Cous-cous cu legume
Postat de: bubulina44 in Mancaruri de postSe spala bine legumele apoi se feliaza julienne pentru ca se pot prepara mai repede. Se pune un fir de ulei de ulei intr-o tigaie mai adanca, antiaderenta (eu am folosit wok) la foc mediu-mare...Citeste continuarea
Ciorba de ciolan de porc
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeLegumele se curata, se spala si se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rade si se taie rondele. Oasele se spala bine-bine. Se fierbe carnea si oasele de porc in apa cu sare, spumanadu-se...Citeste continuarea
Ciuperci scazute cu aripioare pane
Postat de: DanMonica in PuiCeapa tocata o calim pana capata o culoare aurie. Adaugam ciupercile taiate si condimentam. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu linte
Postat de: ana77 in Ciorbe- curatam spalam si tocam zarzavatul - punem la fiert ceapa, radacinoasele tocate si putin ulei - cand sunt pe jumatate fierte adaugam cartoful si pumnul de linte spalata (lintea fierbe in...Citeste continuarea
Cozonac cu fructe uscate
Postat de: aziz in PrajituriFacem mai intai maiaua amestecand drojdia cu 50 ml lapte cald ,o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina ,lasam la cald pana creste cam 15-20 minute. Mixam ouale cu zaharul ,turnam laptele cald...Citeste continuarea
Cartofi in crusta de mustar
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCartofii ii curatam si ii spalam. Ii taiem felii mai groase si ii punem la fiert intr-o oala cu apa,cu un praf de sare si piper. Ii lasam pana sunt fierti pe 3 sferturi. Curatam usturoiul si il...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu afumatura
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert,la foc mic sa nu se zobeasca.Dupa ce au fiert se scot si se lasa la racit.Cascavalul se rade pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca cu smantana,...Citeste continuarea
Cotlet haiducesc
Postat de: Sidy in PorcCotletul spalat si uscat cu servetele de hartie il portionam felii dar netaiate complet.In partea de jos nu-l taiem de tot. Taiem felii subtiri baconul , carnatii si ceapa curatata. Asezonam...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: timea in DulciuriMai intai punem drojdia la dospit in jumatate de cana de apa calduta cu o lingurita zahar. Amestecam intr-un bol margarina cu untura, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam drojdia...Citeste continuarea
Chifle cu unt
Postat de: postavaru in PiineAmestecam drojdia cu zaharul si o dizolvam in putina apa calduta. Acoperim si lasam sa stea putin. Intr-un vas incapator cernem faina si facem o gropita in mijloc. In aceasta gropita adaugam...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCarnea se amesteca cu ouale, sarea, piperul, boiaua de ardei, cartoful curatat de coaja si ras marunt, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se formeaza chiftele care se aseaza...Citeste continuarea
Ciuperci cu smantana
Postat de: ianculubita in Mancaruri de legumeIn vasul cu ulei calesc ceapa tocata marunt,dupa ce s-a aurit adaug ciupercile curatate,spalate si taiate iar dupa ce s-a evaporat toata apa din ele,adaug 1cana cu apa si las la fiert incet...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura
Postat de: panacris in CiorbeCarnea afumata se spala bine, se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece cca. 30 de minute la foc potrivit, neacoperit. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se pune la...Citeste continuarea
Cartofi cu ierburi aromate la...
Postat de: VERONICA2607 in Mancaruri de postCartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in bucati mai mari. Punem peste ei: 1 lingurita rozmarin,1 lingurita busuioc,1 lingurita menta,1 lingurita cimbru, piper macinat si sare dupa gust. Ungem...Citeste continuarea
Chefal cu sos de lamaie
Postat de: ionela2682 in PesteSpalam si portionam chefalul si-l asezam in tava -facem un sos din zeama de lamaie ,apa,sare grunjoasa .,piper boabe ,suc de rosii frunze de dafin ,turnam amestecul peste peste...Citeste continuarea
Coca de Llanda
Postat de: carla20 in DulciuriPunem ouale intr-un castron,adaugam iaurtul,coaja de lamaie si mixam.Adaugam faina amestecata cu praful de copt mixand in continuare,apoi adaugam zaharul iar la sfarsit uleiul.Omogenizam....Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: MIUTA in DulciuriApa,zeama de lamaie si zaharul se pun la fiert la foc mediu. Din momentul in care incepe sa fiarba se lasa la foc mic 15 minute dupa care se adauga untul si amidonul. Se ia de pe foc si se...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne tocata si ciuperci
Postat de: MIUTA in CannelloniPentru inceput se caleste in 4 linguri de ulei ceapa. Se adauga carnea tocata si ciupercile taiate marunt. Se condimenteaza cu sare, piper si putin cimbru. Se lasa la foc mic pana scade apa lasata...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne tocata
Postat de: LALY in CannelloniPreparare sos Bechamel :punem untul intr-o cratita sa se topeasca. Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza toata. Adaugam laptele cate un pic si amestecam energic cu un tel sa nu se...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu ou batut
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeCarnea am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert cu putina sare. Am spumat bineee – bineee. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am scos carnea si am strecurat zeama. Am pus la calit...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei la cuptor
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare. Presaram peste ei un praf de sare,ii lasam sa lase apa 5 minute dupa care ii scurgem bine. Adaugam restul ingredientelor si framantam cu mana. Formam...Citeste continuarea
Cornuri cu mere
Postat de: oana_pisicutza16 in DulciuriDizolvam plicul de drojdie in 2-3 linguri de lapte caldut. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina pana obtinem un aluat moale si ne lipicios. Lasam aluatul obtinut la...Citeste continuarea
Costita fiarta cu usturoi
Postat de: adela1981 in Mezel de casaSe spala costita si se pune la fiert in apa cu foarte putina sare (s-ar putea sa fie sarata daca a fost afumata) si cu 6 catei de usturoi. Se lasa la fiert la foc potrivit (nu mare). Dupa ce a...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu legume
Postat de: gatiticuspor in CiorbeSe pune la fiert carnea in apa cu putina sare si se ia spuma. Cand aceasta nu se mai formeaza se adauga ceapa tocata, cartofii taiati cuburi, morcovul rondele si fasolea verde taiata bucati....Citeste continuarea
Cuibuşor de pui
Postat de: kukibella in Vitase amesteca carnea tocata cu restul ingredientelor. se formeaza chiftelute mici care se prajesc ın ulei ıncins pana se rumenesc. orezul se caleşte ın uleiul de masline ptr.2-3 min.;se...Citeste continuarea
Chec cu visine si cocos
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriAm mixat ouale cu zaharul timp de 5 minute. Am adaugat uleiul, mixand continuu, apoi laptele si esenta de vanilie. Am amestecat faina cu praful de copt si nuca de cocos si am adaugat peste...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeAm pus la fiert jumătatea de pui (pentru ca puiul era din comerţ, eu am adaugat şi un pic de grăsime de gaină de curte pe care o aveam în congelator). După ce am luat spuma, am...Citeste continuarea
Chifle de casa
Postat de: Sim0naWorld in PiineAm amestecat cele doua faini, cu drojdia si semintele de floarea soarelui. Am adaugat 1 lingura de zeama de lamaie si apa minerala si am amestecat cu o lingura. Am adaugat 1 lingura de...Citeste continuarea
Ceafa de porc in sos de smantana
Postat de: Sim0naWorld in PorcBucatile de ceafa le-am sarat si piperat si le-am dat la frigider ptr o ora Cand carnea s-a odihnit suficient, am pus-o la prajit in putin ulei, lasand-o sa se caleasca pe ambele parti. Am...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de pui
Postat de: adela1981 in CiorbeSe curata, se spala puiul si se taie in bucati, se pune la fiert, dupa primul clocot se ia spuma. Se curata, se spala legumele si se taie. Se caleste ceapa taiata apoi se...Citeste continuarea
Cubulete cu menta
Postat de: ianculubita in Prajituriouale cu putina sare le bati cu zahar pana-si dubleaza volumul si are un aspect spumos; adaugi ulei cate putin,iaurt,cocos,siropul,vanilia si la urma faina amestecata cu praful de copt; in...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu gulii
Postat de: MIUTA in Supe/CiorbeSe taie ceapa fin si se caleste in ulei.Se adauga un morcov dar pe razatoarea fina si se lasa sa se caleasca impreuna cu ceapa inca 2-3 minute.Se pune pasta de ardei si se adauga cca 3 litri de...Citeste continuarea
Chec cu dovlecei
Postat de: kukibella in Aperitive / Garnituriouale se bat spuma adaugandu-se treptat iaurtul şi uleiul. se adauga branza şi caşcavalul ,dovlecei dati prin razatoare şi storşi; se amesteca compozitia;peste se adauga ın ploaie...Citeste continuarea
Chocolate & dulce de leche brownies
Postat de: diaconta in PrajituriPentru inceput,tapetam o tava de 20x30 cm cu faina sau hartie de copt,cum preferati. Ciocolata maruntita,o punem impreuna cu untul intr-un vas pe baie de aburi.Avem grija ca fundul vasului in...Citeste continuarea
Cupcakes şi tartă cu cremă de...
