Alba-ca-Zapada

de alinutzika in Prajituri, 21 Ian 2012 | 6042 vizualizari

 

O prajitura excelenta, care are o aroma deosebita de lamaie si care te indeamna sa tot mai iei cate o bucatica.....E la fel de buna si dupa 4-5 zile.
As manca zilnic asa ceva!

 

INGREDIENTE

Foi:

  •     400 g faina
  •     150 g unt
  •     6 linguri zahar pudra
  •     3 oua
  •     1 lingurita rasa amoniac dizolvata in 4 linguri lapte

 Crema:

  •     400ml lapte
  •     250 gr unt sau margarina
  •     3 linguri amidon
  •     200 g zahar pudra
  •     1 vanilie
  •     1 lamaie, de la care folosim zeama si coaja
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba-ca-Zapada:

Se fac mai intai foile. Se amesteca toate ingredientele. Se imparte compozitia in 4 bucati, care se intind fiecare si se coc pe rand pe dosul tavii, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca putin marginile. Nu se lasa mai mult.Aveti grija, foile se coc foarte repede. Intre timp puteti sa intindeti cealalta foaie.

Crema: Amestecam amidonul cu laptele, zaharul si vanilia si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa.

Cand e rece, amestecam untul frecat bine si adaugam zeama si coaja de la lamaie, dupa gust.

Intindem crema intre foi, egal. Pudram prajitura deasupra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba-ca-Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kamy 1

22.01.2012, 20:36

preferata mea

alinutzika 1

23.01.2012, 18:39

amyAMY 1

26.01.2012, 11:41

si mie imi place aceasta prajitura.am sa o incerc foarte curind

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba-ca-zapada"