Alba-ca-Zapada

de alinutzika in Prajituri, 21 Ian 2012 | 6397 vizualizari

 

O prajitura excelenta, care are o aroma deosebita de lamaie si care te indeamna sa tot mai iei cate o bucatica.....E la fel de buna si dupa 4-5 zile.
As manca zilnic asa ceva!

 

INGREDIENTE

Foi:

  •     400 g faina
  •     150 g unt
  •     6 linguri zahar pudra
  •     3 oua
  •     1 lingurita rasa amoniac dizolvata in 4 linguri lapte

 Crema:

  •     400ml lapte
  •     250 gr unt sau margarina
  •     3 linguri amidon
  •     200 g zahar pudra
  •     1 vanilie
  •     1 lamaie, de la care folosim zeama si coaja
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba-ca-Zapada:

Se fac mai intai foile. Se amesteca toate ingredientele. Se imparte compozitia in 4 bucati, care se intind fiecare si se coc pe rand pe dosul tavii, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca putin marginile. Nu se lasa mai mult.Aveti grija, foile se coc foarte repede. Intre timp puteti sa intindeti cealalta foaie.

Crema: Amestecam amidonul cu laptele, zaharul si vanilia si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa.

Cand e rece, amestecam untul frecat bine si adaugam zeama si coaja de la lamaie, dupa gust.

Intindem crema intre foi, egal. Pudram prajitura deasupra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba-ca-Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba-ca-zapada"