Alba ca Zapada (Lamaita)

de Andreea Baraboi in Prajituri, 2 Ian 2015 | 13909 vizualizari

 

Pt mine si familia mea este prajitura preferata de Revelion.
La multi ani si un an 2015 cat mai reusit !

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 2 oua
  • o lingurita rasa de amoniac
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema :
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • un pachet de unt (200 gr)
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada (Lamaita):

Prepararea  foilor:

Intr-un  vas am adaugat ouale, zaharul, uleiul si laptele. Am mixat bine pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi sarea si amoniacul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina cat cere aluatul astfel incat sa obtinem un aluat usor de modelat si care nu se lipeste de maini. Lasam la odihnit pt 30 minute.

Crema:

Intr-o cratita adaugam faina, zaharul, coaja de lamaie  rasa, faina si incepem sa turnam lapte putin cate putin pana formam o pasta. Continuam sa turnam laptele pana ce il terminam. Punem cratita pe foc si cu un tel amestecam mereu pana ce crema se ingroasa. Am lasat-o la rece si apoi am mixat untul in crema.

Am impartit aluatul in 3  bucati. Am  intins foaia de aluat subtire si de dimensiunea tavii. Intoarcem o tava cu fundul in sus si asezam foaia impreuna cu hartia de copt. Am lasat la foc mic pana ce aceasta s-a intarit. Asa procedam si cu celelalte doua foi.

Cand aceastea sunt gata asezam prima  foaie pe care o ungem cu crema peste tot si adaugam cealalta foaie dar proportionam crema in asa fel sa ne ajunga si pt ultima  foaie.

Dupa ce am uns toate foaile cu crema acoperim cu ceolofan si le-am lasat pana a doua zi la frigider.

A doua zi am pudrat cu nuca de cocos si le-am portionat dupa  bunul plac.

Reteta o am de la Jamila Cuisine si a dat super rezultate !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada (Lamaita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si frisca