Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 14 Noi 2017 | 6330 vizualizari

 

Saraturile sunt preferatele mele si nu refuz niciodata o tarta sarata sau picanta.
Chiar si in afara concursului, nu am rezistat provocarii culinare de luna aceasta si m-am prezentat si eu cu o tarta.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr făină albă
  • 120 gr unt
  • 3-4 lg apa rece
  • 1 ou
  • 60 gr telemea sărată, uscată
  • câteva roșii cherry
  • câteva măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cub mic parmezan
  • câteva fire de rozmarin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan:

Se cerne făina, se adaugă untul tăiat cubulețe și oul rece. Se adaugă telemeaua rasă fin și se frământă un aluat omogen. Se adaugă cateva linguri de apă rece. Nu frământați prea mult, își va pierde din frăgezime, trebuie doar să se incorporeze frumos ingredientele. Aluatul se ambalează într-o folie de plastic și se pune la rece, în frigider, pentru câteva ore. Eu l-am lăsat peste noapte la frigider, așa ca rezistă foarte bine dacă nu vreți să îl coaceți în aceeași zi.
Se pregătește o tavă ( 20 x 16 cm). Se scoate aluatul de la rece, se întinde în strat egal, gros de 2 cm sau în funcție de gustul fiecăruia. Se așază aluatul în tavă de copt, se aranjeaza frumos marginile și se înțeapă din loc în loc, cu ajutorul unei furculițe.
Separat, se curăță și se spală ceapa și roșiile cherry. Eu am avut niște ceapă și roșii de grădină, tare gustoase, în special roșiile. Ceapa se felieaza subțire, roșiile se taie în jumătăți, la fel și măslinele.
Se așază frumos peste aluatul rece, se rade incă puțina telemea si se garnisește cu câteva fire de rozmarin pentru un plus de aromă și se pune la copt, în cuptorul preîncălzit. Se coace la foc potrivit, 180 grade C, pentru aproximativ 20-25 minute, în funcție de cât de rumenită o preferați.
Se scoate din cuptor, se lasă puțin la temperat și se presară mult parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecei