Lămâile se spală bine, se taie și se stoarce sucul.
Făina se amestecă cu praful de copt. Untul se taie cuburi mici.
Într-un vas, se mixează untul moale cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul. Se spumează bine, apoi se adaugă câte un ou, mixând bine...
Se pregătește umplutura de mac. Eu nu am folosit măcinat. Se amestecă macul cu zahărul pudră, zahărul aromatizat, apoi se adaugă laptele călduț. Se lasă să se închege această compoziție, timp în care se pregătește aluatul de cornulețe de zăpadă.
Se cerne făina...
Se pregătește o tavă mică. Eu am folosit o formă termorezistentă.
Se așază pișcoturile în rând, se fărâmițează deasupra biscuiții. Se toarnă cam 300 ml suc. Eu am avut un suc natural de portocale cu morcov.
Se curăță și se feliază bananele. Se așază...
Roșiile se spală foarte bine, se îndepărtează coaja, în cazul roșiilor mele totul a decurs foarte ușor, fiind extrem de cărnoase și de coapte. Se pasează fie cu un blender, fie cu ajutorul unui separator de roșii. Sucul obținut se pune la fiert, cu un praf de sare, o...
Pregătim un castron. Se fărâmițează cu mâna pandișpanul/ checul rămas. Se adaugă brânza mascarpone și o linguriță de esența de mentă. Se amestecă ușor, apoi se adaugă rulourile de napolitană sfărâmate grosier. Se amestecă să se obțină o compoziție...
Se pregătește mai întâi blatul de tort. Se pornește cuptorul.
Miezul de nucă și migdalele se pun câteva minute să se coacă. Se macină apoi mărunt.
Se separă conținutul ouălor. Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare, când devin albe și dense,...
Se pregăteste o formă de copt rotundă sau pătrată. Se tapetează cu folie alimentară. O parte din vișine și cireșele se tăvălesc prin puțin zahăr cu aromă de rom. Astfel vor lăsa suc.
Biscuiții se macină fin cu ajutorul unui tocător. Untul se topește. Se amestecă...
Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pipetul de pui si se lasa la fiert, pana da intr-un clocot. Se scurge apa, se adauga apa proaspata, se pune la fiert iar pieptul.
Se curata si se spala legumele. Cartofii se pun la fiert separat, mazarea se opareste cateva minute....
Se pregateste o forma de copt, in care se va aseza crumble-ul. (eu am folosit doua vase mici, cu diametrul de 12 cm). Untul se topeste. Cu ajutorul unui robot, se macina migdalele, fulgii de ovaz. Se adauga faina si un praf de sare si se mai amesteca o tura de robot. Se scoate amestecul de...
Untul rece, taiat cuburi, un praf de sare si faina cernuta cu praful de copt, se amesteca usor. Se adauga oul, cacaoa si laptele. Se framanta grosier un aluat care se da la rece.
Se pregateste o forma de copt. Se scoate aluatul de la rece, se intinde in strat uniform, gros cam de 1,5 cm apoi...
Se indeparteaza pielea de peste, se verifica de eventualele oase. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un tocator, alaturi de morcovul si dovlecelul curatate si taiate cuburi. Se paseaza pana se omogenizeaza. Se adauga oul, sarea, grisul si pesmetul. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa...
Biscuitii se macina grosier, eu i-am rupt bucatele. Rahatul se taie cubulete, se pune pe foc, in putina apa, pana se desface usor, apoi se adauga peste biscuiti. Miezul de nuca se macina grosier, daca doriti, puteti sa coaceti usor inainte miezul. Se adauga peste biscuiti.
Ciocolata, untul si...
Se pregateste intai crusta de biscuiti.
Se topeste pe baie de aburi ciocolata cu untul si cu laptele. Se omogenizeaza pe masura ce se topesc.
Biscuitii se macina la robot, destul de fin. Se amesteca pesmetul cu pudra de nesquick. Se adauga sosul de ciocolata si se omogenizeaza.
