Placinta cu branza, stafide si bezea

de simona72 in Prajituri, 16 Dec 2014 | 4920 vizualizari

 

Nici nu va pot descrie cat este de buna...va las sa o probati si apoi povestim:))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj proaspat de la Kaufland
  • 700-800 gr branza dulce de vaci
  • 250 gr smantana grasa
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 gr+4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic esenta Bourbon
  • 100 gr stafide aurii
  • 200 ml lapte condensat
  • 100 gr rama mit butter
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, stafide si bezea:

Mixam branza de vaci cu smantana si zaharul.Adaugam in fir subtire laptele condensat in timp ce mixam compozitia de branza. Separam albusurile de galbenusuri, iar pe cele din urma le adaugam treptat la compozitia de branza. Mixam dupa fiecare galbenus pus. Topim rama la cuptorul cu microunde si o adaugam si pe aceasta in timp ce mixam la compozitia formata.

Adaugam esenta, grisul, amidonul si mai mixam pana la incorporarea completa a ingredientelor. La urma adaugam stafidele si amestecam cu o spatula. Intr-o tava cu diametrul de 38/26 cm punem aluatul care este prevazut cu hartie de copt. Intindem aluatul in tava cu tot cu hartia de copt, iar peste aluat intindem umplutura de branza. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute.

Intre timp mixam albusurile cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar ramase. Dupa ce placinta s-a rumenit in cuptor, intindem bezeaua, iar peste bezea presaram un amestec de mirodenii(este optional). Mai dati tava la cuptor si lasati pentru inca 10-15 minute, pana bezeaua capata culoare. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti. Noi nu am mai avut rabdare si am mancat-o calda...

Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, stafide si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza de vaca