Paste cu sos de branza si ciuperci
Postat de: Valclaudia in PasteCuratam si spalam legumele. Morcovul se trece pe razatoarea cu ochiuri mari, ceapa se taie cubulete, coditele ciupercilor se toaca marunt. Sotam toate aceste legume in 2 linguri de ulei timp...Citeste continuarea
Perisoare si oua posate in piure de...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneAm pus 4 oua, pentru ca atatea persoane suntem la masa, pentru a doua zi, ouale le-am preparat separat. Incepem cu prepararea perisoarelor. Amestecam carnea tocata cu ceapa trecuta prin...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt si cafea
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriSe bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand margarina la temperatura camerei, iaurtul,esenta de rom ...Citeste continuarea
Parjoale crocante de vitel
Postat de: mihaelar63 in VitaSe amesteca carnea tocata cu un ou , pesmet , sare , pasta de ardei , ceapa verde si patrunjel verde . Se formeaza in palme parjoale [ ca chiftelele dar mai ovalizate si aplatizate ]. Se dau...Citeste continuarea
Pastrav cu rosii si portocale
Postat de: ianculubita in PastravPestele curatat, spalat, uscat, condimentat cu sare si piper se pune in tigaia cu ulei incins si se tine cate 1 min.pe fiecare parte; se adauga in tigaie patrunjelul tocat marunt ,coaja rasa si...Citeste continuarea
Placinta cu carne de pui
Postat de: AnyCostescu in PuiSe pun ingredientele pentru aluat intr-un bol si se framanta un aluat compact.Lasam la cald pentru minim 30 minute. ARdeiul gras se curata de seminte si se toaca cubulete.Morcovul se...Citeste continuarea
Placinta si melci cu mere (de post)
Postat de: rhapsody in DulciuriSirop zahar ars: Prepari siropul punand zaharul cu 50 ml apa intr-o cratita cu fund dublu. Amesteci si lasi pe foc pana cand zaharul este complet dizolvat si capata culoare...Citeste continuarea
Paste umplute cu branza
Postat de: ianculubita in PasteSe fierb pastele (nu toate pentru ca se lipesc intre ele), 2-3 min, se scot, se trec prin jet de apa rece apoi se lasa deoparte; se amesteca ricotta cu mazare, sare, piper, ouale fierte si date pe...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca si ciocolata
Postat de: ela in PrajituriAlbusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si batem bine in continuare.Faina o amestecam cu nuca macinata,praful de copt si de amoniu si o adaugam...Citeste continuarea
Piept de pui in sos alb cu tarhon
Postat de: simona72 in PuiPieptul de pui se spala, se tamponeaza cu hartie de bucatarie, se taie cubulete si se marineaza in sare, piper si ulei de dovlec. Se amesteca ingredientele si se lasa 15 minute la marinat. Intre...Citeste continuarea
Piper din seminte de papaia
Postat de: ianculubita in ConserveSe taie fructele in jumatati, cu o lingurita se scot semintele, se spala de pulpa care sta agatata de ele, se pun apoi in tava pe hartie de copt si se da tava la cuptor, la foc mic, cu usa...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu ananas si nuca...
