![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 10.02.2025
publicat la 18.01.2025
publicat la 13.01.2025
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Clatite pufoase reteta cu dulceata de gutui (fara zahar)
Clatite pufoase reteta Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă făina, se încorporează, apoi se desface cu lapte. Compoziția trebuie să fie smântânoasă,...
Supa de gaina cu taietei de casa (fara gluten)
Găina de țară se porționează. Se spală, se pune la fiert, în apă rece. Radacinoasele se curăță, se spală. După primul clocot, se aruncă zeama de la carne, se adaugă apa fierbinte curată, radacinoasele spălate, sare și câteva boabe piper. Se lasă la fiert, la foc...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Se pregătește o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm, destul de mare. Se pregătește o cafea tare, foarte puțin îndulcită, dar depinde de gustul fiecăruia cât de dulce să fie. Eu, prefer...
Rulada de carne
Carnea se taie cuburi potrivite, apoi se toacă la mașină/robot, de preferinta, de două ori. Se adaugă sare, piper, boia. Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt/ se rad. Se adaugă peste compoziția de carne. Se adaugă și uleiul, chiar dacă este carne de...
Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi
Se încălzește laptele ușor, să nu devina fierbinte. Într-un castronel, se pune drojdia, 1 praf de sare și zahărul. Se adaugă puțin lapte călduț (atenție, să nu fie fierbinte) și se lasă 10 minute deoparte. Într-un castron mare, se cerne făina. Se face un...
Pizza casei
Mai întâi, se pregătește maiaua. Într-un castronel, se făramiteaza drojdia, se adaugă un praf de sare și o lingurită de zahăr brut. Se adaugă putină apă căldută și se lăsă să se activeze. Într-un vas, se cerne făina amestecată cu 1 lingurită de sare....
Frigarui de curcan cu legume, la grill
Carnea de curcan se taie cuburi potrivite. Se stropește cu puțin ulei și zeamă de lămâie, se asezonează cu sare, boia dulce, pudră de usturoi și se marinează la rece. Între timp, se curăță cartofii, se taie cuburi potrivite, cam de dimensiunea cuburilor de carne. Se...
Macrou la grill, cu mamaliguta fripta si cartofi aromati
Peștele se decongelează. Se curăță bine, se spală și se șterge cu un șervet de hârtie. Se condimentează cu sare și piper și se lasă puțin deoparte. Se pregătește o mămăliguță. Se pune la fiert un vas cu 1 l apă, un praf de sare. Când începe să fiarbă...
Desert cheesecake cu lamaie si jeleu de zmeura
Se pregătește o formă de copt, cu pereți detașabili, diametru 26 cm. Eu am folosit o formă cu diametru mic, de 20 cm, plus trei inele mici, diametru 6 cm. Biscuiții se macină cu ajutorul unui robot. Untul se pune la topit, se adaugă un vrf cuțit ghimbir. Se omogenizează...
Paella cu creveti
Se pregătește la îndemână o tigaie wok. Se pune o lingură de ulei de măsline. Se pune pe foc, la încins. Ceapa, cățelul de usturoi și ardeiul gras se curăță, se spală și se toacă. Se pun la rumenit în wok. Se lasă să sfârâie puțin,...
Cartofi taranesti
Se curăță și se spală cartofii, gogoșarul și ceapa. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi potrivite, se gătesc 10 minute la aburi sau se fierb în apă clocotită, cu sare, apoi se scurg. Ceapa și gogoșarul se taie rondele. Se pune pe foc o...
Paste de casa, cu hribi si bacon
Se pregătesc pastele, pentru a le putea lăsa puțin la uscat. Într-un castron, se mixează cele două ouă și cele două albușuri cu un praf de sare. Se adaugă treptat făină, câte o lingură de ulei și se frământă până se obține un aluat moale, dar elastic....
Ficatei in sos de bere neagra
Se pune la încins o tigaie, pe foc. Se adaugă o lingură zahăr și două de ulei. Se lasă să se caramelizeze, iar când s-a topit zahărul, se adaugă ceapa tăiată și 1-2 căței usturoi presați și tocați. Ficățeii se spală și se curăță de pielițe. Se lasă...
Tort de Craciun
Ingredientele trebuie ținute minim o oră la temperatura camerei. Se pornește cuptorul, la 180 grade C.Se pregătesc două forme de copt, cu diametru egal, însă dacă acest lucru nu este posibil, se pot coace pe rând, folosind aceeași formă de copt. Recomand o formă de...
Turta dulce, cu merdenchi (fara zahar)
Într-un castron, se pune untul moale, apoi se pune un praf de sare; se toarnă 150 ml merdenchi și condimentele proaspăt măcinate. Se omogenizează scurt, apoi se adaugă oul întreg și gălbenușul. Se încorporează și acestea, apoi se adaugă bicarbonatul de sodiu și...
