publicat la 26.03.2019
publicat la 21.03.2019
publicat la 16.03.2019
Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?
Bucataras.ro
[email protected]
Burger de linte cu ciuperci
Pentru inceput, punem lintea la fiert in apa cu sare, pentru 25 de minute, pana se inmoaie. Se scurge foarte bine (intr-o strecuratoare) si se lasa la racit. Intre timp, punem hribii in apa si ii lasam pentru 15 minute, dupa care ii scurgem. Morcovul dat pe razatoarea mare, ceapa si...
Orez cu dovlecel
Ceapa tocata marunt, morcovul razalit si ardeiul taiat marunt se calesc in putin ulei. Se adauga orezul, 3 cani de apa si se lasa la fiert. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Dupa ce s-a fiert orezul, se stinge focul si se lasa acoperit cu un capac. Intre timp taiem...
Salata de Boeuf Dukan
Curatam legumele si punem la fiert morcovii,patrunjelul,telina si fasolea verde. Le strecuram si le taiem cubulete/felii. Taiem castravetii murati marunt. Intr-un bol amestecam galbenusul de ou,cu mustarul si iaurtul. Amestecam toate ingredientele,adaugand dupa gust sare si piper. Pofta Buna!
Cartofi noi cu unt de arahide si rozmarin la cuptor
Curatam cartofii si ii spalam in apa rece. Intr-un bol amestecam ca si la maioneza untul de arahide cu uleiul de masline,condimentam cu sare dupa gust. Amestecam cartogfii bine bine cu sosul de mai sus si ii punem intr-o tava pe hartie de copt. Adaugam crengutele de rozmarin si dam tava la cuptor...
Souffle de spanac
Separam ouale. Intr-un bol,amestecam spanacul,galbenusurile,cascavalul ras,smantana,faina,sare si piper dupa gust. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus. Punem compozitia in forme de silicon si dam souffle-ul la cuptor pentru cca 30 de minute,pana se...
Budinca de legume cu ton
Ungem o tava cu unt si presaram putin pesmet. Prima data punem la fiert cartoful taiat cubulete,cand este aproape fiert il strecuram si il asezam pe fundul unei tavi. Conopida rupta buchetele si spalata se opareste 2-3 minute,dupa care se aseaza peste cartofi. Peste stratul de conopida,se intinde...
Dovleac rumenit
Spalam dovleacul si ii taiem un capac. Il scobim si miezul il taiem marunt. Tocam ceapa si o calim impreuna cu miezul de dovleac intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei. Cand s-a inmuiat miezul de dovleac,adaugam carnea tocata,sare,piper,busuioc si cimbru si le amestecam. Cand este facuta si...
Fasole frecata
Se aleg boabele sanatoase de fasole,se spala si se lasa de seara pana a doua zi in apa rece(sa se umfle). Se pun la fiert in apa cu menta uscata si se lasa sa dea cateva clocote,dupa care boabele se strecoara si se pun in alta apa calda la fiert. Se adauga sare si piper si se lasa la fiert...
Ciuperci sote cu mamaliga la gratar
Pregatim mamaliga: Punem apa la fiert,potrivim de sare si cand incepe sa fiarba se adauga putina faina de malai, casul si completam cu faina de malai in ploaie pana avem o mamaliga cu o consistenta mai tare. (sa nu uitam ca mamaliga se mai ingroasa dupa ce s-a racit) O punem...
Dovlecel si vanata umplute
Amestecam carnea tocata cu oul,orezul spalat,oul si condimente dupa gust. Spalam vanata,dovlecelul il curatam de coaja. Scobim legumele,vanata o saram pe dinauntru si o lasam 20 de minute sa iasa amarala din ea. Dupa 20 de minute o spalam si putem umple legumele cu amestecul de carne. Punem...
Tocanita de ciuperci
Calim ceapa tocata marunt in putin ulei, dupa care adaugam ciupercile curate si taiate. Le calim pana se inmoaie ciupercile, adaugam apa, condimente dupa gust si lasam sa fiarba. Dupa ce s-au fiert ciupercile adaugam ingrosala din faina si lapte, amestecand continuu cca 5 minute. Stingem focul si...
Ratatouille
Iata cum am preparat aceasta reteta de Ratatouille, care este simpla si gustoasa: Taiem vanata felii de cca 2 cm grosime,presaram putina sare pe fiecare felie pe ambele parti,dupa care le punem intr-un bol si le lasam 30 de minute sa iasa amareala din ele. Dupa 30 de minute le spalam bine....
Mancarica de fasole verde cu kaizer
Curatam ceapa,o taiem marunt si o punem la calit,adaugam si kaizerul taiat patratele,le calim impreuna si condimentam cu sare si piper. Fasolea se pune la fiert in apa cu sare,dupa ce s-a fiert se strecoara. Adaugam fasolea peste kaizer,si taiem cateva felii de usturoi. Se unge o forma de yena cu...
Parjoale din legume
Se dau pe razatoarea mare cartofii si morcovii,se amesteca cu margarina,faina si dupa gust condimente.Se amesteca toate si se formeaza parjoalele.Initial parjoalele se dau prin pesmet si se prajesc in ulei pe ambele parti.Eu le-am pus la cuptor intr-o tava cu hartie de copt.Se lasa cam 1 ora la...
Reteta rapida si gustoasa de spanac cu ochiuri
Preparare Reteta rapida si gustoasa de spanac cu ochiuri Spanacul se spala si se fierbe in apa.Se scurge si se toaca marunt.Intr-o cratita se pune spanacul,usturoiul pisat,sare si 2 linguri de ulei si se calesc putin pe foc.Se adauga aprox 0,5 l lapte.Intre timp se face o ingrosala din 6...
Cartofi frantuzesti
Punem cartofii la fiert cu coaja in apa cu sare.Ii decojim,punem un strat de cartofi taiati cubulete,cateva bucati de kaizer,1 ou taiat felii si peste vegeta.Se pune inca un strat din fiecare si tot asa pana se termina toate.Pe deasupra smantana si cascaval razalit. Se da la cuptor 25 de minute...