Postat de: ilinca_rox in DulciuriCu ajutorul mixerului batem albusurile spuma, ca pentru bezea. Apoi adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Turnam si uleiul in compozitie si mixam inca putin. Adaugam faina si praful de...Citeste continuarea
Pui in lapte cu scortisoara
Postat de: simona72 in PuiPentru aceasta reteta se foloseste puiul intreg. Eu am avut un pui destul de marisor si cu siguranta ne-ar fi ramas si pentru a doua zi. Pentru ca am vrut sa reduc si timpul de preparare si sa fac...Citeste continuarea
Piersici umplute cu crema de branza
Postat de: JulyCris in DulciuriScoatem piersicile din compot si le punem intr-o sita la scurs. Intre timp ne ocupam de crema. Amestecam branza dulce cu iaurtul si zaharul si amestecam energic pana obtinem o crema omogena....Citeste continuarea
Prajitura cu mere de post
Postat de: getix in DulciuriAluatul 1: Se cerne aproximativ 500 g faina, se adauga drojdia, zaharul vanilat si sare si se amesteca toate ingredientele. Apa se incalzeste usor apoi se adauga peste ingredientele...Citeste continuarea
Păstrăv la cuptor în folie
Postat de: elucubratiiculinare in PastravÎncălzim cuptorul la 220 grade C. Pregătim 2 folii. Eu am preferat de data aceasta hârtie pergament în locul foliei de aluminiu. Stropim cu ulei folia, așezăm un...Citeste continuarea
Prajitura cu crema
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe separa ouale. Albusurile cu un praf de sare se bat tare. Se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine un amestec tare si lucios. Se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea
Prăjitura Rudy
Postat de: diaconta in PrajituriMai întâi am pregatit coca pentru foi deoarece va trebui sa stea la congelator cât timp pregatim umplutura. Am mixat margarina (sau untul)moale cu zaharul,am adaugat...Citeste continuarea
Prajitura cu lamaie
Postat de: Valclaudia in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri punem un praf de sare si mixam la viteza mare pana obtinem o spuma pufoasa. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul (7 linguri), praful de...Citeste continuarea
Prajitura cu ananas
Postat de: deyutzky in PrajituriIntr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si sarea si mixam pana cand ouale isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul si iaurtul si mixam. Se toarna in ploaie faina amestecata cu...Citeste continuarea
Pomana porcului
Postat de: AdrianUdrea in PorcNu am cantarit ingredientele, pentru ca nu exista cantitati fixe pentru aceasta mancare, trebuie doar sa fie si grasime, din care sa rezulte jumari si carne slaba, sau impanata cu grasime. Iar...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de vanilie si...
Postat de: postavaru in PrajituriPentru foaie mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana cand luceste. Adaugam pe rand galbenusurile si mixam dupa fiecare iar apoi adaugam apa. Amestecam...Citeste continuarea
Pate din ficat de pui - varianta...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFicățeii spălați și curățați de eventualele vinișoare verzui, se pun la gătit într-un vas cu nonaderent, cu grăsimea de gâscă (dacă nu aveți puteți folosi unt grasime...Citeste continuarea
Prajitura Gherman Schmith
Postat de: babi5 in PrajituriFaina se pune cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi frecam bine intre palme faina cu 250 gr unt. Adaugam 200 gr zahar praf, 1 zahar vaniliat, esenta de lamaie si...Citeste continuarea
Pasta de avocado cu branza si masline
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriAvocado bine copt il desfacem si il curatam intr-un bol , il stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze si cu ajutorul unei furculite il zdrobim bine . Adaugam branza zdrobita...Citeste continuarea
Pui in lapte
Postat de: merisor67 in PuiIn reteta originala mai era si ulei de masline, eu nu am mai folosit pentru ca puiul a fost gras si am separat putina grasime de pe el. Peste puiul bine spalat, presaram sare si piper si il...Citeste continuarea
Pachetele cu branza si cascaval
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriUntul se topeste . Branza feta o zdrobim cu degetele , adaugam cascavalul razuit, ceapa taiata cat mai marunt , pudra de usturoi , piperul si ouale si omogenizam . Foile de placinte se taie...Citeste continuarea
Pilaf de orez cu pui si legume
Postat de: claudiaO in PuiPulpele de pui le spalam si le taiem in 2. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins impreuna cu carnea, pana devine transparenta.Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu...Citeste continuarea
Pulpa de porc la tava cu cartofi
Postat de: reisnaor_2006 in PorcBucata de pulpa o taiem fasii mai groase pe care le condimentam,le stropim cu uleiul de masline si o tinem in bait 30 de minute. Asezam carnea in tava,turnam peste zeama lasata de la carne si...Citeste continuarea
Pui grill
Postat de: margo in PuiPuiul se spala si se usuca bine.Din ingredientele de mai sus se pregateste un sos cu care se unge puiul peste tot.Restul,se toarna peste pui.Se pune puiul intr-un vas,se acopera cu un capac si se...Citeste continuarea
Pogacele cu branza