Briose cu ciocolata
Untul și ciocolata se topesc, se omogenizează. Se adaugă gălbenușul, laptele praf și se omogenizează. Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă în compoziția de ciocolată. Aici eu am suplimentat cu 2 linguri de lapte de vacă, mi s-a părut cam densă compoziția și...
Iahnie de fasole boabe
Se spală fasolea, apoi se pune în apă rece, la hidratat. Se lasă de seara până a doua zi dimineață. A doua zi, se scurge de apă, se adaugă alta, se pune la fiert, cu un praf de sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Se curăță și se spală legumele....
Fursecuri cu unt, umplute cu gem de capsuni
Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc zahăr pudră în care am adăugat semințe și păstaia uscată de vanilie. Dacă preferați, puteți adăuga aromele care vă plac. Se adaugă...
Biscuiti de casa, cu cafea
Untul moale, un praf de sare și zahărul se amestecă cu un tel până devine spumos. Se adaugă două linguri cu nutella, cafeaua, cacaoa. Se omogenizează puțin, apoi se adaugă bicarbonatul de sodiu și cele două linguri de lapte. Se încorporează, apoi se adaugă făina și se...
Prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine
Se pregătește o tavă cu hârtie de copt în care se așază pișcoturile în mod uniform. Se desface conserva de mandarine, sucul se strecoară, iar mandarinele se lasă la scurs. Cu sucul din conservă, se însiropează pișcoturile, dar nu foarte tare. Se separă...
Bomboane cu nuca de cocos, glazurate cu ciocolata
Laptele de cocos dacă se scoate de la rece este untos și solid. Se iau două linguri mari din acest lapte și se folosesc în compoziție. Se desface conserva de lapte condensat (sau dacă aveți făcut în casă), se toarnă conținutul într-un vas mai mărișor. Se adaugă...
Chec alb cu lamaie
Se pornește cuptorul, la 170 grade. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin dense și albe, se adaugă zahărul și se mixează până se obține o spumă fermă și lucioasă. Se adaugă făina, macul și praful de copt, se...
Tarta frageda cu mere
Se foloseste un castron în care se amestecă untura cu un praf de sare și cu zahărul. Se adaugă ouăle, incorporându-se bine. Se adaugă zahărul cu rom, bicarbonatul de sodiu, laptele și apoi făina în două tranșe. Se amestecă inițial cu telul, apoi odată cu restul de...
Fursecuri cu lamaie
Lămâile se spală bine, se taie și se stoarce sucul. Făina se amestecă cu praful de copt. Untul se taie cuburi mici. Într-un vas, se mixează untul moale cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul. Se spumează bine, apoi se adaugă câte un ou, mixând bine...
Cornulete umplute cu mac
Se pregătește umplutura de mac. Eu nu am folosit măcinat. Se amestecă macul cu zahărul pudră, zahărul aromatizat, apoi se adaugă laptele călduț. Se lasă să se închege această compoziție, timp în care se pregătește aluatul de cornulețe de zăpadă. Se cerne făina...
Prajitura rapida cu iaurt si fructe
Se pregătește o tavă mică. Eu am folosit o formă termorezistentă. Se așază pișcoturile în rând, se fărâmițează deasupra biscuiții. Se toarnă cam 300 ml suc. Eu am avut un suc natural de portocale cu morcov. Se curăță și se feliază bananele. Se așază...
Sos de rosii cu ardei (pentru paste, pizza, friptura)
Roșiile se spală foarte bine, se îndepărtează coaja, în cazul roșiilor mele totul a decurs foarte ușor, fiind extrem de cărnoase și de coapte. Se pasează fie cu un blender, fie cu ajutorul unui separator de roșii. Sucul obținut se pune la fiert, cu un praf de sare, o...
Prajiturele cu ciocolata
Pregătim un castron. Se fărâmițează cu mâna pandișpanul/ checul rămas. Se adaugă brânza mascarpone și o linguriță de esența de mentă. Se amestecă ușor, apoi se adaugă rulourile de napolitană sfărâmate grosier. Se amestecă să se obțină o compoziție...
Tort cu ciocolata si sirop de zahar ars
Se pregătește mai întâi blatul de tort. Se pornește cuptorul. Miezul de nucă și migdalele se pun câteva minute să se coacă. Se macină apoi mărunt. Se separă conținutul ouălor. Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare, când devin albe și dense,...
Cheesecake cu visine si ciocolata
Se pregăteste o formă de copt rotundă sau pătrată. Se tapetează cu folie alimentară. O parte din vișine și cireșele se tăvălesc prin puțin zahăr cu aromă de rom. Astfel vor lăsa suc. Biscuiții se macină fin cu ajutorul unui tocător. Untul se topește. Se amestecă...