Amandina

de Lina24 in Prajituri, 20 Dec 2015 | 7937 vizualizari

 

 "pentru Mos Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 7 oua ,
  • 250 gr zahar ,
  • 3 linguri de ulei,
  • 8 linguri de faina ,
  • 2 linguri de cacao,
  • 1 praf de copt ,
  • 2 linguri de apa
  • Sirop :
  • 1 cana de zahar ,
  • 2 cani de apa ,
  • 2 plicuri cappuccino clasic ,
  • 2 plicuri de ness ,
  • esenta de rom
  • Crema :
  • 2 plicuri Crema pentru prajituri cu gust de ciocolata ,
  • trufe si rom de la Dr.Oetker 2 plicuri
  • Crema pentru prajituri cu gust de vanile de la Dr.Oetker
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Blat : se bat albusurile bezea cu zaharul , galbenusul se freaca cu uleiul dupa care se amesteca cu albusul .Apoi se adauga apa , faina , cacao si praful de copt .

Se tapeteaza tava cu faina , se toarna compozitia si se da la cuptor 45"

Siropul se fierbe pe foc si se toarna fierbinte peste blatul taiat in prealabil dupa coacere.

Crema : se face exact cum scrie pe plic 

Asamblarea : blat - sirop - crema ciocolata -blat - sirop crema vanilie si eventual se poate rade ciocolata pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Lina24 1

21.12.2015, 21:33

Multumesc

Rocsi 1

22.12.2015, 20:37

Ce bine arata!

Lina24 1

22.12.2015, 22:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine