Aluat de foietaj si-o placinta cu branza sarata by Ruxy

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2014 | 9225 vizualizari

 

Zilele trecute aflandu-ma intr-un magazin la cumparaturi, am zarit o fetita care se juca cu manutele intr-o punga sparta de faina...o lua si-o imprastia peste tot lasand-o sa cada de la inaltime...va imaginati ce era pe rochita ei, am indragit-o pe data :)))...cam asa am facut si eu cu acest aluat...m-am jucat si iar m-am jucat cu faina...dar a iesit grozav! Acest aluat il puteti proba si in varianta cu smantana, eu am sa o fac data viitoare...se face incredibil de rapid , asa ca daca vreti sa pregatiti o placinta cu branza sau un cremsnit cat ai bate din palme, nu ezitati si folositi reteta...

 

INGREDIENTE

Aluat foietaj by Ruxy:

  • 250 gr unt( 85% grasime neaparat)
  • 550 gr faina
  • 1 ou si doua galbenusuri
  • 400 gr iaurt grecesc 10%
  • 1 praf de sare
  • 100 gr unt( 85%)
  • faina la discretie pentru infainat si intins aluatul

Pentru placinta: Umplutura:

  • 650 gr branza telemea sarata
  • 3 oua
  • marar
  • patrunjel
  • 3 galbensuri pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj si-o placinta cu branza sarata by Ruxy:

Se amesteca intr-un vas, untul ( 250 gr)rece, dar moale( pentru asta il vom taia in felii subtiri), oul, galbenusurile, iaurtul rece, praful de sare  si faina( 550 gr). Framantam aluatul pana se omogenizeaza ingredientele si nu se mai lipeste de maini( este posibil sa mai aveti nevoie de putina faina, depinde de tipul folosit, la mine nu a mai fost nevoie).

Se imparte in doua bucati.

Fiecare bucata se intinde pe o suprafata bine infainata, aici va jucati cu faina din belsug, vom infaina si sucitorul.

Pe una din foi se intinde untul( cele 100 gr), bine framantat si inmuiat. Pudram cu faina.

Deasupra asezam a doua foaie si cu sucitorul trecem de cateva ori peste foile suprapuse.

Rulam de la un capat pe orizontala si gata, acesta este aluatul nostru.

Din acesta coca se obtin 5 sau 6, sau chiar 7  foi subtiri de aluat foietaj, depinde pentru ce tava doriti sa il folositi. Cu cat foile sunt intinse mai subtiri cu atat aluatul devine mai casant si se desprinde in foite.

Coacem aluatul la 200 de grade pana se rumeneste.

Pentru a face placinta:

Pentru umplutura vom amesteca branza cu ouale si verdeata.

Vom imparti coca in 5 bucati si vom intinde cat mai subtire fiecare foaie. Pentru a face asta vom infaina bine suprafata si sucitorul, iar daca este nevoie vom pune faina si pe foaia de aluat cand o vom intinde. Dupa ce am intins foaia o vom presara cu umplutura de branza. si  vom rula strans pe orizontala, apoi vom aseza bucatile in tava de copt tapetata cu pergament.

Punem toate bucatile de aluat rulate si umplute cu branza si apoi le ungem cu galbenus.

Coacem placinta pana se rumeneste frumos (35 sau 40 de minute sau functie de cuptor). Ramane se o mancam cu pofta, ca tare-i delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Pentru a intinde mai bine aluatul ne putem ajuta de o foaie pergament pusa deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj si-o placinta cu branza sarata by Ruxy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

19.06.2014, 12:11

Va multumesc muuult! O sa fac cu el o placinta cu carne si ciuperci delicioasa si-o sa va servesc pe toti ! ))

Ela68 1

19.06.2014, 14:24

arata foarte bine !

RuxyRux 1

26.06.2014, 10:47

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu bacon