Alba ca Zapada fina

de dobrezaira in Prajituri, 30 Oct 2012 | 17493 vizualizari

 

Eu am mai multe retete de alba ca zapada, insa aceasta mi se pare cea mai fina, inchipuiti-va ca s-a mancat toata tava dupa o cina la care am fost 4 adulti si 4 copii ( si acesti copii trebuie sa spun ca sunt innebuniti dupa prajiturile cu ciocolata).

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 1 lingurita bicaronat de amoniu
  • 50 gr lapte
  • 250 gr gaina
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 2 linguri cu varf faina
  • zahar vanilat
  • 250 gr. unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada fina:

Pentru foi amestecam toate ingredientele intr-un castron ( amoniacul l-am stins intr-o lingura de otet) si framantam pana se incorporeaza toata faina si rezulta o coca buna de intins. Facem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii (28x20 cm).

Crema: Se pune pe foc laptele cu zaharul si faina, se tine pana se ingroasa, devenind o ciulama. Se da la rece. Untul se freaca cu o lingura de lemn sau mixer si incorporam cu lingura din ciulamaua rece. Adaugam zaharul vanilat.

Punem intr-o tava o foaie, apoi crema, iar foaie si asa mai departe pana terminam toate foile, ungem cu crema si ultima foaie si presaram nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Daca doriti sa fie acrisoara stoarceti zeama de la o jumatate de lamaie in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada fina" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de lamaie