Aloo Paratha - Pâine indiană

de VanessaAli in Piine, 29 Aug 2015 | 3888 vizualizari

 

De multe ori am vrut sa incerc o reteta din bucataria indiana, dar tot timpul ma gandeam ca e prea diferita de a noastra si ca poate nu o sa-mi placa. Bine, plus ca erau ingrediente de care nu mai auzisem niciodata :))
Ce a fost diferit la reteta asta? Faptul ca la ingredientele ciudate se dadeau variante mai normale :))) . Asa ca am zis ca merita sa incerc. Nu ma asteptam sa aiba mare succes la mine in familie, deci intelegeti surprinderea mea atunci cand am vazut cat de repede se termina, abia mi-au lasat una sa fac poza :))

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi foarte mari
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita praf de chilli
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 ceapa medie rosie
  • putina sare
  • 300g faina
  • putin ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aloo Paratha - Pâine indiană:

Curatam cartofii, ii taiem in bucatele mai mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert bine ii scoatem si ii punem in apa rece pentru 10 minute, apoi ii scoatem din apa si ii punem intr-un bol.

Urmeaza sa ii zdrobim foarte bine, ca pentru piure.Adaugam ceapa taiata marunt,condimentele si putina sare. Amestecam bine, dupa care punem faina si formam un aluat. Daca aluatul iese prea lipicios mai adaugati faina.

Il scoatem pe o suprafata presarata cu faina si il impartim in 6. 

Pregatim tigaia (eu am folosit una de clatite cu margini mici): dam drumul la aragaz si punem un strop de ulei (nu trebuie sa fie ca la placinte, painicile sunt in genul unor lipii).

Luam cate o bucata de aluat, o intindem bine si o punem in tigaie.O intoarcem si pe cealalta parte pana este coapta bine. O luam din tigaie, mai punem putin ulei, o intindem pe urmatoarea si o punem si pe ea la prajit. Repetam procesul pana aluatul este gata.

Painicile se pot manca simple sau pe langa ceva.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aloo Paratha - Pâine indiană" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (6)

VanessaAli 1

29.08.2015, 16:26

Multumesc!!! ) Da Ela, mi se parea prea simpla reteta sa nu o incerc si eram foarte curioasa. Ma temeam de reactia familiei, dar cum am spus, a iesit bine

MOKUSKA 1

29.08.2015, 17:21

Dya Daniela Andrei 1

31.08.2015, 19:08

Interesanta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]