Briose daneze

de ionela2682 in Dulciuri, 8 Mai 2010 | 9397 vizualizari

 

reteta inspirata de pe blogul gabrielei cu cateva modificari la aluat!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte,
  • 2 oua,
  • 1 cub de drojdie,
  • cam 100 ml ulei,
  • zahar dupa gust ( 1 cana am pus eu),
  • faina cat cuprinde ( CAM 500-600 G),
  •  arome
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose daneze:

Am dizolvat zaharul si drojdia in lapte ,

am adaugat ouale , arome ( zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie )am adaugat faina putin cate putin  si am framantat bine pana am obtinut un aluat potrivit pe care l-am lasat la crescut cam 1 1/2 ore ,

dupa care l -am luat iar la intins ,pleznit,rasucit de nici el nu mai stia , adaugand ulei din cand in cand


aluatul format se imparte in 6 bucati egale iar in mijlocul fiecareia se pune umplutura ( cacao, ciocolata, zahar si putin ulei amestecate bine)

se prind capetele ,avand grija ca umplutura sa ramana in interior

si se intinde cu ajutorul unui facalet sau pur si simplu cu mana
se fac pe mijlocul foii obtinute 4-5 taieturi,

se trage de margini si se invarte aluatul obtinandu-se un fel de sul rasucit,

capetele introducandu-le dedesupt

se asaza in tava de briose si se lasa la crescut


se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte iar deasupra se presara zahar,

se introduc in cuptor si se coc pana trec testul scobitorii

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose daneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (10)

ionela2682 1

08.05.2010, 16:51

sylvia sunt usor de facut dar super gingase! le-am facut imediat ce le-am vazut!

ionela2682 1

08.05.2010, 16:51

bitza da sunt frumoase foc!

Rocsi 1

08.05.2010, 18:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]