Se...
Se incalzeste usor laptele cu zaharul si un praf de sare. Se adauga drojdia faramitata, se lasa sa se activeze maiaua.
Faina se cerne, se face un locas in mijloc. Se toarna maiaua, apa minerala si se amesteca usor. Se incorporeaza uleiul treptat, apoi se framanta cu mainile tot aluatul. Daca...
Iaurtul se amesteca cu mierea cu ghimbir. 1/3 din el se amesteca cu putina cacao sau pudra de roscove.
Bananele se feliaza, capsunile se spala si se taie felii.
Se folosesc borcanele mici care se umplu cu iaurt, fructe, se alterneaza straturi dupa bunul gust.
Se garnisesc cu sirop de...
Mai intai pregatim blatul. Ar fi de ajutor sa lasam o ora minim ingredientele la temperatura camerei.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pudreaza cu un praf de sare. Albusurile se bat spuma pana capata consistenta si devin albe, apoi se incorporeaza mixand continuu, zaharul....
Untul moale se amesteca cu un praf de sare si cu zaharul. Se despica pastaia de vanilie, se scot semintele cu ajutorul unei lame, unui cutit, se adauga peste unt.
Se mixeaza bine totul cu ajutorul unui mixer, dupa care se adauga galbenusul si se omogenizeaza compozitia.
Faina se cerne cu...
Se curata morcovii de coaja. Se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un castron, apoi se toarna suc proaspat de portocale, cat sa ii acopere. Acest pont il stiu de la Vladut. Morcovii se vor hidrata si vor avea...
Untul moale se amesteca cu un praf de sare, zaharul, pudra de nesquick. Se mixeaza spuma, cu ajutorul unui mixer. Se adauga galbenusul si se incorporeaza in crema de unt.
Nota: avand in vedere ca in nesquick exista si o cantitate de zahar, puteti adapta daca va doriti mai dulce, in sensul ca...
Se pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat ar fi sa dublati cantitatile. Se tapeteaza cu hartie de copt, astfel se va scoate mai usor din forma de copt.
Untul moale se mixeaza spuma cu sarea. Se adauga pe rand, cate un ou,...
Spalam bine ciupercile, apoi le lasam in strecuratoare, la scurs.
Punem la incalzit un vas cu apa, un strop de sare grunjoasa si lasam sa fiarba. Cand atinge punctul de fierbere, adaugam malaiul, amestecand continuu cu un tel. Lasam sa fiarba.
Spalam bine verdeata, o tocam marunt. ...
Pregatim aparatul Crock-Pot si il conectam la sursa de curent.
Curatam ceapa rosie si o taiem cubulete. Procedam la fel cu rosia.
In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L , turnam 2 linguri cu ulei de floarea soarelui, adaugam ceapa si morcovul taiat rondele.
Adaugam fasolea...
Pregatim aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital si il conectam la priza.
Varza o tocam marunt, in functie de cum ne place sau dupa cum reusim.
In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot turnam cateva linguri de ulei. Adaugam varza tocata si scursa de zeama.
Presaram mult...
Conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4.7L la priza. Selectam functia high pentru 30 minute ca sa se incalzeasca vasul cat timp preparam compozitia.
Intr-un castron, amestecam in ordine, siropul de trandafiri, zaharul si uleiul. Adaugam cacaoa si romul. Urmeaza un vrf de cutit de...
Pregatim aparatul Crock-Pot si il conectam la priza.
In vasul aparatului, turnam laptele de cocos.
Spalam orezul, il adaugam peste lapte. Urmeaza sa punem 3 linguri de zahar, daca preferati mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar. Acoperim cu capacul, selectam functia low si timpul de...
Spumam cuburile de rosii impreuna cu 2 catei de usturoi si 2 rondele de ardei iute, cu ajutorul unui blender, adaugam 1 lingurita sare grunjoasa si 2 linguri ulei de masline. Adaugam 2-3 fire de patrunjel sau busuioc.
Conectam aparatul Crock-Pot , turnam in vasul aparatului compozitia...
Curatam ceapa si o taiem marunt.
Conectam slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital la priza. In vasul de ceramica, turnam 2-3 linguri cu ulei, ceapa tocata marunt si morcoveii, alaturi de un praf de sare. Selectam functia high si durata de 30 min.
Intre timp, spalam in apa rece prunele. Le...
Pregatim un vas termorezistent.
Pregatim puisorii, apoi ii asezam in vas, ii ungem cu putin unt, ii stropim cu putin ulei de masline. Ii condimentam cu sare, rozmarin, cimbru, paprika, un pic si din cea iute. Adaugam cateva crengute de cimbru.
Adaugam vinul in vas, putin apa, restul de unt...
Pregatim mai intai mamaliguta. Punem la fiert, un vas cu apa, un praf de sare. Cand incepe sa fiarba (exact ca prietenul nostru Godina:))))), incepem sa adaugam malaiul, amestecand energic cu un tel, ca sa nu faca mici cocoloase. Lasam sa fiarba bine, iar spre final, luam de pe foc, si adaugam...
Se spala spanacul si valeriana sub jet de apa rece. Se lasa la scurs cateva minute, intr-o strecuratoare.
Se curata o portocala de coaja, se taie feliute sau cuburi. Cealalta portocala se stoarce de suc.
Se asaza intr-un castron spanacul si valeriana, se adauga branza, cuburile de...
Fursecuri cu lamaie
Lămâile se spală bine, se taie și se stoarce sucul. Făina se amestecă cu praful de copt. Untul se taie cuburi mici. Într-un vas, se mixează untul moale cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul. Se spumează bine, apoi se adaugă câte un ou, mixând bine...
Cornulete umplute cu mac
Se pregătește umplutura de mac. Eu nu am folosit măcinat. Se amestecă macul cu zahărul pudră, zahărul aromatizat, apoi se adaugă laptele călduț. Se lasă să se închege această compoziție, timp în care se pregătește aluatul de cornulețe de zăpadă. Se cerne făina...
Prajitura rapida cu iaurt si fructe
Se pregătește o tavă mică. Eu am folosit o formă termorezistentă. Se așază pișcoturile în rând, se fărâmițează deasupra biscuiții. Se toarnă cam 300 ml suc. Eu am avut un suc natural de portocale cu morcov. Se curăță și se feliază bananele. Se așază...
Sos de rosii cu ardei (pentru paste, pizza, friptura)
Roșiile se spală foarte bine, se îndepărtează coaja, în cazul roșiilor mele totul a decurs foarte ușor, fiind extrem de cărnoase și de coapte. Se pasează fie cu un blender, fie cu ajutorul unui separator de roșii. Sucul obținut se pune la fiert, cu un praf de sare, o...
Prajiturele cu ciocolata
Pregătim un castron. Se fărâmițează cu mâna pandișpanul/ checul rămas. Se adaugă brânza mascarpone și o linguriță de esența de mentă. Se amestecă ușor, apoi se adaugă rulourile de napolitană sfărâmate grosier. Se amestecă să se obțină o compoziție...
Tort cu ciocolata si sirop de zahar ars
Se pregătește mai întâi blatul de tort. Se pornește cuptorul. Miezul de nucă și migdalele se pun câteva minute să se coacă. Se macină apoi mărunt. Se separă conținutul ouălor. Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare, când devin albe și dense,...
Cheesecake cu visine si ciocolata
Se pregăteste o formă de copt rotundă sau pătrată. Se tapetează cu folie alimentară. O parte din vișine și cireșele se tăvălesc prin puțin zahăr cu aromă de rom. Astfel vor lăsa suc. Biscuiții se macină fin cu ajutorul unui tocător. Untul se topește. Se amestecă...
