Ciocolata de casa

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 24265 vizualizari

 

Un desert pe care l-am facut in multe variante si niciodata n-am dat gres in a satisface gusturile musafirilor...:)

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 1 cana zahar
  • 50 gr. cacao
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • nuci,nuca de cocos dupa preferinta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste,apoi cacaoa.

Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza.

Se adauga esentele preferate (vanilie, rom, portocale, etc) si, daca se doreste, nuci, stafide, alune, etc.


Se pune in forma tapetata cu folie alimentara si se da la rece pentru a se intari.

Dupa cum spuneam,se pot face multe variatiuni...

1. rulada - fac portie dubla,o parte alba si una neagra,pe care le suprapun si apoi le rulez.

2. cu foi de napolitana

3. o parte alba si una neagra intre 2 foi de napolitana

4. bombonele cu fondant

5. o parte alba si una neagra,suprapuse si portionate in patratele

6. fluturasi cu crema de cocos (lapte condensat+unt+cocos)

7. rulada cu aceeasi crema de cocos

8. bomboane cu nuca macinata

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adasev12 1

18.02.2011, 00:57

pare delicioasa...nu am facut niciodata...trebuie sa incerc si eu....

Anamaria7 1

09.07.2011, 00:29

foarte tare, Miha! poti sa faci o gramada de combinatii

babi5 1

27.01.2014, 14:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Raffaello