Postat de: margo in Aperitive / GarnituriDrojdia se amesteca cu un pic de faina,laptele caldut si zaharul.Se lasa la cald pana incepe sa creasca. Intr-un vas se pune faina,ouale,sarea si se adauga...Citeste continuarea
Pate din Ficat de Pui
Postat de: mirciss25 in Aperitive / GarnituriSe fierbe ficatul pentru aproximativ 10-15 minute impreuna cu foile de dafin. Bagam ficatul intr-un blender impreuna cu untul, condimentele si 75ml din apa in care au fiert, si se...Citeste continuarea
Placinta cu branza dulce si stafide
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriAluatul il facem amestecand faina cu margarina la temperatura camerei,zaharul si smantana.La inceput cand framantam aluatul este faramicios,adaugam 2-3 stropi de ulei si framantam pana se...Citeste continuarea
Parjoale by gaby
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCarnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe razatoarea mare si se lasa cateva...Citeste continuarea
Paste cu sos de ton
Postat de: yoli86 in Penne1.Se face sosul de ton, prin urmare se pune in mixer: ceapa,morcovul,telina verde,patrunjelul taiate bucati si se mixeaza.Se pun intr-o cratita medie cu jumatate de lingura de ulei de masline si...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de iaurt
Postat de: Bunica in PrajituriBlatul Separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixezi cu un praf de sare pana stau pe teluri. Pune apoi zaharul cate o lingura mixand in continuare. Adaugi aromele. Scoti...Citeste continuarea
Placinte cu cartofi
Postat de: babi5 in Mancaruri de postPrima data punem faina intr-un castron , facem o adincitura, punem lingura de zahar si sarea (1 lingurita). Punem si cubul de drojdie si un pahar cu apa calduta si facem o maia...Citeste continuarea
Pasta de fasole pastai cu morcov si...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriFasolea pastai se scurge de zeama si se paseaza cu blenderul.Se poate lasa la scurs dupa ce am pasat fasolea. Morcovul se curata de coaja,se da pe razatoarea mare si se amesteca cu usturoiul...Citeste continuarea
Placinta cu spanac si branza
Postat de: Criss in DulciuriDrojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 1 lingurita apa calda si se lasa sa creasca. Separam albusul de galbenus de la un ou ( galbenusul se foloseste pentru uns deasupra...Citeste continuarea
Placinta cu carne
Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituridrojdia se lichefiaza amestecand-o cu sarea si zaharul. Adaugam laptele caldut,faina proaspat cernuta si framantam aluatul. La final adaugam 1-2 linguri de ulei, sa nu se mai lipeasca...Citeste continuarea
Pizza din aluat negru cu branzeturi...
Postat de: Valclaudia in PizzaPunem intr-un bol drojdia, sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, faina de in, semintele de in si uleiul. Amestecam, apoi adaugam faina proaspat cernuta. Trebuie sa obtinem un aluat...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac si nuci
Postat de: privatelaura in DulciuriAm pus ingredientele pt aluat in cuva masinii de paine, doar cat sa le framante, apoi am transferat aluatul intr-un castron si am pus intr-un loc caldut sa creasca. Am acoperit castronul cu un...Citeste continuarea
Panna cotta cu jeleu de mango
Postat de: privatelaura in Retete diabeticiGelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa. Alegem fructe bine coapte, moi; le curatam, le taiem felii si le punem intr-un vas. Daca doriti, puteti adauga indulcitor, desi...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si gem de capsune...
Postat de: rhapsody in Mancaruri de post1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine. 3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi...Citeste continuarea
Prajitura Rudy
Postat de: claudiaO in PrajituriMai intai pregatim aluatul: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si esenta de vanilie le amestecam pe toate intrun castron; adaugam untul moale,galbenusurile si framantam cu putina apa...Citeste continuarea
Prajitura cu mere, caramel si afine...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru inceput ne ocupam de mere si caramel: se spala merele, se sterg cu prosop de bucatarie. Daca vreti puteti sa le curatati de coaja, eu le-am preferat cu tot cu coaja si am indepartat doar...Citeste continuarea
Pui cu smantana
Postat de: Bunica in PuiPieptul de pui se spala si se pune la fiert,spumuindu-se cand e cazul. Dupa ce a fiert pieptul de pui se lasa sa se raceasca,se scoate de pe os si se taie in cuburi . Intr-o cratita se pune...Citeste continuarea
Pachetele cu carne de porc (Reteta...
Postat de: Papalapap in PorcTaie carnea în bucățele de dimensiuni medii (1) (dacă ai cumpărat cotlete, îndepărtează mai întâi carnea de pe os). Împachetează apoi fiecare bucată...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Intr-un bol se pune faina amestecata cu praful de copt, untul taiat cubulete, zaharul si zaharul vanilat si oul. Se amesteca intai cu varful degetelor apoi se framanta pana obtinem un...Citeste continuarea
Prajitura cu mure si bezea
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAlbusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul si margarina le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.La final...Citeste continuarea

















