Aluat dospit umplut cu ciuperci de roua

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2015 | 4958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 800 g ciuperci de roua calite in ulei
  • 2-3 linguri gris
  • 1 pahar apa calduta
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 2 pahare faina alba proaspat cernuta
  • sare de Himalaya
  • 1 lingurita zahar tos
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri seminte de in
  • 2 oua de casa
  • seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat dospit umplut cu ciuperci de roua:

Ciupercutele de roua se curata, se spala in mai multe ape, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei cu sare si piper dupa gust.

Se lasa in tigaie pana scade toata apa lasata si se prajesc usor.

Intr-un castron incapator punem sarea de Himalaya, zaharul tos, drojdia proaspata si apa calduta.

Amestecam toate aceste ingrediente, adaugam semintele de in, apoi faina si la final picuram putin ulei de masline sa desprindem aluatul de maini.

Lasam la dospit in loc ferit de curenti pana isi tripleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Pe plansa de lucru infainata intindem aluatul in foaie de grosimea unui deget, ungem intreaga suprafata a aluatului cu ou batut, apoi intindem un strat de umplutura de ciuperci de roua calite.

Presaram putin gris care are rolul de a absorbi uleiul in exces din ciuperci, rulam apoi strans aluatul, il asezam in tava de cozonac si il ingem cu ou batut.

Presaram seminte de susan din belsug, dam tava pentru 35-40 minute la cuptor pana creste si se rumeneste rulada frumos.

Scoatem din cuptor, apoi din tava, lasam la racit, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat dospit umplut cu ciuperci de roua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

02.12.2015, 11:03

super fain!

miki_a 1

02.12.2015, 11:26

Arata foarte bine si sigur e bun!

Gicuta 1

03.12.2015, 08:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele in aluat