Aluat Brise

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2011 | 13565 vizualizari

 

aluatul Brise se foloseste pentru Quiche Lorraine, tarta specific Frantei, cu a carei reteta am sa revin mai incolo...

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 70 ml apa de la gheata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat Brise:

Toate ingredientele trebuie sa fie foarte reci, apoi se pune in mixer faina impreuna cu untul taiat cubulete (atunci luate din frigider) si se mixeaza foarte bine. Se pune pe masa de lucru, de preferat una cat mai rece...faianta, gresie.... in mijlocul ei se toarna apa (eu am tinut-o in congelator ...normal, nu sa inghete) si se framanta coca foarte bine, energic. Se da la rece cel putin jumatate de ora inainte de a se folosi, eu am tinut-o vreo 2 ore si ceva.

Se scoate pe masa, se intinde cu sucitorul sub forma rotunda , apoi se aseaza in forma. Marimea foii trebuie sa acopere si marginile tavii...asa ca tineti seama de cat de mare e tava. Inainte de a pune coca in tava, aceasta se da cu unt topit si se presara cu putina faina.

Cam asta e aluatul Brise...pt Quiche Lorraine revin ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat Brise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui si ciuperci