Alivanca Moldoveneasca

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2014 | 12438 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 5-6 linguri de zahar (dupa cum dorim, mai dulce sau nu)
  • 2 cani cu chisleac (lapte batut)
  • 2 cani cu malai
  • o jumatate cana cu faina alba
  • 50 ml ulei
  • o lingurita de sare
  • 400 g branza vaci
  • 150 g branza de oi
  • 1 ligurita bicarbonat stins cu lamaie sau otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivanca Moldoveneasca:

Se amesteca toate ingredientele, iar la sfarsit, se adauga branza, amestecand usor, pana se incororeaza si aceasta. 

Se toarna compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade, pana se rumeneste usor deasupra.

 Se serveste cu smantana sau cu chisleac

Reteta aceasta o facea mama acasa in rola sobei....mmm si ce frumos mirosea. V-am facut pofta?

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivanca Moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]