Aluat Dulce De Tarta

de Anamaria Cook in Dulciuri, 3 Ian 2015 | 4726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 90 g unt
  • 65 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 200 g faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat Dulce De Tarta:

  

Amestecati untul cu faina pana ce capata aspectul firimiturilor de paine apoi adaugati galbenusurile pe rand si amestecati pana ce obtineti un aluat moale.

Daca aluatul este prea lipicios mai adaugati putina faina, sau daca este prea tare adaugati 1-2 linguri apa rece apoi framantati pana ce nu se mai lipeste de maini. Impaturiti aluatul in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Cand aluatul s-a intarit scoateti din frigider si intindeti-l pe o planseta pudrata cu faina si asezati in forma de tarta tapetata cu putin ulei si faina. Intepati cu o furcuita din loc in loc si lasati marginile mai lungi, aluatul se strange cand este copt.

Peste aluat asezati o foaie de hartie de copt apoi turnati orez cat sa umpleti forma de tarta. Eu folosesc orez in locul bilelor de copt caci orezul este mai marunt si intra in margini mai bine.

Coaceti in cuptorul incins la foc mediu pentru 30 de minute.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat Dulce De Tarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

dantes 1

04.01.2015, 10:51

Bun!

Krystyan Trendy 1

04.01.2015, 15:36

foarte bun aluatul

Xandrinne 1

04.01.2015, 22:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac