Spalam merele si le curatam de coaja si cotor. Dam merele pe razatoarea mare si le punem intr-o cratita cu zahar si scortisoara dupa...
Guguluf Aromat
Intr-un bol mixam ouale,untul si zaharul. Adaugam frisca lichida,lichiorul,coaja rasa si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Mixam pana se incorporeaza totul. Adaugam fulgi de ciocolata,amestecam si turnam compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam checul la cuptor...
Clatite Americane
Mixam spuma,ouale cu zaharul si scotisoara. Adaugam laptele si uleiul iar ultima data faina cernuta impreuna cu praful de copt si putina sare. Incingem o tigaie pentru clatite,turnam cate un polonic iar in mijlocul clatitelor punem cate o felie de mar. Prajim clatitele pe ambele parti si...
Hrisca cu aroma de portocala
Spalam hrisca in cateva ape si o lasam peste noapte la inmuiat in apa. Punem laptele la fiert impreuna cu mierea,coaja de portocala,scortisoara si anason,cand a inceput sa firba,adaugam hrisca si o lasam sa de-a un clocot. Oprim focul si lasam cu capacul pus pentru 10 minute,sa absoarba...
Negresa cu menta
Punem intr-o cratita,pe bain-marie,untul impreuna cu ciocolata taiate bucati,pana se topesc. Mixam oaule,cu zaharul,esenta de menta si untul topit(cu ciocolata). Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza totul. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu...
Tort cu ganache ciocolatos
Pentru blat, separam ouale. Galbenusurile le frecam spuma cu zaharul si cacaoa. Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri,cernem faina impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus,incet pentru a nu se lasa albusul. Turnam compozitia intr-o...
Tiramisu reţetă cu piure de castane
Tiramisu reţetă cu piure de castane In poza de ingrediente se vad doar 250 g piure de castane congelat,pe care il lasam la dezghezat la temperatura camerei,pe langa acesta am mai adaugat inca 250 g din borcan) Inmuiem gelatina in putina apa pentru cca 5 minute,dupa care o topim la...
Tort cu crema de portocale
Pentru blat : Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam albusurile de gelbenusuri. Intr-un bol frecam galbenusurile cu zaharul. In alt bol mixam spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam peste galbenusuri,albusurile spuma,faina cernuta amestecata cu praful de copt.Adaugam si...
Cappuccino Chocolate Cake
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o spuma. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare, pana se incorporeaza. Amestecam faina cu cacaoa, praful de copt, sarea si scortisoara. Turnam 1/2 din cantitatea de faina peste compozitia de unt si mixam pana se incorporeaza complet. Adaugam...
Chec cu struguri
Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Intre timp,intr-un bol amestecam faina cernuta impreuna cu praful de copt,zaharul,ouale si untul topit. Adaugam fulgii de ciocolata si boabele de struguri spalate si date prin faina. Amestecam usor si turnam compozitia intr-o forma de chec unsa cu ulei si...
Prajitura Tavalita
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul. Adaugam treptat galbenusurile,mixand dupa fiecare,acum adaugam uleiul si mai mixam putin pana se incorporeaza. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul...
Terci de ovaz
Eu am folosit un mix de fulgi de ovaz cu diferite seminte. Se pune laptele la fiert cu zaharul si scortisoara. Cand da in clocot,adaugam fulgii de ovaz si taratele de grau,lasam sa fiarba 5 minute,dupa care stingem focul si lasam deoparte cca 10 minute,cu capacul pus. Pisam o banana,pe care o...
Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie
Mixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spumos, dupa care adaugam treptat faina. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste compozitia de mai sus. Amestecam cu o lingura de jos in sus, pana se incororeaza totul. Cu un pos, formam diferite forme intr-o tava pe...
Prăjitură Cremcafé
Batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam in "ploaie" zaharul si mixam foarte bine. Adaugam nuca macinata si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia. Din aceasta compozitie coacem 3 foi,pe dosul unei tavi,pe hartie de copt,pentru cca 10-13...
Turta dulce
1/2 cana de zahar o caramelizam, adaugam 1/2 cana de apa si facem un sirop de zahar ars care il lasam la racit. Din 1/2 cana zahar, galbenusuri, ulei, scortisoara, nucsoara, bicarbonat, salicale, lapte, siropul de zahar ars si faina se face un aluat elastic. Din aluatul de mai sus se...
Prajitura cu foaie zdrobita
Se framanta ingredientele de la "foi" .Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi , la foc mediu, pentru 12-15 minute,pe dosul unei tavi. Se lasa la racit. Pentru crema: Una din foi se zdrobeste si se amesteca cu untul la temperatura camerei,laptele,romul,zaharul,cacao...