Salata de pui si legume, cu iaurt
Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pipetul de pui si se lasa la fiert, pana da intr-un clocot. Se scurge apa, se adauga apa proaspata, se pune la fiert iar pieptul. Se curata si se spala legumele. Cartofii se pun la fiert separat, mazarea se opareste cateva minute....
Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)
Se pregateste o forma de copt, in care se va aseza crumble-ul. (eu am folosit doua vase mici, cu diametrul de 12 cm). Untul se topeste. Cu ajutorul unui robot, se macina migdalele, fulgii de ovaz. Se adauga faina si un praf de sare si se mai amesteca o tura de robot. Se scoate amestecul de...
Tarta cu menta, afine si lime
Untul rece, taiat cuburi, un praf de sare si faina cernuta cu praful de copt, se amesteca usor. Se adauga oul, cacaoa si laptele. Se framanta grosier un aluat care se da la rece. Se pregateste o forma de copt. Se scoate aluatul de la rece, se intinde in strat uniform, gros cam de 1,5 cm apoi...
Crochete de peste
Se indeparteaza pielea de peste, se verifica de eventualele oase. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un tocator, alaturi de morcovul si dovlecelul curatate si taiate cuburi. Se paseaza pana se omogenizeaza. Se adauga oul, sarea, grisul si pesmetul. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa...
Tort de biscuiti, cu ciocolata si menta
Biscuitii se macina grosier, eu i-am rupt bucatele. Rahatul se taie cubulete, se pune pe foc, in putina apa, pana se desface usor, apoi se adauga peste biscuiti. Miezul de nuca se macina grosier, daca doriti, puteti sa coaceti usor inainte miezul. Se adauga peste biscuiti. Ciocolata, untul si...
Tarta cu ciocolata si capsuni II
Se pregateste intai crusta de biscuiti. Se topeste pe baie de aburi ciocolata cu untul si cu laptele. Se omogenizeaza pe masura ce se topesc. Biscuitii se macina la robot, destul de fin. Se amesteca pesmetul cu pudra de nesquick. Se adauga sosul de ciocolata si se omogenizeaza. Se...
Batoane simple si impletite
Se incalzeste usor laptele cu zaharul si un praf de sare. Se adauga drojdia faramitata, se lasa sa se activeze maiaua. Faina se cerne, se face un locas in mijloc. Se toarna maiaua, apa minerala si se amesteca usor. Se incorporeaza uleiul treptat, apoi se framanta cu mainile tot aluatul. Daca...
Mic dejun cu iaurt de casa si fructe
Iaurtul se amesteca cu mierea cu ghimbir. 1/3 din el se amesteca cu putina cacao sau pudra de roscove. Bananele se feliaza, capsunile se spala si se taie felii. Se folosesc borcanele mici care se umplu cu iaurt, fructe, se alterneaza straturi dupa bunul gust. Se garnisesc cu sirop de...
Tort cuib de pasari
Mai intai pregatim blatul. Ar fi de ajutor sa lasam o ora minim ingredientele la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pudreaza cu un praf de sare. Albusurile se bat spuma pana capata consistenta si devin albe, apoi se incorporeaza mixand continuu, zaharul....
Fursecuri colorate
Untul moale se amesteca cu un praf de sare si cu zaharul. Se despica pastaia de vanilie, se scot semintele cu ajutorul unei lame, unui cutit, se adauga peste unt. Se mixeaza bine totul cu ajutorul unui mixer, dupa care se adauga galbenusul si se omogenizeaza compozitia. Faina se cerne cu...
Tort cu nuca si morcovi
Se curata morcovii de coaja. Se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un castron, apoi se toarna suc proaspat de portocale, cat sa ii acopere. Acest pont il stiu de la Vladut. Morcovii se vor hidrata si vor avea...
Fursecuri fragede, cu nesquick
Untul moale se amesteca cu un praf de sare, zaharul, pudra de nesquick. Se mixeaza spuma, cu ajutorul unui mixer. Se adauga galbenusul si se incorporeaza in crema de unt. Nota: avand in vedere ca in nesquick exista si o cantitate de zahar, puteti adapta daca va doriti mai dulce, in sensul ca...
Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic
Se pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat ar fi sa dublati cantitatile. Se tapeteaza cu hartie de copt, astfel se va scoate mai usor din forma de copt. Untul moale se mixeaza spuma cu sarea. Se adauga pe rand, cate un ou,...
Tigaie calda de ciuperci si mamaliguta
Spalam bine ciupercile, apoi le lasam in strecuratoare, la scurs. Punem la incalzit un vas cu apa, un strop de sare grunjoasa si lasam sa fiarba. Cand atinge punctul de fierbere, adaugam malaiul, amestecand continuu cu un tel. Lasam sa fiarba. Spalam bine verdeata, o tocam marunt. ...
Ciorba de fasole rosie la slow cooker slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Pregatim aparatul Crock-Pot si il conectam la sursa de curent. Curatam ceapa rosie si o taiem cubulete. Procedam la fel cu rosia. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L , turnam 2 linguri cu ulei de floarea soarelui, adaugam ceapa si morcovul taiat rondele. Adaugam fasolea...
Varza picanta la slow cooker slow cooker Crock-Pot
Pregatim aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital si il conectam la priza. Varza o tocam marunt, in functie de cum ne place sau dupa cum reusim. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot turnam cateva linguri de ulei. Adaugam varza tocata si scursa de zeama. Presaram mult...
Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot
Conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4.7L la priza. Selectam functia high pentru 30 minute ca sa se incalzeasca vasul cat timp preparam compozitia. Intr-un castron, amestecam in ordine, siropul de trandafiri, zaharul si uleiul. Adaugam cacaoa si romul. Urmeaza un vrf de cutit de...
Orez cu lapte de cocos, capsuni si fistic la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Pregatim aparatul Crock-Pot si il conectam la priza. In vasul aparatului, turnam laptele de cocos. Spalam orezul, il adaugam peste lapte. Urmeaza sa punem 3 linguri de zahar, daca preferati mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar. Acoperim cu capacul, selectam functia low si timpul de...
Supa de rosii mexicana la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Spumam cuburile de rosii impreuna cu 2 catei de usturoi si 2 rondele de ardei iute, cu ajutorul unui blender, adaugam 1 lingurita sare grunjoasa si 2 linguri ulei de masline. Adaugam 2-3 fire de patrunjel sau busuioc. Conectam aparatul Crock-Pot , turnam in vasul aparatului compozitia...
Mancarica de prune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Curatam ceapa si o taiem marunt. Conectam slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital la priza. In vasul de ceramica, turnam 2-3 linguri cu ulei, ceapa tocata marunt si morcoveii, alaturi de un praf de sare. Selectam functia high si durata de 30 min. Intre timp, spalam in apa rece prunele. Le...
Puiul Godina
Pregatim un vas termorezistent. Pregatim puisorii, apoi ii asezam in vas, ii ungem cu putin unt, ii stropim cu putin ulei de masline. Ii condimentam cu sare, rozmarin, cimbru, paprika, un pic si din cea iute. Adaugam cateva crengute de cimbru. Adaugam vinul in vas, putin apa, restul de unt...
Bulzul Godina
Pregatim mai intai mamaliguta. Punem la fiert, un vas cu apa, un praf de sare. Cand incepe sa fiarba (exact ca prietenul nostru Godina:))))), incepem sa adaugam malaiul, amestecand energic cu un tel, ca sa nu faca mici cocoloase. Lasam sa fiarba bine, iar spre final, luam de pe foc, si adaugam...
Salata de spanac si valeriana, cu mozzarella si portocala
Se spala spanacul si valeriana sub jet de apa rece. Se lasa la scurs cateva minute, intr-o strecuratoare. Se curata o portocala de coaja, se taie feliute sau cuburi. Cealalta portocala se stoarce de suc. Se asaza intr-un castron spanacul si valeriana, se adauga branza, cuburile de...