Postat de: diaconta in PrajituriPreparam mai intai compozitia pentru blat si cupcakes. Ciocolata rupta bucati,o punem la bain marine impreuna cu laptele si untul.Lasam sa se dizolve.Nu amestecam prea mult.Lasam amestecul sa...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de vita si porc
Postat de: panacris in CannelloniCarnea tocata se prajeste usor in vasul wok cu un strop de ulei de masline, se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa, se asezoneaza de sare, piper si oregano si se lasa la fiert, acoperit...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu susan servit cu...
Postat de: nico15 in PorcCotletul se aranjeaza, se scoate carnea de pe os si se va imbraca osul in staniol sa nu se arda, dupa care bucatile de carne se ung cu ulei se sareaza si pipereaza si se fac mici incizii in carne...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu piure de fasole...
Postat de: nico15 in PorcSe ia bucata de cotlet si se scot bucati de carne si piele de pe oase, pentru a ramane osul fara carne, dupa ce am terminat de aranjat bucata de carne, trecem la pregatirea umpluturii....Citeste continuarea
Costite cu varza acra
Postat de: Sidy in PorcAm taiat varza fideluta dupa ce a stat la scurs si desarat. Dacă este prea sărată, o lăsati asa taiata fideluta ,în apă rece în continuare. Am calit ceapa...Citeste continuarea
Chiftelute din dovlecel
Postat de: timea in Mancaruri de legumeDam dovlecelul prin razatoarea mare si o stoarcem de apa pe care o lasa. Batem oul in care adaugam ceapa si usturoiul tocat marunt, patrunjelul tocat si dovlecelul ras. Adaugam sare, piper si 2...Citeste continuarea
Cuiburi de viespi
Postat de: MIUTA in DulciuriSe cerne faina intr-un lighean. Se face in mijlocul fainii o gropita si acolo vom pune laptele caldut,drojdia dizolvata si o lingura de zahar.Amestecam compozitia cu putina faina,acoperim si...Citeste continuarea
Ciorba de varza acra cu afumatura
Postat de: Sidy in CiorbeSe pune afumatura( oase garf si carnati) la fiert circa 30 de minute.Adaugam pasta de gogosari ,varza murata taiata fideluta peste aproximativ 4-4.5 l apa. Lasam sa fiarba. La sfarsit se...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de pui
Postat de: Steffy in CannelloniSalsa (sosul de rosii) Punem intr-o tigaie si prajim ceapa tocata marunt. O lasam doar sa isi schimbe culoarea si adaugam sosul de rosii, 250 ml apa, sare, piper, oregano dupa gust. O lasam...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: mitinita in DulciuriClatitele: Se amesteca ouale,cu lingura de ulei si sarea. Se adauga faina si laptele si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apa minerala,clatitele trebuie sa fie mai grosute...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCarnea se taie cubulete mici si se pune la fiert in oala de ciorba impreuna cu ceapa intreaga. Legumele se taie dupa preferinte si se calesc in putin ulei de masline, dupa care se adauga in...Citeste continuarea
Cartofi in crusta de mustar
Postat de: VERONICA2607 in Mancaruri de postCuratam, spalam si taiem cartofii si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare, insa nu-i lasam sa fiarba prea mult, ci doar cat sa intre furculita in ei. Separat pregatim sosul amestecand...Citeste continuarea
Cornuri cu dulceata de capsuni si...
Postat de: medioto59 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine. Am pus in masina de paine laptele, esenta de vanilie, oul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, untul moale, faina si la final drojdia. Cand aluatul este gata il...Citeste continuarea
Cubulete imbatate in vin, pe pat de...
Postat de: Sidy in PorcSe taie carnea in cubulete potrivit de mari si se tine intr-un bait facut din usturoi presat, vin si mustar, la rece macar o ora. Prazul taiat marunt il sotam in doua linguri ulei pina devine...Citeste continuarea
Cornulete cu dulceata de gutui si nuca
Postat de: VERONICA2607 in DulciuriSe ia aluatul si se intinde pe masa tapetata cu faina, in foaie de 1 cm grosime si in forma de cerc. Dulceata de gutui se amesteca cu nuca macinata. Aluatul in forma de cerc se taie in triunghiuri...Citeste continuarea
Cartofi in crusta de mustar ( post )
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postCuratam si spalam cartofii. Ii taiem felii mai groase, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare, insa nu-i lasam sa fiarba prea mult, ci doar cat sa intre furculita in ei ( facem asta pentru...Citeste continuarea















