Albinitza a la Michelle

de Michelle in Prajituri, 5 Dec 2009 | 12787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 460 g faina
  • 150 gr miere
  • 150 gr zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 2 oua
  • o lingutita bicarbonat sau amoniac carbonic
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 200 g unt
  • 140 g gris
  • zeama si coaja de la o lamaie mare
  • zahar vanilat.
  • Un borcan de gem prune(sau de care doriti)  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Albinitza a la Michelle:

Intr-o oala se pun mierea, zaharul, untul, ouale intregi, laptele si bicarbonatul. Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa fiarba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul. Se ia de pe foc se adauga faina si se omogenizeaza.Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana. Se intinde pe dosul tavi si se coace. Mie mi-au iesit 5 foi.

Crema:Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pina se ingroasa .Dupa ce crema  se raceste cat de cat, se pune untul, zaharul vanilat si zeama de lamaie.

Asamblarea:o foaie, un strat de gem, un strat de crema, foaie..si tot asa pana terminam foile si crema......ultima foaia sa ramana deasupra.

TIPS-URI

1

Lasam prajitura pe a doua zi..ca sa se inmoaie.

2

Aveti grija cu foile ca se rup usor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Albinitza a la Michelle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]